Patnáct roků odříkání poslankyně Němcové!

Tak to mně mimo jiné utkvělo v paměti když tato slova paní předsedkyně poslanecké sněmovny a lídr ODS, ze sebe vyprodukovala. Také děkovala občanům jak pomáhali poslancům a naopak. Jsou však věci, které asi z přílišné skromností zapomněla dodat. Třeba to, že poslanci, a zejména té poslední vládní koalice vůbec neposlouchali hlasu lidu. Nepochlubila se, že svojí činností dostala tato vládní garnitura na Václavské náměstí více jak sto tisíc protestujících, kteří vysílali jeden vzkaz za druhým aby se skončilo s nesmyslnými věcmi, aby se skončilo s rozkrádáním země, aby se skončilo s nesmyslným úspornám programem pana Kalouska, který tak zpomalil ekonomiku. Zapomněla na to, že zatímco ona si odříkala ve sněmovně své zahraniční mise, a oddřela (jak kdosi spočítal) tři dny v týdnu, aby měla potom parlamentní prázdniny a to všechno za ubohých šedesát až sto tisíc, že jinde lidi přicházeli o  zaměstnání a čím dál více obraceli korunu a dumali nad tím co koupit a co si odpustit. Asi ne nadarmo se nechal slyšet pan Doc. Rajko Doleček, že český člověk nemá peníze na to aby si kupoval zdravou stravu.

Zatímco paní Němcová a všichni ve sněmovně si určovali, výši svých platů a pan premiér Nečas podplácel svojí milenku penězi daňových poplatníků, tak někde dole ona lúza, jak s oblibou nazývají běžné občany této země sympatizanti některých pravicových stran, si sháněla dvě zaměstnání, aby normálně vyžila. Že na, s oblibou uváděnou, průměrnou mzdu nedosáhne sedmdesát procent lidí. To všechno se také dělo v poslanecké sněmovně. Ne, nechci být demagogický a vím, že se s tím vezli všichni poslanci bez vyjímky na stranickost. Nevezli se však ve snaze levice prosadit zákon o všeobecném referendu a jeho realizaci, nechtěli připustit majetková přiznání, nebo omezení hazardu, nechtěli připustit třeba zákaz kouření ve veřejných prostorách včetně restaurací, přestože nekuřáků je dnes více nežli kuřáků. Ano, hodně věcí se i podařilo, není však mnoho věcí, které by nebyly po krátkém čase novelizovány, doplňovány, nebo rušeny jako celý zákon a to ve většině z dílen koaličních poslanců, protože ti z opozice měli v tomto období smůlu a nezáleželo na tom, zda je zákon či jeho návrh dobrý - prostě nebyl z koaliční dílny tak neprošel, nebo se ani do sněmovny na pořad nedostal. To byla doba 118 - v podstatě se vždy chovali jako bolševici - ich bolše a ty opoziční hlupče kušuj!

Taky jsem se dozvěděl od jedné poslankyně ODS, jak má na srdci zákon o sociálních službách, že nezvedne ruku pro rozpuštění sněmovny jen proto, že jí právě tito lidé dali důvěru ve volbách, protože v oněch sociálních službách pracovala. Řeknu vám, že při takových slovech se mi dělá špatně. Jak asi hodnotili, ti, co jí údajně dali důvěru, to, že zvedala ruku pro úsporné zákony, o snižování valorizace důchodů, o znejistění invalidních spoluobčanů atd. Jak se jim tahle dáma z ODS podívá do očí? ... ale ano, podívá se a ani se nezastydí, oni jsou už tací. Vždyť oni tam jeden vedle druhého měli v podstatě jen celé roky odříkání!

No a právě proto, chci věřit tomu, že lidi nezapomínají, že už nenaletí na jejich strašení, že jde zrovna nyní o všechno, že jde o svobodu a že ten Zeman na Hradě je dábel - vždyť i proto na jednu nohu napadá - nejspíš kvůli kopytu, že levice nás zažene až do Řeckých problémů (i když se to téměř podařilo Kalouskovi a jeho Nečasově vládě) že se vrátí komunismus a s ním i procesy a snad i zavírání hranic a pan Karel jistě zaplatí médiím i v zahraničí aby bila na poplach..... Ale já věřím tomu, že až půjdou lidi k volbám, že vzpomenou na všechno co se s těmi vládami od roku 2006 dělo, že vzpomenou na výroky o Noci dlouhých nožů, že vzpomenou na slova o tom že poctivý člověk je potížista, že vzpomenou na ony kšefty PROMOPRO, CASA, TATRA, PANDUR, na kauzy Čunek, kauzu Lessy, a co já vím co všechno ještě. Že prostě až lidi přijdou k té volební urně, tak tam vhodí tu správnou obálku s lískem který bude delegovat lidi, kteří budou naslouchat, kteří budou mít snahu vyjít vštříc lidem v této zemi a že nebudou poslouchat ony nenávistné hlasy o nedemokratičnosti, a jiné nesmysly. Stále věřím v moudrost tohoto národa, který si už dvakrát na ta pomyslná horká kamna sáhl - tak snad se potřetí už nebude chtít spálit.

Resumé - krom kopání kolem sebe, krom strašení a vychloubání se, to jednání mělo pozitivní pointu a tou je oněch 140 hlasů pro rozpuštění sněmovny! Díky za to!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 20.8.2013 18:35 | karma článku: 37,61 | přečteno: 2444x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69