Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pár postřehů

Snad začnu tím, který, jak se domnívám mrzí mnoho lidí. EU a její, v podstatě nečinnost. Na několika případech z minulosti až po současnost se ukazuje, že toto uskupení je nefunkční. Zejména jeho řídící Bruselské orgány.

Osobně jsem přesvědčen o tom, že EU měla být pouhým uskupením pro hospodářskou spolupráci a nic víc.  Když vzpomenu na to, jak kritizovala Maďarsko, které v rámci ochrany Schengenského prostoru začalo na své hranici stavět plot proti nelegálním migrantům, tak mi snad dáte za pravdu, že to byl jeden z jejích neadekvátních kroků, potom ona nařízení o nabírání imigrantů – jak si něco takového mohou dovolit nám diktovat, vždy jsem se domníval, že tohle je demokratické uskupení zemí v Evropě, ale zdá se, že se z demokratické instituce stala instituce diktátorská. Návrhy na tresty, pro země, které budou odporovat, no vážení, to už je to poslední. Nejhorší na tom je to, že jistá paní poslankyně Jourová, ale i další našinci, kteří mají hájit svojí zem, se k tomuto diktátu přidala. Je neuvěřitelné, kolik důvěry této paní, dává pan premiér. V současnosti se zabývá tím, že hodlá podporovat mediální prostor – zejména ČT, která je prolezlá moderátory, kteří prezentují své osobní názory, tlačí svými otázkami k odpovědím, jaké chtějí slyšet, takže je to dnes vice než kdy jindy propagandistický bulvár. Nucené poplatky do této černé díry kde se vyplácejí nadstandartní platy, jsou ostudou a jejich zrušení ke kterému bych přidal i Senát a odchod z EU, jsou nejspíš jen snem.  V posledních akcích vedení EU  byla kritika uzavření hranic kvůli šíření koronaviru, varovně zvedající prstíček dámy, která po nějakém čase zjistí, že to, co děláme má logiku a naopak oni jsou v průšvihu, protože nedokázali zařadit vyšší rychlost v organizovanosti a pomoci, ale naopak se ukázali jako brzda, což se projevuje strháváním vlajek s hvězdami a vyměňováním za vlajky Ruské viz Rakousko nebo Itálie, kam přiletí lidi z toho sankcionovaného Ruska, pomáhat. Dá se říci, že EU, nebo lépe její parlament a orgány, dokáží nařizovat a diktovat, ale nějaká iniciativa a akčnost jim naprosto chybí. Příkladem je právě ona ochrana Schengenu, která se v podstatě neuskutečnila a vše bylo ponecháno na národních státech, nyní např. na hranici Řecka s Tureckem. Nezvládnutá situace s nelegálními imigranty není jen chybou Německa, ale Unie jako spolku, který měla organizovat tento nápor, kontrolovat, vystavovat doklady a nenechat je potulovat se po celé Evropě v neznámých počtech a namnoze i džihádisty z IS. Pokud se v této věci nezasáhne, pak bude v Evropě velký problém, který nedopadne dobře.

Další záležitost, která mne zaujala, je návrh KSČM o seškrtání výdajů na neziskové organizace. Hned se objevili křiklouni, kteří používají místo argumentů proti, hlavně stranickost. Ale to jsou dost mimo mísu, neboť pro to jsou jak příznivci SPD nebo Trikolory, ale osobně se domnívám, že i většina občanů této země.  Říká se : Jiný kraj, jiný mrav,   a tak mají v jiných krajích tyto záležitosti zařízeny jinak. Někde mají vyčleněno určité procento daní, se kterým může poplatník volně nakládat a věnovat jej třeba na církev, nebo na spolky apod. neziskovky pak nejsou financovány státem z kapes všech poplatníků. V Rusku šli ještě dál, že zakázali financování politických neziskovek ze zahraničí, což by mělo být zavedeno i u nás. Minimálně si myslím, že by někdo měl v těch neziskovkách udělat pořádnou inventuru. Možná by se přišlo na to, že některé jsou jen názvem a ničím, nežli inkasováním peněz od státu, se nezabývají.

No a další a poslední věc, která mne zaujala, bylo ono pokoutné hlasování zastupitelstva Prahy 6 o odstranění sochy a pomníku maršála Koněva, zvláště v roce 75. Výročí ukončení II světové války a to, že se na porážce fašistů tento maršál podílel, je nezpochybnitelný fakt. Je to ubohé likvidovat historické objekty i manipulovat historii konce války. Zdá se, že nejen komunisti mají patent na manipulace, ale i novodobí hlupáci. V každém případě bychom měli být pyšní na to, že tu máme sochu člověka, který velel těm, kteří osvobozovali koncentrační tábory. Paradoxně jsme tímto krokem dali najevo, že nám až tak moc zase na tom osvobození těch lidi tak moc nezáleží. Jinak by to bylo, kdyby třeba pan Kolář tu válku zažil, kdyby někde bojoval, jenže on je jen mladý inkoust, který se chce před někým vytáhnout, v očích veřejnosti však ze sebe udělal jen onoho užitečného idiota pro něčí zájmy.  Myšlení lidí tito manipulátoři, stejně nezmění, ani historii, která tu prostě je. Pokud se bude za každé nové garnitury takto politikařit, tak příště přijdou na řadu – povinně instalované Havlovy lavičky a bude se bořit současnost. Pro mne osobně by bylo pěkné, kdyby se soudila nedávná minulost, všechny ty rozkrádačky a ty konkrétní osoby mající podíl na ničení naší krásné země. Třeba taková doba přijde!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 4.4.2020 12:40 | karma článku: 34,28 | přečteno: 782x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Měl jsem dát do stanov TOP 09 právo zakladatele ji rozpustit, píše Kalousek

30. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  11:57

Zakladatel TOP 09, exministr financí Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval současné vedení strany...

Na Prachaticku se zřítil paraglidista, na louku spadl asi ze třiceti metrů

30. dubna 2024  11:52

K nehodě paraglidisty vyjížděli v pondělí záchranáři k obci Kahov poblíž Prachatic. Muž se zřítil...

Strach před africkou diktaturou a boj o důchody. SOCDEM slavila Svátek práce

30. dubna 2024  11:44

Zástupci sociální demokracie (SOCDEM) se v úterý společně s odboráři sešli na Střeleckém ostrově v...

Cimický u soudu opět nepřítomen. Jednání pokračuje výslechy poškozených žen

30. dubna 2024  11:28

Obvodní soud pro Prahu 8 pokračuje v projednávání případu psychiatra Jana Cimického, který je...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik