Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Panoptikum opět ožívá?

Tak si připadám, jako bych sledoval opět tu starou televizi z dob před třiceti lety, kdy se denně hovořilo o úspěších SSSR, stránky novin byly ve své sportovní části plné sovětských hokejů, fotbalů, i atletických úspěchů.

Jen těch válečných tam moc nebylo, neboť jejich vítězství v Afganistánu nebylo tak výrazné, přestože jejich vojska tehdy podporovala Afgánská komunistická vláda. Nejspíš to bylo proto, že ta armáda nebojovala jen proti jednomu nepříteli. Povstalci byli trénováni v sousedním Pákistánu a Číně, zároveň byli podporováni pomocí v hodnotě miliarddolarůzeSpojených států amerických,Saúdské Arábie,Spojeného královstvía dalších zemí. Prostě panoptikum.

Možná se to dnešní zpravodajství hodně podobá těm filmovým týdeníkům v kinech, které probíhaly v době, kdy Hitlerova vojska útočila v Sovětském svazu a byly vyzdvihovány jejich úspěchy na frontě, i když spousta lidí dobře věděla, že mnohé ty „úspěchy byly natáčeny“ u nás na Barrandově. Dnes jsou to úspěchy armády USA a když pošle tato armáda bezpilotní dron zabít jednoho zabijáka IS, tak je hotové pozdvižení jaké je to skvělé. Určitě to je skvělé, jen škoda, že ten dron nebyl vyslán v době kdy tenhle týpek zabil jen jednoho člověka. Jistě je skvělé, že US Army pomáhá se svojí koalicí tamním bojovníkům proti IS, ale nějak mi chybí onen dovětek, že ta Ruská armáda dokázala za měsíc daleko více, nežli celá ta šedesátičlenná koalice vedená USA za rok. Trochu mi to připadá, že se najednou chtějí blýsknout aby ti Rusové nezískali všechnu slávu za likvidaci IS. To že islamisti bojují americkými zbraněmi, že jezdí v Toyotách od Arabů a že jejich konvoj doprovází Americký vrtulník Apach – bude nejspíš nějaká fotomontáž,( inu podivejte se sami  ZDE) ale ať si říká kdo chce, co chce, za ten rok jsem nezaznamenal, že by se hovořilo o nějakém hromadném ústupu radikálů, že by se hovořilo o likvidaci výcvikových středisek IS nebo zničení komunikace kterou potřebují pro zásobování. Zdá se mi, že ten dron by si s tou komunikací poradil už loni v listopadu a nemuseli čekat až na ten listopad letošní. Ne, vážně mi nevadí, že tam bojují Američani, nevadí mi ani, že i oni mají úspěchy. Vadí mi to, že se u nás mohou média pominout štěstím a tu druhou stranu, která udělala za krátkou chvíli daleko víc práce, zatracují. Nikdo nepřemýšlí o tom, proč nemohou spolupracovat, přestože Rusko o spolupráci stálo, jenže Amerika stále licituje, co pro ni bude výhodnější. V minulé době mně krmili ve sportu CSKA Moskva i když bych si rád poslechl i o NHL v té době současné slyším a vidím záběry z NBA, NHL, KHL, americký fotbal. Mnoho zemí má skvělé sportovce a měla by jim být dána stejná možnost v médiích a ne, jen tak co je a co zrovna není v kurzu. Nebo že by to někdo takhle úmyslně opět řídil jako v těch minulých dobách? Rovněž si kladu otázku, proč se např. USA rozhodly poslat do Turecka své bitevníky, přestože Turecko má své a to, že bylo někde psáno, že mají sestřelovat ruská letadla beru jako vtip, protože by měli dost snadnou práci, když ona letadla nejsou vybavena pro boj ve vzduchu, ale pro bombardování pozemních cílů. Alespoň jsem nezaznamenal na videích že by měly ty ruské bitevníky namontovány rakety vzduch vzduch .. ostatně nač, když džihádisté jezdí s Toyotami s těžkými kulomety na ložných plochách.

O tomto i věcech aktuálního dění v naší zemi si přijďte podiskutovat na Svobodný vysílač, který je tu pro vás a i vy můžete být moderátory současnosti a věcí, nebo dějů - pozitivních i negativních.

 

Děkuji za pozornost a přeji příjemný víkend vám všem!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 13.11.2015 16:06 | karma článku: 29,06 | přečteno: 933x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Senát schválil novelu, která usnadní podmínky uplatnění zubařů ze zemí mimo EU

29. května 2024  12:34

Senát podle očekávání potvrdil souhlas se svou novelou, která má usnadnit zapojení zubních lékařů...

Těsně před volbami se Sněmovna na žádost ANO vrátí k migračnímu paktu

29. května 2024  12:32

Vrcholem kampaně opozice před volbami do Evropského parlamentu bude mimořádná schůze Sněmovny,...

Kvůli ministrům NATO budou v akci stovky policistů, na dva dny zkomplikují dopravu

29. května 2024  12:30

Ve čtvrtek do Prahy dorazí ministři zahraničí členských států NATO na neformální setkání. Účast...

Lídři budou v superdebatě iDNES.cz mluvit o migraci, Green Dealu či euru

29. května 2024  12:24

Zpravodajský portál iDNES.cz odvysílá v pondělí 3. června živě od 11 hodin velkou předvolební...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik