Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nová strategie USA vůči nepřizpůsobivým!?

Přečetl jsem si, kterak se USA postarala o odvetu směrem k Severní Koreji. Ne že bych snad nějak tenhle podivný režim obdivoval. Ostatně to asi málokdo, protože krom toho, že drží lidi, alespoň podle informací u nás, značně na řetězu, tak si vychovává i nenávistné skupiny, které potom škodí. Je s podivem, že tak zaostalá země, dokáže rozházet tak vyspělou Ameriku. Ještě divnější je, že ona Amerika v současné době, kdy je zadlužena jako žádná jiná země, sahá k ekonomickým prostředkům studené války. Je smutné, že se nenajde nikdo, kdo by řekl DOST takové politice, kdo by řekl, ne, my budeme respektovat zájmy obyvatel zemí, nebudeme se vměšovat do jejich věcí, nebudeme podporovat ty, kteří místo dialogu posílají na opozici armádu. Nebudeme podporovat ty, kteří místo diplomatických řešení uvnitř vlastní země a snahy o její stabilizaci, požadují zbraně a hovoří o válce jako o samozřejmosti, i když před tím řeknou, že tato neshoda se válkou nevyřeší. Schizofrenie politiků narůstá. Na jedné straně chtějí např. společnou bezpečnost v Evropě společně s Ruskem, na straně druhé v sobě nenachází tolik síly, aby se místo sankcí, vrátili k normální spolupráci.

Je to novinka v podstatě zakázat cestování do jejich země, i když dost pochybuji o tom, že by nějací severokorejští papaláši cestovali právě do země svého úhlavního nepřítele a další – v podstatě zmrazení obchodu. Podobně to bude nejspíš i s politiky v Rusku, navíc jim i zablokovali jejich peníze, které mají uloženy na účtech jejich bank. Paradoxem je, že celé roky vypláceli důchody nacistům, kteří utekli po válce do USA. Vážně podivná politika.  Nejspíš se to Spojeným státům zalíbilo, zvláště když zjistily, že třeba v případě Ruska si podchytí i Evropu, která jim na jejich ekonomický nátlak Ruska naskočila, dokonce bez ohledu na to, že na to bude sama doplácet.  Říkáte, že nedoplácí, že se o tom nikde nepíše? Ale ano, píše, zejména v Německu. V našich médiích se těchto informací téměř nenadějete.

A tak vzhůru do sankcí, ať to stojí, co to stojí, hlavně že udržujeme ty euroatlantické vztahy. Rusko to dostalo za anexi Krymu (USA za anexi Havaje nedostali nic .... viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_anex%C3%AD), Severní Korea to dostala za hackerský útok na fy v USA, (USA nedostali žádné sankce za odposlechy politiků celého světa   viz.: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/skandal-s-odposlechy-nabira-na-obratkach-usa-sledovaly-miliony-nemcu-1002465). Sankcí se nedočkaly Spojené státy ani poté, co např. napadly Irák a to bez podpory RB OSN :Dokument OSN předpokládá všeobecný zákaz užití síly. Připouští jen dvě vyjímky:  síly může být použito, když je zákrok schválen Radou bezpečnosti OSN. Státům kromě toho přísluší právo na vlastní obranu při napadení. Kolikrát byl tento dokument porušen?

Nepřipadá vám ten metr dost podivný? A jestli si myslíte, že si to právě tito zaslouží, pak si uvědomte, že zároveň s takovými sankcemi se vezeme i my. Protože následuje omezování naší ekonomiky, nařízení, co se smí či nesmí vyvážet do sankcí postižených zemí, co se z nich nesmí dovážet atd. A tohle v podstatě existuje od konce druhé sv. války. Stejně jako východ měl svá omezení vůči západu, tak i západ měl svá embarga na různé druhy zboží, které se nesměly do východního bloku vyvážet. Vážně může takový styl spojovat země této planety?

Naskýtá se otázka – co vyřeší sankce od těch, kteří sami, to co sankcionují, provádějí. 

Vzhledem k tomu, že jsem čtením diskusí došel k názoru, že mnozí diskutéři nedodržují ani elementární slušnost o tom, že by snad argumetovali věcně, ani nemluvě. Nebudu otevírat diskuse, neboť nejsou polemikou či předkládáním důkazů, ale jen povrchním soubojem příznivců dvou skupin, omlouvám se tímto skupině těch, kteří jsou slušní a umí argumentovat - ale právě tito jsou mnohdy v diskusích napadáni a zesměšňováni a to k demokratické diskusi prostě nepatří. Děkuji za pochopení.

Zároveň vám všem čtenářům přeji příjemně prožitý rok 2015, ve zdraví, štěstí, pohodě a se spoustou skutečných přátel. Oprostěte se od nenávisti a zloby a od těch, kteří tohle nedokáží!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 3.1.2015 13:30 | karma článku: 32,96 | přečteno: 2574x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Požár století: Drogově závislý podivín čelí obžalobě z ohnivé apokalypsy

16. května 2024  7:53

Zničených 1600 hektarů lesa, shořelé domy, škoda 350 milionů korun. Před ústeckým krajským soudem...

Slunečno a teplo se na pár dní loučí. O víkendu přijdou přeháňky i bouřky

16. května 2024  7:18

Podle předpovědi počasí má být na většině území ČR slunečno a teplo. Nicméně déšť nebo přeháňky ve...

Volal na Fica, ať jde blíž, pak začal střílet, líčí svědci atentátu

16. května 2024  7:06

Lidé, kteří stáli v bezprostřední blízkosti atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica,...

Hrajeme o lístky na finále MS v hokeji. S iDNES Premium na 3 měsíce za 49 korun

3. května 2024,  aktualizováno  16.5 7:06

Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a při této příležitosti přichází iDNES Premium s...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik