Nebezpečné pravdy!

Moderní doba je, zdá se, nakloněna více lžím a manipulacím, nežli pravdě. Ale to není nic, co bychom už neznali. Vzpomeňte si třeba na mistra Jana Husa a další, kteří pokračovali v jeho stopách.

Nemuselo to být jen v oblasti církví, i když kdo jste viděl film Jan Hus, pak vám možná utkvěla v hlavě některá replika, ve které Hus kárá církve z nenažranosti a nabádá ke skromnosti. Kdo ví, jak by tento člověk pohlížel na dnešní dobu. Kdo ví, jak by na ní nahlížel ten, co svoje vědecké zjištění sice před soudem popřel, ale stejně prohlásil: „a přece se točí!“

Kladu si otázku, proč se tak okatě lže, proč v jasných případech, se někdo přikloní ke lži jen proto, aby se zdálo, že patří do toho správného chlívku a že z nalajnované cesty neukročil stranou! Co by tomu řekli naši partneři, jak by řekl jeden nejmenovaný politik. To, co tomu řeknou zdejší lidi, už ho, nebo spíše je, tak moc nezajímá. Ale abych nebyl tak negativní. Přeci jen se pravdu dozvídáme, to když se má zdražovat. Ale zase, dozvíme se toho stejně jen půl.

Mně vždycky říkávala babička: „Lež má krátké nohy, daleko neuteče!“ Tak na babičku vzpomínám a říkám si, co by asi říkala na to, co s dnes děje. Kluci s klukama, holky s holkama, třetí pohlaví, přidali jsme se do party s agresory, ty, co nám pomohli, zatracujeme a ty kteří vraždili naše lidi, máme za kámoše. Ten zlatej Západ se stává Západem plným podivností, výmyslů a nařízení. Babča by nejspíš řekla – „šmajrá josefe, to ten ervéhápé byl zlatej.!“ A když pak posloucháte, jak je jeden chytřejší než druhej, jak si vyčítají a vyjmenovávají chyby těch druhých, ale vzít za jeden provaz prostě nechtějí. Že koryta a prachy se dostaly suverénně na první místo a ty běžní lidé jsou na tom zase mizerně jako za komunistů .. jó máte pravdu já zapomněl jedna ta paní od těch demokratů řekla, že se dnes máme tak jako nikdy .. no je to podle úhlu pohledu, hned nato si ta jejich parta přidala na platech o nějakých patnáct tisíc měsíčně. Jo jo mají se jako nikdy před tím – snad jen do doby, než těm běžným, kterých je tu většina, dojde, že jim tenhle flám platí ze svého!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | středa 28.11.2018 19:37 | karma článku: 29,88 | přečteno: 593x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69