"Moudré" sankce pro Rusko budou bolet i nás. Ani slovo o Točkách!*

Sankce vůči Rusku pokračují, ze strany EU jsou vedeny tak, aby nezasáhly do dodávek plynu z Ruska a do těch oblastí, se kterými zejména Německo obchoduje. Jak jsou na tom ostatní země, které udržují s Ruskem obchodní kontakty, toť otázka. U nás bylo zatím zveřejněno jen to, že naše firma vyrábějící motory do Ruských dronů se může s obchodem rozloučit. Určitě nebude jedinou, kterou tyto sankce postihnou a podle výrazu pana ministra ohledně kompenzací, bych hádal, že na ně nebudou „drobné“. A tak mám radost z takových sankcí. Pěkně jsme se s touhle pitomostí zařadili za USA. První z důvodů byla anexe Krymu. Vážně správný důvod k sankcím, nebo to bylo spíš využití situace? Proč nikdo nedával sankce USA, když anektovala Hawaj a podobných případů by se našlo víc než dost. Jenže světový četník využil situace, už mu to Rusko a Putin lezli dost dlouho na nervy s tím jejich věčným vyjednáváním třeba se Sýrií a přitom se tam mohlo tak pěkně válčit a ono nic. A jinde taky kritika rychlých rozhodnutí Spojených států a jediné řešení každého problému – střely s plochou dráhou letu, letadla, rakety. Tisíce mrtvých a výsledky v podstatě horší nežli na začátku. Ale jako cvičná střelnice, vždy dobré. Živý cíl je přeci jen živý cíl a potom tu a tam někoho mučit, nebo znásilnit apod….  néééé, promiňte, to sem nepatří, i když i tyhle případy se stávaly – válka a válčení dělá prostě z některých lidí bestie!

Sankce prostě nejsou k ničemu. Jednat neumí, odstřihli Rusko od všeho, kde by mohlo narušovat jejich rozhodující roli jako rovnocenný partner. Potřebují mít vedoucí roli a té se jim jistě dostane, protože jsou nejmocnější zemí světa. Jen to Rusko, to jim to pořád něčím kazí. Jen je vyprovokovat aby taky začali se sankcemi, aby se dalo ještě víc přitvrdit. USA budou přitvrzovat snadno, ale odnese to Evropa, která jak ten druhý vzadu bude udělovat sankce také, ale kdyby náhodou byly slabé tak pozor, Amerika by si na EU mohla došlápnout. Je přeci třeba aby vyšla jejich strategie, za každou cenu, to že to srazí Evropu dolů, a co na tom? Nakonec přijetí Ukrajiny už samo o sobě je taková bota, že nějaké bolestivé sankce, které mají bumerangový efekt, jsou proti tomu maličkostí. Premiér Jaceňuk je v parlamentě seřval, seřval je i Porošenko – vždyť jde o peníze, sice on tvrdí, že na ekonomiku, ale na jakou, když jí bombardují i se svými lidmi na východě země? Že prý Rusko zásobuje těžkou technikou separatisty, tak teď budou mít v dohledné době možnost pánové z OBSE si kontrolovat na hranicích, zda je něco takového pravda, nebo blábol který je jen legendou pro udělování dalších sankcí. Do měsíce prý bude veta po separatistech a ona „protiteroristická“ akce Kyjeva skončí. Inu kdo ví, třeba skončí ještě dřív. Na východě jim dezertují vojáci do Ruska, dvacet tisíc policistů se přidalo na stranu obyvatel a separatistů a Ukrajinská armáda už začala střílet na pozice separatistů balistickými raketami krátkého doletu Točka. Sice jsou z r. 75, ale s konvenční čtyřistakilovou hlavicí udělá jistě velkou paseku.  No, nejspíš dochází živá síla a raket je ještě stále dost, tak co si nevystřelit. Ale že by se o tom zmínila naše média?  Ani náhodou! Proč asi? Já vím, nechtějí se opičit po BBC  nebo CNN – to bude ono!

 

No a snad ještě malá chuťovka pro ty co fandí zeleným mužíčků s hvězdami a pruhy, tedy o pomoci USA Kyjevu. Nechávám to tak jak si s tím poradil překladač.

'Tajemník Hagel ujistil ho, že americká vláda bude pokračovat v přezkumu všech těchto žádostí v rámci širokého procesu meziresortní,' dodal, počínaje diskusí prostřednictvím amerického velvyslanectví v ukrajinském hlavním městě Kyjevě. Obě obrany představitelé vyměnili vzájemné poděkování za úroveň obranné spolupráce mezi Spojenými státy a Ukrajinou, a slíbil pokračovat v rozvoji bilaterálních vztahů, řekl Kirby.

 Mezitím, admirál řekl, ministerstvo obrany pokračuje podívat se na žádosti přicházející z ukrajinské vlády. 'Nonlethal podpora a pomoc, které byly již dříve schváleny udělal jeho cestu do velké části ... ukrajinských bezpečnostních sil,' řekl. .....

 

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 31.7.2014 20:47 | karma článku: 31,74 | přečteno: 1433x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69