Minischengen a Schwarzenberg zhnusený Zemanem.

Přečetl jsem si článek o vyjádření Nizozemského ministra financí, který sdělil, že vzhledem k tomu, že není solidarita v zemích EU tak, že je potřeba bránit hranici Schengenského prostoru a pokud se to nepodaří,

pak může dojít k tomu, že omezená skupina Evropských zemí si zajistí své hranice uvnitř Unie. Jedná se o: Nizozemsko, Německo, Švédsko, Rakousko a Belgii. Takže z ostatních států udělají nárazníkové pásmo před imigranty, které si pozvala madam Merkel a nyní se tyto, pro uprchlíky žádané země, uzavřou do ulity! Nejsou náhodou tyto státy v Evropské unii, ve které mají značné rozhodovací pravomoci? Co tedy projednávali před rokem, kdy už věděli, že uprchlíci z mnoha zemí se chystají k pochodu na Evropu? Jednali spolu, jednali o možné krizové situaci?  Ne! Naopak paní kancléřka v té době ještě rozevřela náruč a s pýchou oznámila, že Německo vezme všechny Syrské uprchlíky. Dnes neví kudy kam, protože nebyli připraveni na tak velký exodus, přestože dostávali informace, které mohly tuto situaci napovědět. A proč to dělají, aby zachovali svým lidem potřebnou životní úroveň.

To u nás je odstupující předseda TOP09 Karel Schwarzenberg, zhnusen, když se prý z obětí, dělají vrazi!   Nejspíš je pan expředseda nedostatečně informován a tak se dopouští neustálého omylu, který si „mele“ stále dokola jako by onu repliku chtěl ještě tisíckrát opakovat. Ono je to hlavně z toho důvodu, že ono prezidentské křesílko mu vyfouknul někdo jiný, s čímž se vůbec nepočítalo, zvláště když mediální podpora pana knížete byla abnormální, tak silná, že vyvolala dojem, že to jinak, nežli výhrou nemůže dopadnout, dokonce i potenciální paní prezidentová Schwarzenbergová se hodlala učit česky. A tak poté, co tento pán přiznal porážku a pogratuloval vítězi, neodpustil si od té doby žádnou příležitost ke kritice svého soka! Inu někdy se s některými věcmi člověk ne a ne smířit. Takže pro doplnění informací pro pana Karla. Jeho sdělení o tom, že sem jdou vlastně vysokoškolsky vzdělaní lidé má asi takovouto realitu: Rakousko, Vídeň – ...více jak 2/3 Syřanů mají pouze základní vzdělání. Pouze 7% z nich jsou vysokoškolsky vzdělaní. Ještě horší je situace u druhé největší skupiny - osob z Afghánistánu. Z 4221 Afghánců je jen 40 vysokoškolsky vzdělaných a více než 90% z nich má pouze povinné základní vzdělání. Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére, předpokládá, že integrace nových uprchlických skupin bude těžší, než u dřívějších migrantů. Počítá s podílem 15 – 20 % analfabetů u dospělých uprchlíků.

Jeho  zhnusenost, že se z obětí dělají vrazi, má asi takovou skutečnou pravdu: Německá zpravodajská služba informovala svoji vládu i veřejnost, že radikální islamisté žijící v této zemi verbují nové lidi i mezi uprchlíky, kteří sem přišli v posledních měsících. Svoji činnost často schovávají pod rouškou humanitární pomoci. Počet muslimských nejradikálnějších extremistů tak stoupl v Německu na 8 tisíc. Jak tajné služby, tak i EUROJUST varují před infiltrací islámských radikálů mezi ostatní imigranty, kteří směřují do Evropy. Humanitární organizace se naopak přistěhovalců zastávají a přejí si, aby je země EU přijaly. Riziko je ovšem velké. Zločinecké gangy ve Středomoří pašují do Evropy bojovníky Islámského státu - ukrývají je ve člunech mezi uprchlíky z Afriky, tvrdí poradce libyjské vlády Abdal Basit Harún, jehož dnes citovala britská zpravodajská stanice BBC. A zvyšování trestných činů včetně mravnostní kriminality, má v zemích kde se imigranti usídlili, stoupající tendenci.

Tak nevím, kdo má být zhnusen více, zda pan kníže, nebo obyvatelé této země, potažmo Evropy!

Přeji příjemné odpoledne a odpočinkový víkend.

Děkuji za pozornost!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 28.11.2015 13:08 | karma článku: 41,72 | přečteno: 1651x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69