Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Loupit, neloupit, zaplatit, nezaplatit

Nevím, takže aby snad ten jeden den odečetli? Ono se nejedná o nic jiného, nežli o zahájení oslav 70. Výročí ukončení druhé světové války, které začne 9.5. 2015 a to vojenskou přehlídkou. Je zajímavé, že oslavy vylodění spojenců nevadily, nevadilo to ani Putinovi se zúčastnit, opačně je to problém. Prý že to bude prekérní, říká pan velvyslanec USA Shapiro, když tam bude Zeman jediný z nejvyšších představitelů z Evropy. Byl bych celkem bez obav, jistě tam jediný z Evropy nebude. No ale možná tam pojedou bojová vozidla, která se zúčastnila bojů na východě Ukrajiny. No ani toho bych se nebál, protože nevěřím, že by Rusko dalo do přehlídky zastaralé zbraňové systémy.

Ale je tu další problém, vztahy s Ruskem prý nejsou normální. Tak nevím – a kdo je nenormálními udělal? Odešli snad Rusové ze všech organizací, ve kterých už byli? Ne, byli vyloučeni. Proč? Protože začlenili do své země Autonomní republiku Krym, na základě žádosti jejích obyvatel, jichž většinová část jsou ruské národnosti. Tedy pouze respektovali právo národů na sebeurčení, což je zakotveno v Chartě OSN. Západ vůli krymských obyvatel nepřijal a opakovaně tvrdí, že se jednalo o násilnou anexi. Bez jediného mrtvého a s oslavami po vyhlášení výsledků referenda. Bez protestů obyvatel, ani rok poté ti násilně uchvácení neprotestují.

USA sdělují, že vztahy s Ruskem nejsou v současné době normální. Napadá mne tedy, jaké vztahy mají za posledních pětadvacet roků Spojené státy s rúznými zeměmi. Je zvláštní, že se při svých výpadech nesetkali se žádnými sankcemi ze světa, válka v Iráku a EU mlčela, OSN nic neudělala, svět dostával zabíjení v přímém přenosu a vše bylo v pohodě. Zemřely statisíce civilních obyvatel, výsledek - no ten nemá cenu komentovat, každý zná sám. Co dělaly Spojené státy v této zemi, hájily své zájmy.  Dalo by se říci, že v té době by na tom měly být USA daleko hůř, nežli dnes Rusko, a přeci tomu tak není - proč? Odpověď, Krym je nelogická, neboť i USA anektovaly některé země - třeba Texas a nic se nedělo.

Jaké máme my vztahy s Ruskem? Řekl bych, že normální. Není jim třeba lézt kamsi. Je třeba je respektovat a oni respektují nás. Ostatní jsou dobré vztahy a vzájemný obchod. Nebo se mýlím a je to tak, že pokud jako chceme být v té společnosti, která o sobě tvrdí, že je ta nejlepší a nejspravedlivější. Že je tou, která bude určovat kdo co může a co nesmí, s kým to nesmí. Komu se může to či ono prodávat a tohle zase ne. Že pokud budeme v takové společnosti, takže když řeknou skoč z toho desátého patra, tak s radostí ve tváři budeme skákat? Že když řeknou tohle je tvůj nepřítel, nepřemýšlej, vezmi si revolver a zastřel ho, tak bez přemýšlení to uděláme? Aha, teď jste někdo řekl, to je nesmysl, my jsme přece partneři, my jsme se do té společnosti přihlásili, tedy byli jsme přihlášeni, tak to musíme respektovat. No dobře a kdo respektuje nás? Hmm   máte pravdu, jsme malí a neubránili bychom se. A potom většina společnosti přece mávala vlaječkami konvoji a průzkumy vyšly tak jak měly. Ano to je pravda. Jste si však jistí, že ti mávající při mobilizaci před válkou s Ruskem nebudou rychle hledat „Modrou knížku“? Nenapadlo nikoho, že lidi, kteří mají rozum tak válku nechtějí. Aha, vy věříte, že nás Rusko napadne? No proto už je celé NATO v Evropě na vartě. Jen mi schází pro to Rusko důvod. Nebo snad vyhlásilo válku Ukrajině, kterou to začalo? A táák, hybridní válka. No ale tu vedou Spojené státy po celém světě už roky, nebo jste si nevšimli? Kde všude hájí své zájmy, kam létají jejich zabijácké drony pres hranice a bombardují. No máte pravdu, oni jsou naši spojenci, takže oni mohou. Ale není to divné, že oni mohou a jiní nemohou? No nic nebudeme to pitvat.

Lidovcům se nechce platit Zemanovi cestu – mnoho osobností je rozhořčeno tím, co chce Zeman udělat, někteří dokonce doporučují, aby se panu velvyslanci pan prezident omluvil! Ale to neberte vážně, to jsou většinou lidi, kteří musí nosit tenhle kosmodisk, protože bez něj by je páteř neudržela a byli by neustále v předklonu.  Prezident platí každý měsíc 60 tisíc na dluh země, tak snad aby si vytvořil další účet na své cesty? A proč se proplácely cesty na odhalování bust, nebo Havlových laviček, proč pan Schwarzenberg utrácel největší částky za cesty po světě, z kapes daňových poplatníků? Proč lidi museli ze svých daní zaplatit zlodějiny v bankách, aby se banky udržely? Proč se rozprodaly ty nejlepší podniky v naší zemi? Kolik stojí daňového poplatníka jeden poslanec, kolik ho stojí jeden senátor, kolik stojí volební guláše atd., nejsou náhodou pan Bělobrádek, Sobotka, Zaorálek a ostatní, našimi zaměstnanci?  Ono by to vážně bylo lepší, kdyby si tenhle ancámbl musel ty cesty platit sám a ze svého. Nebo platit jen to a ty, co by měli pro zemi nějaký přínos.

Zkuste si představit, že:

Velvyslanec Petr Gandalovič na otázku New York Times sdělil, že mu sice nepřísluší komentovat jednání prezidenta Obamy, ale že má dojem, že je nešťastné, že se nezúčastní oslav 70 výročí konce II. Světové války v Moskvě, neboť tím dá políček všem obětem této války. Navíc prezident RF Putin se oslav vylodění spojenců zúčastnil. Jak pan velvyslanec dodal, nepřispívá to k uklidnění situace, ale naopak to ještě více zmrazí možnosti mírového urovnání situace na Ukrajině.  / pochopitelně nadsázka, ale co myslíte, že by se po takovém prohlášení stalo?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 7.4.2015 19:34 | karma článku: 29,89 | přečteno: 697x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15,  aktualizováno  22.5 9:26

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli dva lidé. Na místě...

Poslanci rozhodují o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  9:01

Přímý přenos Sněmovna schvaluje zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky....

„Neviděli jsme od něj nic než dobro.“ Írán se loučí s Raísím, hrozí Izraeli

22. května 2024  8:57

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí zahájil ráno za účasti desítek tisíc lidí smuteční...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik