Ježíšek přišel o čtyři dny dříve!

Premiér Nečas odvolal Karolínu Peak z postu ministryně obrany. Jak jsem v úvodu uvedl, Ježíšek přišel tímto sdělením dříve. Jak se zdá, tak většina lidí je touto zprávou nadšena. Paní Karolína se po politické scéně pohybuje značně sebevědomě a zároveň způsobem, který není v žádném případě čestným, ale naopak její kroky jsou jen vypočítavé a pro její vlastní zájem. To, že prezident bezodkladně vyhověl návrhu premiéra a Peak odvolal, svědčí o tom, že ani jemu se nelíbily kroky které Karolína Peak činila. Ale kdo ví jak to bylo, jen si vzpomeňte Pospíšil - neposlouchal tak šel, Karolína - nechtěla poslouchat a šla, Kubice - poslouchá a je v pohodě stále na vnitru i když je tam problém za problémem. pssst o tom se ale nesmí mluvit - to se dozví jen ti s prověrkou do stupně TAJNÉ!

Je otázka, jaké budou mít tyto kroky dopady na politiku Nečasovy vlády. Nejspíš si pan premiér uvědomil, že vlastně Karolína Peak a jeji pidistrana už mu nemůže nijak uškodit, neboť i když udělají bubáka s odchodem z vlády, tak vládu nemohou shodit, protože by sami skončili a to je to poslední co by si paní Karolína Peak přála.

Je otázka, jak dalece je férové odvolat Peak až po hlasování o daňovém balíčku. Rozhodně si nechal čas aby LIDEM včetně Karolíny Peak zvedli ruku pro tyto zákony a pro další jako církevní restituce a až poté, když je vše uděláno Peak "odstřelil"!

No počkáme si co bude dál, ale ty okamžité reakce jsou zatím jen nepromyšlené. Až si uvědomí, že by skončili všichni a byli odtrženi od koryt, neboť jejich návrat do poslaneckých lavic po případných volbách prostě nehrozí!

Jinak stojí za to, ještě dodat, že premiér nemá zrovna šťastnou ruku na výběr ministrů - odvolává jednoho za druhým - a Peak si tam také instaloval přestože to dělat nemusel, jenže byl tlačen tím, že nutně potřeboval hlasy pro schválení Kalouskova balíku.

Výsledek jednání předsednictva LIDEM - výzva ministrům strany LIDEM, aby k 10.1.2013 podali demisi. No osobně bych přál paní Karolíně, aby její ministři udělali to, co ona a její ministři udělali již jednou Věcem veřejným, aby prostě neodstoupili. Jistě se tam může najít někdo, kdo si založí novou stranu - třeba SLIDEM a pojede se dál. Není nezajímavé ani ono datum ... k 10.1.2013 , ptáte se proč? Inu protože prezidentské volby jsou den poté, tedy 11.1.12013 a demise přijímá prezident republiky. Ale věřím tomu, že tohle ještě zvládne pan Klaus, ale Nečas bude mít pěknou hoňku. On se vůbec pěkně s těmi špatně jmenovanými a odvolávanými ministry naběhá i tak dost!

 

 

Novinky.cz

Anketa

Myslíte si, že premiér Petr Nečas učinil správně, když Karolínu Peake z postu ministryně odvolal?




Ano    93.4%

 
Ne       6.6%

Celkem hlasovalo 50586 čtenářů.

--- a ještě něco! Chtěl bych poděkovat pánům poslancům, že mi dali možnost, abych se jim v příštím roce ze svého důchodu postaral o zvýšení platů o průměrných 5 000,- Kč. Je mi ctí a kdyby jste potřebovali si třeba svoji nízkou životní úroveň ještě zvednout, pak neváhejte a klidně mi můžete třeba ten důchod o nějaké to procento snížit, vždyť jinak to ani neumíte!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 20.12.2012 15:59 | karma článku: 34,79 | přečteno: 3007x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69