Jen pár slov

Vy přeci vidíte totéž co já. Vidíte, jak se nápadně změnily reklamy. Jak najednou jsou zastoupeny multikulturou. Propaganda nabírá na obrátkách. Najednou je více filmů s tématikou vzájemných vztahů s jinou kulturou.

Na koho to má největší vliv? No pochopitelně na děti a mládež. Už méně, nebo téměř vůbec se nezveřejňuje to, jak se v Evropě zvýšila kriminalita v oblasti sexuální, krádeží, loupeží a výtržností. Není vyjímkou vidět utíkající policisty, kteří jsou hnáni imigranty, kteří po nich házejí vše, co jim do ruky přijde. Mění se nařízení ve směru k policii, co se týká zásahů proti výtržníkům.  Dokonce o tom ani nesmí mluvit. Všimli jste si, že se ani u nás už nemluví o tom, když spáchá nějakou trestnou činnost romský spoluobčan? Napadá mne otázka:  Na co si to hrajeme, vážně chceme Evropu pohřbít a nařídit majoritě aby se podřídila imigrantské minoritě? Nebo se očekává, že ona minorita bude co nevidět majoritou? Nevím proč, ale vždy se mi v mysli objeví některé ze sci-fi filmů, kde kolonizují mimozemšťani zemi, zejména proto, že všechny jiné planety, které navštívili, vytěžili, jejich obyvatelstvo zotročili a následně zničili a letí na další. Ale ani přírodopisné dokumenty o sarančatech, nejsou mimo hru.  A informace, které dostáváme – minimum. Tady přece nejde jen o nás, tady jde o naše sousedy, tady jde o celý kontinent. Proto souhlasím se slovy prezidenta, proč ti silní a mladí muži nebudují své země? Pochopitelně tam, kde se válčí to nejde, ale kolik jich je z oněch válečných zón? Nebo je odpověď daleko jednodušší: Proč budovat zničenou zemi, když u sousedů je prostě uděláno a ještě navíc dají slušnou apanáž?

A ještě jedna věc se začíná krásně projevovat. To je ona vychytralost některých, kteří si svojí kariéru a viditelnost  zajišťují třeba tím, že se podepíší pod nějaký pamflet. V poslední době to je ono zastání se souzené Savčenkové. Říkáte že na to mají právo - určitě ano, ale osobně bych napřed uvítal kolik mají důkazů o její nevině. Nebo to je jenom tím, že někdo zavelel a ukázal prstem - TAM JE NEPŘÍTEL a teď někteří malí lidičkové jsou poturčenější turka? Ale tohle přece u nás známe. Jen si vzpomeňte kolik lidí podepisovalo odsouzení Několika vět ... a přitom ani nevěděli oč jde.

No myslím si, že stejně jako Několik vět, dnes stačí mých Několik slov.  Takže snad ještě na závěr. Hodiny bytí nás všech jsou téměř obě na dvanáctce. Vážně je čas práve nyní na doutníček, houpací křesílko a k obědu knedlo, zelo, vepřo?

 

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 13.3.2016 20:04 | karma článku: 36,39 | přečteno: 1377x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69