Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je ona spravedlnost opravdu pro všechny stejná?

Řekl bych, že ono proklamované sdělení trochu pokulhává. Stačilo pár let a ona dáma s váhami v ruce už nemá obě oči zavázané, ale spíš připomíná Jana Žižku s jedním zakrytým okem a to druhé hlídá aby se neublížilo těm mocnějším, nebo rozeřvanějším. Kdo ví, třeba je to nějaká zkouška, které jsme ze strany oné spravedlnosti vystavování. Ostatně křesťané také říkají oponentům Božího bytí, že když nechá zemřít malé dítě, či nechává masakrovat ve válkách nevinné civilní oběti, že je to zkouška, kterou nás Bůh vystavuje. "Pěkně děkuji" za takové zkoušky!

A u nás to vypadá s oním právem asi tak, že se pozměňuje, tak jak je to zrovna potřebné. Své by o tom mohl jistě říci pan Polčák z TOP09 když navrhuje změnu Ústavy v podstatě jen proto, že se mu nelíbí prezident kterého nevolil a který se chová jinak nežli by si někteří politici představovali. Je zajímavé, jak se vždy hledá chyba na někom jiném, ale né u sebe sama. V podstatě oni jsou ti božstí a Zeman je ten "vůl" který se vymyká. Politická krize pokračuje, né kvůli tomu, že poslanci jsou nenažraní a když už se jim podařilo horko těžko najít stoprvní hlas pro jakousi skupinu lidí kteří tvrdí že jsou koalice, ale jejich práce z dřívějších let, dokazuje jejich "umění", tak stačí zatlačit .. trochu pohrozit .. když tu pracku nezvedneš tak nebudeš příště na kandidátce,,, a spousta z nich tu pracku zvedne kvůli dluhu který si udělali na začátku mandátu. Inu neposlouchali radu nejlepšího ministra financí Kalouska, že si mohu kupovat jen to, na co mám, brát si dlulhy u kterých nemám jistotu že je budu moci splácet, je nezodpovědnost! Měl pravdu - všichni ti poslanci, kteří si vzali dluhy a skončí předčasně, jsou nezodpovědní. Nezodpovědná byla i vláda rozpočtové odpovědnosti, když rozdala v odměnách 250 miliónů když se loučila - takove slušné všimné pro ty, kteří byli loajální. No prostě tak, jak to říkall expremiér .. ta strana jim dala najevo, že s nimi počítá ... a tak nepočítala a bylo jí šumafuk, že čím dál víc lidi se dostává na hranici chudoby ... to jsou prostě ti, se kterými se nepočítá.

No vraťme se k tématu oné spravedlnosti. Jak jsem psal, přizpůsobuje se tak aby byla tvárná. Nevidím žádnou rovnost před zákonem, když je zastaven případ pana senátora Čunka, když se dozvíte, že onen pán zlikvidoval dením sekretářky, který byl jedním z důkazů, když se dozvíte, že vysoce postavený soudní činitel řekne, že v tomhle případě musí prostě spravedlnost ustoupit politice a stabilitě vlády. Onen pomyslný koberec, pod který se všechny tyhle maléry zametají už má podobu hory Říp a co nám zbylo - zbylo nám k povídání Gross, kakaový Kraus a doktor Rath. Tedy v překladu - 1- neprokázaný trestný čin,  2- neprokázaný trestný čin, 3- dosud neprokázaný trestný čin, přesto stále zůstává ve vazbě. - Proč? Toť otázka. Měl by začít psát nějaké memoáry, nebo volné pokračování osudů Edmonta Dantese - alias hraběte Monte Christo!

Kde mám hledat spravedlnost, když mezi obviněnými v kauze uplácení rebelujících poslanců ODS se neobjeví jméno Kalousek, který domlouval ona místa ve správních radách státních podniků.

Jak mám věřit ve spravedlnost, když nejvyšší soud přizpůsobí rozsah poslanecké imunity a natolik jí rozšíří, aby se oni poslanci stali nepostižitelnými, včetně všech kteří tuto trestnou činnost organizovali.

Jak mám věřit ve spravedlnost, když vím jak se nestejně přistupuje v jednání k majoritní společnosti, ke společnosti minorit a nepřizpůsobivých, či oněch nadlidí, kteří se začali chovat jako  ..... no to si dosaďte sami.   Mějte krásný klimatizovaný den.  A děkuji za pozornost!

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 28.7.2013 11:04 | karma článku: 30,61 | přečteno: 946x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Ozbrojenci u Sněmovny překvapili turisty. Policie cvičila, jak zneškodnit útočníka

1. července 2024  11:44,  aktualizováno  16:34

Do prostoru Sněmovny na pražské Malé Straně vchází nenápadný muž. Prvního koho potká probodne...

Nakažených černým kašlem v Česku ubývá. Šíření mohou umocnit prázdniny

1. července 2024  15:54

Počty nakažených černým kašlem v Česku pomalu klesají. Za uplynulý týden lékaři evidovali 1037...

Chování Ruska vyžaduje zásadní změnu přístupu k němu, řekl prezident Pavel

1. července 2024  5:51,  aktualizováno  15:25

Na Pražském hradě politické špičky ladily postoj Česka před summitem NATO ve Washingtonu, na kterém...

Digitalizaci stavebního řízení provázejí problémy. Někde se nešlo ani přihlásit

1. července 2024  14:28,  aktualizováno  15:21

Od prvního červencového dne stačí k podání žádosti o stavební povolení už jen chytrý telefon nebo...

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik