Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Doněcké obyvatele bude muset Porošenko nechat převychovat!

Vy, co sledujete dění na Ukrajině máte dostatek informací o tom jaká je tam situace. Takže předpokládám, že jste si všimli i toho, že prezident Porošenko ve Slavjansku žádné ovace nesklidil. Tak odhadem, jej bylo přivítat dvacet, třicet obyvatel Slavjansku, kolem se pohybovalo asi stejně fotografů a novinářů, a potom alespoň deset lidí ochranky prezidenta a četa vojáků, které na místě vyznamenával. Vlastně udělal něco podobného co Putin, s tím rozdílem, že Putin vyznamenával za to že se nestřílelo, zatímco Trošenko vyznamenává za dobytí města, které se rozhodně bez obětí na životech neobešlo a je otázka, kolik z nich bylo civilistů! Odpovědnost padá i na ony papaláše na úvodní fotografii!

V diskusích na téma Ukrajina a proruští separatisti, nebo teroristi se často objevují řádky o tom, že Putin už to dostává, že co nevidět už jeho žoldáci skončí, že bude klid a konec toho zbytečného zabíjení. Nikdo z těchto diskutérů však vůbec nebere v potaz, co s lidmi, co s těmi, kteří nehodlají respektovat Kyjevskou vládu a její politiku. V podstatě jsou tam ti lidé ve stejné pozici, v jaké byli disidenti u nás před revolucí. Ano Garda s největší pravděpodobností pozabíjí většinu těch ozbrojenců, tu a tam ještě padne i nějaký ten civilista, tu stará babka, tu malý kluk. Byli ve špatnou dobu na špatném místě a když se kácí les…. no znáte to. Ale přemýšlel někdo nad osudem těch lidí, kteří nehodlají respektovat Kyjev, jeho z části fašistickou vládu, jeho politiku zadlužení? Co bude s nimi? Postaví pro ně Porošenko nějaké koncentrační tábory. Nebo je budou převychovávat, či jim otevřou hranice a pošlou je do Ruska? Nebo se budou postupně ztrácet? Nebo budou mít tak tvrdé vedení v oblasti, které je naučí, co je to poslušnost? Uvědomuje si tohle někdo? Uvědomil si pan Ukrajinský prezident, že něco je asi špatně, když ho nevítají s nadšením davy lidí, coby prezidenta osvoboditele. Toho, kdo je osvobodil od teroru, o kterém mluvil ve svém krátkém projevu mezi několika lidmi? Ani naše média nezveřejnila v televizi tenhle Porošenkův propadák. A přichází další zprávy. Prezident slíbil starostovi Doněcka, že nechystá žádné bombardování města a co se děje, ráno místo budíčku pro obyvatele kanonáda Ukrajinské armády a Gardy. Nebo jen Gardy? Toť otázka! Ale je to prostě válka a nějaké sliby, nebo snad civilní oběti – to se ve válce stává. Většina z vás už ví jak to tam je, většina z vás si už našla dostatek indícií kde asi bude pravda. Většina z vás viděla spousty videí natočených mobilními telefony a konfrontovala je s našimi mediálními informacemi. Říkáte „ velký rozdíl?“   ano říkám totéž. Jen jsme až na posledním místě na to abychom něco v tom změnili. Ale mnoho lidí v této zemi v listopadu 89 odmítlo LEŽ, odmítlo PROPAGANDU, odmítlo CENZURU a vidíte, přesto to jede stále ve stejných kolejích. Je otázka, čemu to prospěje. Evropa jako celek mlčí, nemlčí jen lidi, nemlčí dokonce ani v USA, jen tamní a naše média mlčí. Mají obavu říci pravdu! Říci, kdo za tím vším je a jaký je pravý důvod toho, že tam lidi umírají. A proč tomu tak je? - třeba vám napoví tento článek i když je to nejspíš jen osobní názor: ZDE

Tyhle lidi bude muset Porošenko převychovat, (ZDE) nebo celé město poslat Putinovi. Jak mnozí řeknou - stejně za to může jenom on. Inu proč nedat jednoduchou odpověď na složitou otázku, přemýšlet analyzovat? Ale to je moc práce!

A ještě drobné upozornění na nedostatek ve včera zveřejněné tabulce obětí v Afganistánu. Z té tabulky úplně vypadla Francie, která po rozhodnutí prezidenta Szarkozyho, poté, co byli zabiti 4 vojácí Francouzské armády, odešla z Afganistánu ke konci loňského roku. No někdy se prostě chyba vloudí a ČT24 to určitě neudělala úmyslně!

Přeji vám příjemný večer i den a važte si toho, neboť né všude tyto dny jsou příjemnými.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 10.7.2014 17:45 | karma článku: 33,30 | přečteno: 1165x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:39

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik