Bližší košile než kabát... bližší koryta nežli čest.

Realizuje se přesně to, co jsem v jednom ze svých nedávných článků předpovídal. Jakmile začala paní Karolína Peak hovořit cosi o tom, že není možné aby se Nečasův kabinet opíral o hlasy paní Kočí, Škárky a jiných, které jak známky sbírá pan Josef Dobeš, tak bylo jasné že si tato paní zase buduje cestičku zpátky do náruče pana Nečase. Ono je to stejně dost praštěné od premiéra, když řekne, že ztratil elementární důvěru v Karolínu Peak a hned v zápětí sdělí veřejnosti, že jinde než na obraně by mohla být dobrá. Tohle co se tady předvádí mi dost připomíná schizofrenika, nebo pana Jekyla a Hyda. Dvě rozporuplné osobnosti, které se chovají v podstatě stejně jako třeba právě zmiňovaná Karolína Peak když jeden den říká - žádné kobercové nálety a den druhý ten nálet učiní. Pan premiér je v tomhle podobný - jeden den předá s lehkým svědomím ministerstvo obrany LIDEM, druhý den jmenuje Karolínu ministryní a za týden jí odvolává, protože ťápla na jejich zájmové osoby! To, že je pan premiér manipulátor už známe třeba z případu pana exministra Pospíšila, jak lhal o důvodech jeho odvolání z funkce. Ale panu Nečasovi je to už jedno, on ví, že se do historie zapsal svojí neschopností a jestli to bude o dest procent víc nebo méně - no bóže na tom už nesejde. Hlavní je teď se udržet. No a proč- no přeci kvůli tomu aby se nedostali komunisti k moci. Cožpak vy to nechápete? 

A já teď jsem taky rozpolcen, protože nevím, jestli jsou opravdu tak zkaženi mocí, politikou, penězi, nebo jestli chtějí tuhle zemi za každou cenu zachránit po svém i kdyby tady měl národ vymřít na nedostatek  nebo jako za první republiky podobně jako Slováci, odejít za prací někam daleko za moře. V současnosti stačí i do Německa, nebo jiných sousedních zemí - protože se tam vydělávají pořád větší peníze nežli tady a navíc je tam levněji než u nás. Možná by měl pan Kalousek občas vycestovat do příhraničí aby viděl kolik lidí od nás si tam jezdí nakupovat.

A tak mi chybí už jen ono pozvolné stáhnutí příkazu o podání demise ze strany LIDEM a sdělení od paní Karolíny, že není možné aby tato trojkoalice byla závislá na tak pofidérních hlasech podivných lidí z VV a snad i ono zaklínadlo o nebezpečí pádu vlády a nástupu komunistů k moci - ona pochopitelně mezi ty pofidérní a podivné  nepatří, neboť je ta nejčestnější a nejspravedlivější, nejpracovitější a .. ostatní by jí jistě povědělo kouzelné zrcadlo do kterého se nejspíš každy den dívá. V podstatě se do něho dívají všichni členové této povedené koalice. Jen to zrcadlo života, to které tvoří lidi v této zemi - to je nezajímá to mají zakryto a nechtějí z něj slyšet ani slovo! Protože oni jsou ti vyvolení - tak proč poslouchat lúzu!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 29.12.2012 13:04 | karma článku: 34,32 | přečteno: 1762x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69