Vědci zjistili, co žena chce, ale ona si to rozmyslela…

Platí to snad ve všech profesích. Existují v nich lidé schopní, pracovití a slušní. Ale naneštěstí i lidé neschopní, povaleči a lháři. Výjimkou nejsou ani vědci. Sám je pro přehlednost dělím na vědce a ,,vědce“. Seriózních vědců si velmi vážím a rád využívám některé jejich vynálezy. Níže uvedené se týká pouze ,,vědců“…

V krátkosti bych seznámil čtenáře s činností některých z nich. Snad nejznámějším mystifikátorem a lhářem je Dr. Zahi Hawass - generální tajemník Nejvyšší rady pro památky Egypta (SCA). Sledovat ho v kterémkoliv dokumentu vyžaduje opravdu pevné nervy. Tento člověk nemá za úkol seznamovat veřejnost s vykopávkami. Jeho hlavní náplní je mlžit a skrýt před veřejností vše, co jen jde. Zcela bez skrupulí a bez nějakého studu ukazuje kamerám i sebenesmyslnější lži.

Ale i dost jiných archeologů nám předkládá na odiv svoje bláznivé teorie. Neštítí se ani podvodů. Zde se vyskytuje velmi pozoruhodný jev, nejvíce ,,objevů“ se děje zcela náhle a to hned ráno. ,,Vědci“ se často během noci činí na výrobě falešných nálezů. To je potom pochybné slávy. Že je vše podvod? Nevadí, hlavní je jejich fotka na titulní straně tzv. prestižního magazínu. Některé jejich ,,vědecké“ závěry jsou zcela šílené. Oni snad ani nepředpokládají, že lidé – kterým vše sdělují – jsou myslící tvorové. Co se jim nehodí – zatají, v tichosti ukryjí, nebo označí za podvrh.

Největší problém mají ale s fakty, které zatajit nejde. Asi nejznámějším faktem jsou pyramidy v Gíze. ,,Vědcům“ se nehodí do krámu tolik věcí! (Těch je na tlustou knihu a nejsou smyslem tohoto příspěvku. O některých průběžně píši na stránkách Matrixu.) Ale ty pyramidy jsou tak na očích a vidí je každý rok na vlastní oči tolik lidí! Je to k vzteku, když ani dnešní technologií neumí nikdo postavit tak obrovskou stavbu a s takovou přesností. Jak vše vysvětlit, aby to zapadlo do škatulky a předhodit davu…?

Dalším - velmi názorným příkladem je už několik let tzv. globální oteplování a CO2. K tomu snad ani není co dodávat. Už se o těchto nesmyslech napsalo dost. Ale někteří ,,vědci“ tvrdošíjně, zcela bez studu trvají na svém. Peníze nesmrdí a zde se jich točí opravdu mnoho. Co záleží na vlastní cti, když na účtech se cifry neustále zvyšují… Unikátem je potom toto jejich tvrzení:

Vědci přišli se závěry, že pokud nesnížíme emise plynů, mohou naši zemi napadnout mimozemšťané. Podle poslední vědecké zprávy vzrůstající množství skleníkových plynů může mít za následek to, že se mimozemšťané budou cítit ohroženi a snáze se tak připraví na útok, aby ochránili svoje planety. Seriózní vědci z NASA a Pensylvánské státní univerzity věří, že z velké dálky může být kontinuální zvyšování teploty na Zemi vnímáno jako hrozba v podobě nekontrolovatelně se vyvíjející civilizace.
Myslím, že hrozbou je naše civilizace i sama pro sebe, ale určitě se to netýká CO2.

Důležitý je také objev vědců z Jihočeské univerzity:
Nejvíc zatěžuje životní prostředí rajská omáčka.
Naštěstí se nemusíme bát její konzumace, neboť ,,vědec“ Moudrý zjistili následující:
"Na druhou stranu kvůli tomu nelze skot zatracovat. Spásá totiž trávu, která při fotosyntéze spotřebovává ze vzduchu další skleníkový plyn oxid uhličitý, čímž se to přibližně kompenzuje," řekl Moudrý.

Další skupinou jsou někteří věřící ,,vědci“. Nic proti víře, sám věřím v Boha. Často se ani víra a poctivá vědecká práce nevylučuje! Ale nemohu se smířit s člověkem, který si říká vědec a propaguje například evoluci. Někteří mají ještě tu drzost tvrdit, že evoluce je Boží záměr…! Velká část ,,vědců“ si je již vědoma neudržitelnosti ,,prapolévky“ a tvrdí, že sem byl život zavlečen z vesmíru například kometou… Aspoň nějaký posun…i když z bakterií člověk vznikl těžko a už vůbec to nevysvětluje, jak tyto bakterie vznikly jinde. Pouze se přehodil horký brambor někam jinam.

Jsou ale i veselá zjištění ,,vědců“. Tedy veselá hlavně pro ně. Normální člověk neví, zda raději nebrečet. Roky i desítky let se zabývají nesmysly a touží po obdivu a uznání. Vyberu jen několik namátkou:
Myslete na své srdce a dejte si margarín místo másla. Hlídejte si linii a chraňte se před cukrovkou konzumací potravin s umělými sladidly. Pečujte o zoubky svých dětí, dopřejte jim fluorizovanou vodu, sůl a zubní pastu. Podpořeno stovkami vědeckých studií! Další stovka studií však tvrdí úplný opak! Záleží pouze na tom, který výrobce dotyčného ,,vědce“ platí. V následujícím objevu zřejmě výrobce čokolád:
Vědci radí: Jezte čokoládu, vyvarujete se mrtvici!

Článek s děsivým nadpisem „Spánek vás může i zabít!“, otištěný v jednom nejmenovaném časopise, vysvětloval čtenářům, že dle vědeckých poznatků není zdravé moc spát, protože můžete vážně onemocnět, případně zemřít ve spánku.
No, je jasné, že kdo nebude spát vůbec, nemůže ve spánku ani zemřít…

Výzkum Cardiffské univerzity, jehož výsledky publikoval časopis Journal of Epidemiology and Community Health, sledoval po uplynulých čtyřicet let tisíce lidí. Podle jeho výsledků děti s vysokým IQ mají údajně výrazně vyšší tendenci „okořenit si“ v dospělosti život marihuanou a dokonce i kokainem a heroinem.
Tedy prakticky celý vědecký život se tito ,,vědci“ zabývali touto problematikou. Dle jejich závěrů jsme asi my – co drogy nebereme blbci s nízkým IQ…

Američtí vědci zjistili, že konzumace limonád zvyšuje agresivitu. Vědci navíc odhalili, že čím více limonád děti vypijí, tím více jsou agresivnější.
Z toho plyne, že jsem tedy nejenom blb, ale i agresivní maniak. Pozor na mě!

Dvacetileté vědecké zkoumání několika set Němců ukázalo, že skutečné štěstí ovlivňuje hlavně to, zda máme práci.
Epochální objev, navrhuji Nobelovu cenu…

Podle studie z Cornellovy univerzity, jedné z nejprestižnějších newyorských vysokých škol, totiž muži skutečně dávají nejvyšší "tuzér“ servírkám s blond vlasy a objemným poprsím. Blondýna s velkým poprsím má navíc ještě větší šanci na extra výdělek, když je jí od třiceti do čtyřiceti let.
Nepíší pouze, jak dlouho jim tento ,,zcela nečekaný“ objev trvalo zjistit…

Vědci zjistili, že lidé narození na jaře či na počátku léta na severní polokouli mají o 17 procent větší předpoklad ke spáchání sebevraždy než ti, kteří se narodili na podzim nebo na počátku zimy. Výzkum prokázal, že u žen narozených v dubnu, květnu a červnu bylo riziko sebevraždy 29,6 procent, u mužů 13,7 procent.
Řešení? Narodit se v jinou dobu…

Vědci jásají, že objevili převratnou pomoc na potíže s erekcí. Jedno malé kousnutí pavoukem vám pánové zajistí až čtyřhodinovou erekci. Vědci výzkumného týmu Medical College v Georgii zjistili, že jed brazilského putovního pavouka druhu Phoneutria nigriventer je lékem na poruchy erekce.
Při čtení zpráv na internetu mám dojem, že problém nedostatečné erekce je problémem číslo jedna celé lidské rasy.

Vědci zjistili, že pro obnovení populace vzácných druhů ryb je potřebné zvýšit výlov jejich potravy – drobných ryb. Prof. Persson je toho názoru, že globální embargo na rybný průmysl nepřinese žádaný efekt. Místo toho Persson navrhuje regulovat výlov jednotlivých druhů ryb a vycházet při tom z jejich velikosti.
Kdo platí prof. Perssona asi nebude těžké uhádnout.

Holger Bech Nielsen z Institutu Nielse Bohra a Masao Ninomiya z Institutu Yukawa tvrdí, že neustálé poruchy urychlovače nejsou žádná náhoda. Podle nich je Higgsův boson pro přírodu tak nesnesitelný a nepřípustný, že se jeho objevu brání. Holger Bech Nielsen je jeden z nejtalentovanějších fyziků současnosti. Patří k zakladatelům strunové teorie, od roku 1961 vyučuje na proslulém Institutu Nielse Bohra na kodaňské univerzitě.
Nedivím se snaze přírody zničit některé ,,vědce“…

Co jsou to vůbec za lidi – někteří ,,naši vědci"? Jsou placení z našich daní a odměnou za to je nám lhaní a zatajování informací? O co raději mám tzv. tuneláře. O těch je aspoň jasné, že kradou peníze v podstatě také z našich daní – ale s rizikem, že se na ně časem přijde a oni budou muset nést za své činy i následky. Co ale hrozí takovému ,,vědci“? V podstatě nic. Celý život bádá, jezdí po světě, publikuje to, co se mu hodí, překrucuje a zatajuje fakty a ještě je slavný. Z těch, kteří se ho snaží usvědčit ze lží si nic nedělá. V horším případě je veřejně zesměšní. Třeba u nás známým ,,Bludným balvanem“. Uděluje ho spolek Sisyfos, který sám sebe pasoval jako jediné neomylné společenství, které ví vše. Například i známý MUDr. Jan Hnízdil, byl kdysi jeho členem. Ovšem jen do doby, kdy měl být Bludný balvan udělen i projektu, na kterém sám pracoval…

Proč neženeme některé samozvané ,,vědce“ k odpovědnosti? Proč nestojí už dávno před soudem? Proč nejsou žalováni ze zatajování informací, překrucování faktů a klamání veřejnosti? Proč už dávno nejsou vyhozeni ti, kteří se zabývají roky zcela zbytečným výzkumem? Proč musí každých deset let objevovat už dávno objevené? Proč se ještě naopak hřejí na křídlech slávy a popularity?  P R O Č ?!?!

Až vyrostu – chci být vědcem… Nebo raději novinářem? Takový Luboš Rosí – to je také koumák. 29.prosince 2011 jsem s údivem sledoval v hlavních večerních zprávách na ČT1 jeho nebývalý ,,objev“. Třikrát (!) šlápl na pedál u umyvadla na WC a z nádrže (o které dopředu věděl, že je vypuštěná) - ve vagonu ČD i tak netekla voda! Možná by se měl dát také na vědeckou dráhu, tam takové objevitele zjevně přivítají s otevřenou náručí… A zase bude o čem bádat…

Autor: Miroslav Moravec | pondělí 2.1.2012 18:03 | karma článku: 18,80 | přečteno: 2998x
  • Další články autora

Miroslav Moravec

Existuje u nás svoboda slova?

16.6.2012 v 15:16 | Karma: 14,12

Miroslav Moravec

Tak nám zabili chřipku…

28.2.2012 v 12:00 | Karma: 18,54

Miroslav Moravec

Slepice v České televizi

26.1.2012 v 14:21 | Karma: 23,55