Paroubek – nový vůdce českého národa!

Tak jsme se dočkali! 600 let to trvalo. Snad už to nikdo ani nečekal. Ale je to tady! Máme vůdce! Po Janu Žižkovi z Trocnova a Kalicha máme Jiřího Paroubka!

Dr.Rathovi,  imponuje Hitler a Jiřímu Paroubkovi je vzorem sám velký Napoleon Bonaparte! A nesmíme samozřejmě zapomenout na poslání, kterým ho pověřila Vyšší bytost!

Ale pan poslanec Paroubek má s Napoleonem opravdu dost společného… Začněme třeba dvěma manželkami. Zajímavé je také, jak Napoleon posiloval přátelské vztahy s carem Alexandrem I. Stejně tak i Jirka posiluje vztahy s ,,carem“ Putinem. Jak potom skončil Napoleon je známo, jak ale skončí Paroubek?

Nyní vzpomeňme na jarní „nechtěné“ svržení vlády… Netvářil se náhodou pan poslanec – jako Napoleon po Waterloo? A neprožívá pokračování této prohrané bitvy i teď – poražen poslancem Melčákem a Ústavním soudem, kdy ani rychlá a nečekaná strategie ohledně předčasných voleb, mu kýžené vítězství nepřinesla?

Neškodí už našemu státu moc? A nebylo by ho tedy dobré – opět po vzoru osudu Napoleona ,,internovat“ mimo dosah české politiky?

Dlouho jsem přemýšlel, proč se Paroubek chová tak, jak se chová. (Jeho dohody, které většinou platí jediný den a posléze je vše jinak, jeho agresivita, populismus atd. atd.) Samozřejmě jeho sliby vyslané lidem – mají jediný cíl – co nejvíc naslibovat, co nejvíc rozhazovat z cizích peněz a posléze být zvolen. To už snad většina lidí pochopila.

Nechápal jsem ovšem jeho zásadní nedodržování dohod, hrozby, zastrašování... (Premiér Zeman mi sice ve všem nevyhovoval, ale co řekl – to platilo. A takových lidí si vážím.) Až jsem si přečetl od Václava Janouška – člena Mensy – prezentaci: ,,Strategie a psychologie konfliktu“.

Pokud si prezentaci prostudujete, zjistíte, že nejvýhodnější pro vyjednávání je zvolit nekooperativní strategii (poslanec Paroubek). A spoléhat na to, že pro druhého účastníka (politický soupeř) je stále matematicky výhodnější zvolit strategii kooperativní, aby zabránil katastrofickému výsledku vyplývajícího z oboustranné nekooperativní strategie (politická krize). Politický soupeř ovšem může zvolit i nekooperativní strategii, které se Jiří Paroubek  bude snažit zabránit hrozbami, sliby a to jak racionálními, tak iracionálními.

Zde se potom otevírá celá škála jednání od diplomacie, dalších oboustranných hrozeb, zastrašování, vydírání, blufování… Myslím, že většina to z nás to vidí na politické scéně velmi často. A pan poslanec celou uvedenou škálu zvládá bravurně….

Pokud si chcete prezentaci prostudovat – najdete ji na adrese: http://janousek.vaclav.sweb.cz//strategie1.ppt

Autor: Miroslav Moravec | středa 23.9.2009 22:11 | karma článku: 32,37 | přečteno: 2512x
  • Další články autora

Miroslav Moravec

Existuje u nás svoboda slova?

16.6.2012 v 15:16 | Karma: 14,12

Miroslav Moravec

Tak nám zabili chřipku…

28.2.2012 v 12:00 | Karma: 18,54

Miroslav Moravec

Slepice v České televizi

26.1.2012 v 14:21 | Karma: 23,55