Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dva lidé zemřeli…

Během pár dní zemřeli dva lidé – Milan Paumer a Radomír Šimůnek st. A oba měli na rukou krev…

Část veřejnosti kritizuje bratry Mašíny a Milana Paumera, že při útěku z republiky zabili několik lidí. Ano – zabili je, ale byla jiná možnost? Kritizuje snad někdo ty, kteří utekli třeba z koncentračního tábora či gulagu, že zabili stráže? A co jiného byla naše republika – než koncentrační tábor? Obehnaná ostnatým drátem, hlídaná ostrahou. Ostrahou, která dostávala vyznamenání za to, když někoho na útěku zastřelila!

Jenom pro úvahu – připomeňme si – jak dopadli naši vojáci – hrdinové – kteří bojovali na západní frontě. ,,Odměnou“ jim bylo vězení i smrt. Připomeňme také málokdy uváděnou skutečnost, že vlády komunistů ve světě zavraždily více lidí, než zemřelo ve 2. světové válce. A mohl bych pokračovat. Místo toho, abychom vzdali čest těm, kteří se nehodlali smířit se zločinným komunistickým režimem, oslavujeme ty, kteří pomáhali tento režim udržovat při životě – třeba ,,pouze“ u voleb… Ale těchto lidí je většina, tedy že by platilo pravidlo – většina má pravdu? Bohužel v tomto případě měla většina pouze strach a připomínat odvahu lidí, kteří tento strach neměli, nebo ho překonali tudíž není vhodné…?

Na druhé straně zde máme Radomíra Šimůnka st. . Opěvovaný hrdina, který vyhrál co se dalo. Bohužel i on zabil a to tři lidi. Možná namítnete, že to bylo při autonehodě. A asi si většina z vás myslí, že zabít při autonehodě není tak hrozné – jako zabít zbraní. Mám opačný názor. Auto je v podstatě také zbraň a ví to snad každý. Navíc všichni ví, že jízda nepřiměřenou rychlostí může skončit tragédií. Úplně stejně – jako každý ví, že zmáčknutím kohoutku na zbrani může někoho zabít – zcela stejné je to i se sešlápnutím plynového pedálu. Mašínové se prostříleli na cestu ke svobodě. Šimůnek se projížděl vysokou rychlostí pouze pro vlastní potěšení a zabil tři lidi najednou. Mašínové chtěli žít svobodně a zabili pomahače zločinného režimu. Šimůnek se jen pro svoji zálibu v autech projížděl nepřiměřenou rychlostí a zabil tři zcela nezúčastněné lidi… Dva ze skupiny Mašínů byli chyceni a popraveni. Šimůnek na radu advokáta dal pozůstalým obětí po 50 000Kč. Nikomu jeho vydělané peníze nezávidím, každý se o ně musel nějak zasloužit, či mít aspoň štěstí. Tím méně Šimůnkovi, který byl opravdu vynikající sportovec a peníze si plně zasloužil. Ale dát (vzhledem k jeho finančním poměrům) tuto směšnou částku pozůstalým – bych považoval spíše za urážku než za polehčující okolnost.

Před lety byl u nás v okolí případ, kdy v ranních hodinách zabil řidič v autě na silnici ženu. Byla to jednoznačně jeho vina. Tento člověk však měl opravdovou lítost nad svým činem a dal pozůstalým všechny peníze co měl-byla to částka kolem jeden a půl milionu korun… Šimůnek dal celkem 150 000 Kč...

Tím pádem dostal nízký trest. I když – lze zde hovořit o trestu, když ve věznici ve Všehrdech u Chomutova – mohl téměř denně trénovat a nakonec stejně dostal milost? Naše společnost odsuzuje údajný volný režim ve věznicích, odsuzuje ty, kteří se dopouštějí trestních činů… s výjimkami. Mezi výjimky patří i sportovci. Ovšem jsou to stejní lidé – jako ostatní. Proč by se na ně mělo pohlížet jinak? Tímto se pouze vytváří kult sportovce, který může všechno. A na chování některých z nich je to zřetelně vidět.

Autor: Miroslav Moravec | středa 11.8.2010 17:40 | karma článku: 21,40 | přečteno: 1596x
  • Další články autora

Miroslav Moravec

Existuje u nás svoboda slova?

Občas čtu diskuse pod některým z článků. Často jsou názory některých našich občanů takové, že mi z nich běhá mráz po zádech a nechce se mi věřit, že by opravdu měl někdo takový názor.

16.6.2012 v 15:16 | Karma: 14,12 | Přečteno: 1018x | Společnost

Miroslav Moravec

Kdo chce být zdravý – jde na poštu

Trápí vás zdraví a zároveň děsí regulační poplatky? Chcete být zdrávi a cítit se svěže? Dle rady většiny lékařů je velmi zdravá procházka. A každý člověk by měl minimálně jednu denně absolvovat. Obzvláště potom svůj nápad doporučuji lidem s nízkým tlakem. Nač brát drahé léky na zvyšování krevního tlaku? (Spousta z nich má navíc vedlejší nežádoucí účinky!) Na České poště se vám krevní tlak zvedne okamžitě! Stačí pouze vejít dovnitř a podívat se na obrovskou frontu, která se táhne až ke dveřím. Výhodou také je, že sem můžete přijít v kteroukoliv denní dobu a množství lidí čekajících na poštovní služby bude pořád stejné.

12.3.2012 v 21:04 | Karma: 18,94 | Přečteno: 1007x | Společnost

Miroslav Moravec

Tak nám zabili chřipku…

Vědci objevili důkazy o existenci "netopýří“ chřipky, oznámil v pondělí v odborném článku americký časopis Proceedings of the National Academy of Sciences . Zvířata se živila ovocem a hmyzem, ale na lidi neútočila. Přesto vědci nevylučují možnost zprostředkovaného přenosu na člověka. Smísí-li se "netopýří" chřipka s běžnější formou, může podle CDC dojít k promíchání genů a vzniku nebezpečnější mutace – cituji z médií...

28.2.2012 v 12:00 | Karma: 18,54 | Přečteno: 1084x | Společnost

Miroslav Moravec

Feministky budou mít vlastní kupé

"Oddíl pro dámy nabízí ženám a dívkám jistotu, pocit bezpečí a dostatek informací o průběhu cesty. Některým ženám není příjemné sedět v uzavřeném prostoru s muži," vysvětlil nám mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

8.2.2012 v 17:43 | Karma: 19,96 | Přečteno: 1051x | Cestování

Miroslav Moravec

Slepice v České televizi

Čím to asi bude...? Už se nemohu dívat ani na večerní zprávy na ČT1. Kdysi ještě částečně přinášející nějaké informace, dnes snůška bulváru... Délka pořadu se prodloužila, ale informací není víc. Pouze se prodloužily některé komentáře a to často o věcech, které většinu lidí těžko budou zajímat. Navíc některé reportáže se s menší obměnou opakují i několik dnů za sebou, aniž by zazněla nějaká nová informace. Nemluvě o tom, že jsou často nepřesné, tedy i nehodnověrné.

26.1.2012 v 14:21 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1655x | Média
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2632x
Jsem pravicově zaměřený chovatel zvířat. Zajímající se o vše kolem nás.