Drogy jsou legální

Před časem jsem psal svůj názor na drogy. Nastínil jsem svůj názor, jak předejít mnoha problémům - legalizací drog. To jsem ještě netušil, že některé už u nás legální jsou!

Ještě nedávno jsem se velmi naivně domníval, že léčba narkomanů (m.j.) probíhá i tak, že na určených místech dostanou a orálně užijí drogovou náhražku. Například Metadon. I když ani toto řešení není zdaleka ideální (jak jsme mohli vidět v dokumentu ,,Katka“, kde Metadon užívají někteří narkomani jaksi navíc ke svým obvyklým drogám, jako jakýsi ,,zákusek“…) – nemohou s ním však už dále nijak kšeftovat.

Dnes jsem se však dočetl, že je tomu i jinak. Jako drogová náhražka se předepisuje u lékaře preparát Subutex. Recept narkomané mohou získat během dne i několikrát, neboť evidence je nedostatečná. Zřejmě kvůli pofiderní ochraně osobních údajů… Ta slušné lidi neochrání, ale většinou pouze nahrává různým živlům, které takto mohou zůstat v utajení. Narkomani potom s tabletami ,,vesele“ kšeftují a mění je za jiné drogy. Převážně pervitin a heroin.

Nyní je v článku jedna perlička – na kterou musím upozornit. Dle Blanky Novotné (která má v pražské policii na starosti drogovou kriminalitu) za jeden recept na Subutex zaplatí drogově závislý 1 300 – 1500 Kč. O této částce se dopředu předpokládá, že si na ni dotyčný ,,musí“ vydělat krádežemi, nebo jinou kriminalitou. Tedy ho zaplatí normální lidé. Ti lidé, které narkomani okradou!

Kam jsme se to až dostali?!?! Lékař předepíše narkomanovi recept, aby se mohl léčit. A on i policie dopředu ví, že tento ,,pacient“ nebude mít na zaplacení receptu a peníze si obstará nezákonným způsobem! Navíc – jak již bylo uvedeno, kvůli nedbalé evidenci může další ,,léčivo“ měnit za nelegální drogy.

To naneštěstí není konec! Pokud si přečtete – co to Subutex vlastně je, musí se Vám ježit hrůzou vlasy na hlavě. Je to téměř stejná droga, jako heroin. Pro ty, kteří nevěří podrobné informace jsou zde:

http://www.drogovaporadna.cz/opiaty/subutex-reg;-%28buprenorfin%29.html

Takže náš stát už některé drogy legálně prodává narkomanům. A ty – které neprodává si drogově závislí seženou výměnou za legální Subutex. Nechápu proč tedy nejsou na recept všechny drogy?

Narkomané mají zbytek péče zdarma. A bezplatné očkování proti žloutence (které jinak většina z nás musí zaplatit) je zdůvodněno možností přenosu nákazy na ostatní lidi. Jak ostře to vše kontrastuje s pěstováním marihuany k léčebným účelům a s prostitucí. Tuto stát nechce legalizovat – aby se údajně nestal pasákem (zde už nevadí možnost přenosu nakažlivých chorob, ani obrovské daňové ztráty). Ale distributorem drog je stát zcela bezostyšně!

Moje řešení jsem už napsal zde:

http://miroslavmoravec.blog.idnes.cz/c/199604/Nikotinova-prohibice.html#t2

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Moravec | pondělí 8.8.2011 8:08 | karma článku: 16,87 | přečteno: 1711x
  • Další články autora

Miroslav Moravec

Existuje u nás svoboda slova?

16.6.2012 v 15:16 | Karma: 14,12

Miroslav Moravec

Tak nám zabili chřipku…

28.2.2012 v 12:00 | Karma: 18,54

Miroslav Moravec

Slepice v České televizi

26.1.2012 v 14:21 | Karma: 23,55