Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Demokracie skončila – zapomeňte…

Včera jsem se na facebooku dočetl toto: Dnes byla smazána Administrátorama Facebooku skupina "Rasismus v ČR je obráceně!" jejich důvod zní takto .... "Stránky nenávistného, zastrašujícího či obscénního charakteru nejsou povoleny" ...

Nikdo si dnes nemůže být jistý před obviněním z rasismu. Pokud by stejnou reklamu zveřejnili s bělochem, nikoho by rasismus ani nenapadl...Nivea

Po přečtení těchto vět, se rozum zastavuje. Byla smazána skupina, kde se pouze shromažďovaly odkazy na články a události týkající se rasismu z oficiálních zdrojů.  Nečetl jsem všechny komentáře – takže nemohu vyloučit, že některé nebyly nenávistné. Ale takové by se našly ve většině skupin. Podstatné jsou zde dvě věci. Jednak zde byla zcela potlačena svoboda slova a započala skutečná cenzura. Stejná, jaká byla v době do roku 1989. Druhá věc je, že rasismus neznamená pouze nenávist bílé většiny k cikánům – ale platí to i opačně! Úplně stejně rasistický je výkřik ,,černá svině“, jako ,,bílá svině“. Přesto skupina upozorňující právě na rasismus cikánů byla nekompromisně zrušena. To samozřejmě není vše. Už před časem jsem upozorňoval, že bdělé oči administrátorů dohlédnou daleko. A hbitě mažou odkazy na ,,nepříjemné“ články. Také František Matějka se svým blogem má na Facebook přístup zapovězen. A tak odkazy na jeho články se tam dostanou pouze prostřednictvím jiných uživatelů!

Chování administrátorů je o to více zarážející, když víme – že Facebook vznikl v USA, kde je svoboda slova nadevše! Ctihodní administrátoři asi navíc zaspali dobu. Neboť o stoupající kriminalitě nepřizpůsobivých občanů už informuje většina médií. A rozhodně si neberou servítky. Senátor Jaroslav Doubrava navrhuje dokonce nasadit armádu! Ale na českém Facebooku si zřejmě bláhově myslí, že se nic hrozného neděje a vše je nutné zamést pod stůl, neboť se jedná pouze o šíření nenávisti a zastrašování. Zrušili by i skupinu založenou na nenávisti třeba k Hitlerovi? Pochybuji. Přitom by to jejich zdůvodnění zcela naplňovalo. Nebo se mýlím a smazané stránky měly obscénní charakter…?

Také vláda evidentně neví co dělat. Navíc by mohla být od ,,velitelů“ z EU nařčena sama z rasizmu. To se v dnešní době rovná téměř označení za čarodějnici a veřejnému upálení. Je jasné, že nasazení armády nic dlouhodobě nevyřeší. Úplně stejně – jako miliony, které se mají investovat do opravy Chánova! Chánov kdysi byl nový. A myslím, že je většině obyvatel ČR jasné – co s ním bude po opravě… Takže další vyhozené peníze. Na druhé straně pan Pehe žádá, aby se sociálně slabším nebraly dávky…

Jak situaci vlastně vyřešit? Názorů na tuto problematiku je jistě mnoho. Můj osobní názor je zhruba takový: Sociálně slabší nutně musí pobírat dávky, aby přežili. Není ovšem možné na jedné straně pobírat od státu peníze a na druhé straně neplatit nájem, poplatky za energie apod. Tedy při vyplácení dávek by se automaticky tyto poplatky odpočítaly. Včetně dlužných částek. A to na základě splátkového kalendáře. Není přece možné na jedné straně neplatit dluhy a na straně druhé navštěvovat herny, užívat drogy, konzumovat alkohol, kouřit cigarety… Tyto ,,koníčky“ nemůže a nesmí stát financovat! Zdevastované domy by si měli nezaměstnaní sociálně slabší obyvatelé sami opravit svépomocí. Stát by jim pouze dodal stavební materiál. Toto řešení už se navíc osvědčilo i v praxi. Porodné by matky inkasovaly do maximálního počtu 3 – 4 dětí. Přídavky na děti by byly pouze ve formě slevy na dani. U trvale nezaměstnaných by byly sociální dávky (postupně během dost dlouhého období např. 10-15 let) také pouze maximálně na 3 – 4 děti. Která rodina by chtěla dětí víc, musela by počítat s tím, že žádné dávky navíc už nedostane. Kam jsme se to s podporou porodnosti až dostali? Většina rodin jakékoliv barvy pleti má průměrně dvě děti. Někteří lidé si ovšem dělají z potomků živnost. A zcela bezostyšně natahují ruku ke státu. Přeci potřebují peníze na DĚTI! Ale stát jim děti nepřidělil! Sami se tak rozhodli! Opět bez ohledu na barvu pleti! Svobodné nezodpovědné matky mívají často více dětí, než úplná rodina. A děti jsou potom vychovávány s pocitem – že neúplná rodina je normální. Když si někdo pořídí třeba automobil, musí počítat s tím, že bude platit benzín a údržbu. A dítě – ČLOVĚKA - si pořídí zcela bez uvážení???

Musíme si uvědomit, že jsou lidé, kteří už několik generaci žijí ze sociálních dávek. A ani je nenapadne jít pracovat. Proč také – byli by hloupí, pokud by usilovali o práci. Štědrost státu potom dělá medvědí službu např. Romům, kteří pracují. Neboť jsou často terčem posměchu ostatních. Proč tedy nezvýhodnit slušné a pracující občany? Proč neukázat, že pracovat se vyplatí. Pokud sociálně slabší budou opravdu chtít pracovat, časem vymizí i nechuť některých firem je zaměstnat. A tímto se opět pomůže těm slušným a zodpovědným.

Na závěr bych ještě zveřejnil několik citátů z Wikipedie. Z nich je zřejmé, že rasy (a etnika) existují a že jsou mezi nimi rozdíly. A že je důležité rozdělovat lidi podle rasy – už třeba kvůli medicíně. (Je to vidět i v různých sportech, kdy sportovci určité rasy mají různorodé předpoklady k tomu, či onomu sportu.)

Lidská rasa je skupina lidí, kterou spojuje dlouhodobý společný vývoj, v jehož průběhu se vlivem rozdílného prostředí vytvořily shodné morfologické a fyziologické znaky (barva pleti, barva a tvar vlasů, očí, rysy tváře, tvar lebky, nosu, atd.) Rasová klasifikace má široké spektrum využití, zejména v biomedicíně (kde existují léky použitelné pouze pro Afroameričany), v kriminologii, kde se používá k popisu pachatele, a ve forenzní antropologii, kde odborníci dokáži jasně rozlišit mezi negroidní a kaukazoidní, popřípadě mongoloidní lebkou.

Nejvíce mě zaujala věta: Rasismus zatím nebyl nikde přesně definován.

Autor: Miroslav Moravec | středa 24.8.2011 17:49 | karma článku: 40,23 | přečteno: 3658x
  • Další články autora

Miroslav Moravec

Existuje u nás svoboda slova?

Občas čtu diskuse pod některým z článků. Často jsou názory některých našich občanů takové, že mi z nich běhá mráz po zádech a nechce se mi věřit, že by opravdu měl někdo takový názor.

16.6.2012 v 15:16 | Karma: 14,12 | Přečteno: 1018x | Společnost

Miroslav Moravec

Kdo chce být zdravý – jde na poštu

Trápí vás zdraví a zároveň děsí regulační poplatky? Chcete být zdrávi a cítit se svěže? Dle rady většiny lékařů je velmi zdravá procházka. A každý člověk by měl minimálně jednu denně absolvovat. Obzvláště potom svůj nápad doporučuji lidem s nízkým tlakem. Nač brát drahé léky na zvyšování krevního tlaku? (Spousta z nich má navíc vedlejší nežádoucí účinky!) Na České poště se vám krevní tlak zvedne okamžitě! Stačí pouze vejít dovnitř a podívat se na obrovskou frontu, která se táhne až ke dveřím. Výhodou také je, že sem můžete přijít v kteroukoliv denní dobu a množství lidí čekajících na poštovní služby bude pořád stejné.

12.3.2012 v 21:04 | Karma: 18,94 | Přečteno: 1007x | Společnost

Miroslav Moravec

Tak nám zabili chřipku…

Vědci objevili důkazy o existenci "netopýří“ chřipky, oznámil v pondělí v odborném článku americký časopis Proceedings of the National Academy of Sciences . Zvířata se živila ovocem a hmyzem, ale na lidi neútočila. Přesto vědci nevylučují možnost zprostředkovaného přenosu na člověka. Smísí-li se "netopýří" chřipka s běžnější formou, může podle CDC dojít k promíchání genů a vzniku nebezpečnější mutace – cituji z médií...

28.2.2012 v 12:00 | Karma: 18,54 | Přečteno: 1084x | Společnost

Miroslav Moravec

Feministky budou mít vlastní kupé

"Oddíl pro dámy nabízí ženám a dívkám jistotu, pocit bezpečí a dostatek informací o průběhu cesty. Některým ženám není příjemné sedět v uzavřeném prostoru s muži," vysvětlil nám mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

8.2.2012 v 17:43 | Karma: 19,96 | Přečteno: 1051x | Cestování

Miroslav Moravec

Slepice v České televizi

Čím to asi bude...? Už se nemohu dívat ani na večerní zprávy na ČT1. Kdysi ještě částečně přinášející nějaké informace, dnes snůška bulváru... Délka pořadu se prodloužila, ale informací není víc. Pouze se prodloužily některé komentáře a to často o věcech, které většinu lidí těžko budou zajímat. Navíc některé reportáže se s menší obměnou opakují i několik dnů za sebou, aniž by zazněla nějaká nová informace. Nemluvě o tom, že jsou často nepřesné, tedy i nehodnověrné.

26.1.2012 v 14:21 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1655x | Média
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2632x
Jsem pravicově zaměřený chovatel zvířat. Zajímající se o vše kolem nás.