Hurá na sjezdovky

Tak nám to opět začalo. Teploty pod nulou, první sníh a hlavně zpravodajství ze sjezdovek.  Je až k nevíře, jak loby provozovatelů lyžařských vleků ovládly sdělovací prostředky. Televize nabízí úžasné pohledy na stroje chrlící sněhovou nadílku. Úžas nezastře ani opět vyšší cena. Kdo by se zabýval hodnotou permanentky, když sjíždíme z kopce bezpečněji, než v sezoně minulé.

Novináři se ani nenamahají s hledáním nedostatků na svazích, či dostupných službách. O zhoršení stavu vlivem počasí, či technické poruchy se nedovíte. Sjezdová zpravodajství jsou mnohdy předtočeny a lakování na růžovo se jen opakuje. Jako to bylo v případě, kdy došlo k výpadku elektrického proudu a nikdo se neobtěžuje o podání zprávy. Sjezdaři pak podupávají kolem šlepru celé dopoledne. Také o negativním vlivu umělého zasněžování na stav vodních toků v regionu se mlčí.

Přiznejme si, že jízda na vleku je pro většinu z nás čím dál větším luxusem. Raději obujeme běžecké lyže, k voskům přidáme čaj do termosky, pár tyčinek a hurá do stopy. Nárust běžkařů během uplynulé zimy mne příjemně potěšil. I to je odrazem stávající životní úrovně v zemi České.

Vraťme se však k informacím. Ke zprávám, kteří vlekaři získali jaké dotace na výstavbu, či provoz. Kde vznikají nové lanovky a v jakých nadmořských výškách. Přiznejme si že situace zimním sportům příliš nepřeje. V zahraničí ruší níže položená lyžařská centra a u nás? Je jen otázkou času, kdy bude po větší část sezony teplo a uslyšíme nářek vlekařů. S upozorněním na finanční ztráty a požadavky na kompenzace. Vždyť jsme do vleků investovali tolik vašich a našich milionů.

Sněhové podmínky na lyžařských svazích nebudou ideální stále tak jako v mediích.   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Hovorka | úterý 3.12.2013 19:14 | karma článku: 5,92 | přečteno: 240x
  • Další články autora

Miroslav Hovorka

Kanál DOL

15.3.2014 v 10:58 | Karma: 8,63

Miroslav Hovorka

Strůha Sezemská nyní Halda

17.2.2014 v 20:58 | Karma: 12,82

Miroslav Hovorka

Exorcismus v Česku

14.1.2014 v 19:51 | Karma: 13,64