Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

TOP 09 – škodná na politické scéně České republiky

Když jsem dnes slyšel reakci premiéra Nečase na rodící se návrh Drábkova ministerstva, úplně jsem oněměl. Nikoliv radostí z odmítnutí návrhu, nýbrž z toho, že dnes existuje ve vládě naší země ministr, který byť jen na vteřinu uvažoval o takové šílenosti, jakou bezpochyby je zavedení karet pro výběr sociálních dávek(v perspektivě i důchodů) u jedné(!!!!!) vybrané banky.

Tohle je ministr vlády rozpočtové zodpovědnosti a boje proti korupci? Těžko si lze představit výběrové řízení, jež by vytvářelo větší prostor pro korupci, než výběrové řízení na banku, přes kterou potečou desítky miliard korun z MPSV. Jak tohle vůbec mohlo někoho napadnout? Zajímalo by mne, zda jde o sólo nápad ministra Drábka, nebo jej konzultoval v myšlenkovém trustu TOP 09. Nevěřím totiž, že by mohl takovouto zběsilost rozpracovávat bez toho, že by vše neprobral s ekonomickým mágem strany Miroslavem Kalouskem. Pakliže nikoliv, vzniká pochybnost o fungování vnitřní komunikace strany, pakliže věc s ministrem financí probíral, máme tu důvodné podezření, že náš hlavní „šetřil“ s námi hraje pěkně vypečenou hru, když minimálně toleruje vypracovávání mechanismu krajně podezřelých forem toku státních peněz. Nezdá se mi, že si toho „nejlepší ministr financí zemí EU“ nevšiml. Není možné přehlédnout takovouto absurditu. I mně, ekonomií téměř nedotčenému, je jasné, že přece nemůže být žádný problém zasílat peníze na příjemcem zvolené účty v různých peněžních domech. Dnes takto přece bezproblémově putují všemožné platby. Proč by si tedy všichni obyvatelé ČR, pobírající sociální dávky, museli zřídit účet u jediné Drábkem vybrané banky?

Stačí však tento evidentní lapsus k označení TOP 09 za největší škodnou na naší politické scéně? Z ekonomického hlediska možná ano, já přidám však i hledisko politické.

TOP 09 se programově hlásí k liberálně-konzervativním základům, pro něž je jedním z pilířů obhajoba osobní, včetně politické, svobody. To, co nám dnes v kauze Bátora TOP 09 předvádí, je však pravým opakem úcty k individuální svobodě. Právě naopak, je to TOP 09, kdo převzal prapor ideového dohledu nad myšlením občanů a mrská nenávistnými cejchy extremismu, fašismu a nacismu, aniž by se sebeméně pokusila svá obvinění doložit.

Ba co více, je to právě „pravicová“ TOP 09, která se nejvíce ze všech snaží zachovat onen pochybný systém, kterým byli z celospolečenské diskuse vyloučeni pod zmíněnými nálepkami všichni, kdo myšlenky svobodomyslné a zodpovědné pravice zastávali a zastávají. O nic menšího, než o svobodu projevu, která je naprosto neoddělitelná od svobody jako takové, totiž v dnešní bátoriádě nejde. Za pozornost jistě stojí i ta drobnost, že „pravicové“ straně nevadí ve funkcích na ministerstvech komunisté a odsouzení korupčníci. To přehlédne, ale jeden národovec, hájící ideový odkaz předka, v jehož vile vláda zasedá, to stojí za vládní krizi.

Doufám, že si ti pošetilí voliči, kteří chtěli volit pravici a nalétli populistickým řečem ekonomického šíbra a žoviálního šlechtice se zapalovačem s logem Che Guevarry, dobře zapamatují vše, co se událo v těchto dnech, kdy se jejich hlasy zvolení politici „odkopali“. Moc bych si přál, aby jim to v příštích volbách spočítali. Zejména pak  studenti, kteří v době konání posledních parlamentních voleb podlehli mediální masáži TOP 09 extrémně nakloněných médií a ve studentských volbách podpořili tuto stranu, snad již získali nějaké další vědomosti a rozhled.

Chápu dobře, že při existenci komunistické strany v parlamentu je označení „škodná" pro jinou stranu možná až přehnaně urážlivé. Já si to nemyslím. KSČM se svým názvem hlásí úplně jinam, než do demokratického spektra. Dle mého se jedná o nádor, který se, doufejme, že nastálo, nachází úplně mimo, demokratický organismus. To TOP 09 je úplně jiná sorta. Předstírala lék s pozitivními účinky, a místo toho hubí zdravé buňky, snažící se rozšířit prostor pro svobodu a omezit roli korupce. Tím je TOP 09 odpudivější i než komunisté či socialisté.

Autor: Miroslav Červenka | středa 24.8.2011 0:35 | karma článku: 25,62 | přečteno: 1481x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

Často ve svých článcích vyjadřuji nespokojenost s onou mírou svobody a demokracie, jíž se nám v našem bohužel již podsystému Evropského svazu dostává. To vůbec neznamená, že bych si nevážil toho, že si přece jenom lidé u nás až na vzácnou a dle mého nezákonnou výjimku stoupenců nacismu mohou dělat a říkat, jek je jim libo, více, než je v ostatním světě v dané chvíli zvykem. Coby člověk, který strávil značnou část svého života v době, kdy se naše země nacházela hluboko v oné části, ve které nebylo možno žít svobodně, jsem za onu změnu nevýslovně šťastný.

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

Blížící se volby do parlamentu EU skýtají pro nás, odpůrce tohoto dnes již zcela evidentně utopicko-socialistického projektu, unikátní příležitost, ze které musejí v Bruseli vstávat europapalášům vlasy hrůzou na hlavě. Příležitost změnit tyto volby v to, co by nikdy nedopustili – nové referendum o členství nejen naší země v této svobodu a demokracii čím dále tím více potlačující organizaci.

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Mediální matrix má povážlivé trhliny

Při sledování včerejší tiskové konference po skončení jednání špiček zemí EU v Bruseli mi až bylo líto mediálních žoldáků, kteří na základě takovéto snůšky očividného překrucování, polopravd až lží mají stvořit mediální kýč o zlém Putinovi/Rusku a mírumilovné EU, která se jenom snaží pomoci slabému , prounijní části Ukrajiny, který je nejprve týrán a nyní i vojensky ohrožen agresivitou svého východního souseda.

7.3.2014 v 8:44 | Karma: 37,13 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Svoboda slova musí platit pro všechny

Tyto řádky jsouz reakcí na článek Jiřího X. Doležala „Adam B. židobijec", který vyšel ve 46. čísle tištěného reflexu přibližně před čtrnácti dny(jediné jeho originální znění se mi na síti podařilo nalézt zde: http://cechycechum.wordpress.com/2013/11/18/jxd-ma-jasno-adam-b-zidobijec-reflex/ ). Na článek jsem ihned reagoval tímto svým textem, který jsem ještě týž den, co vyšel, zaslal do redakce jinak svého celkem oblíbeného Reflexu, konkrétně na mailovou adresu zástupce šéfredaktora Marka Stoniše. Čtrnáct dní jsem čekal na jakoukoliv odezvu. Marně. Protože si myslím, že otázka svobody slova je důležité téma, kterému je dnes věnováno pramálo pozornosti, publikuji text mého dopisu redakci Reflexu na svém blogu.

1.12.2013 v 9:07 | Karma: 18,46 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Miroslav Červenka

To se na ministerstvu zdravotnictví tedy někdo asi řádně ožral

Bylo to první, co mne napadlo dnes večer při čtení zprávy o tom, kterak budou všichni lékaři vbrzku muset provádět screeningová testování u pacientů, které podezřívají z nadměrné konzumace alkoholu, originál zde: http://www.novinky.cz/domaci/313324-ministerstvu-zdravotnictvi-dosla-trpelivost-na-alkoholismus-bude-testovat-kazdy-lekar.html Koukněte do kalendáře, fakt není apríla.

14.9.2013 v 23:32 | Karma: 21,82 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky