Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Amoniak II

27. 7. 2012 23:14
Ach jo

"Nejsme tu od toho, abychom si cokoliv vybojovali a urvali na úkor někoho druhého. Pokud si to myslíme, nikdy štěstí nedojdeme."

Milý autore, jste tak hloupý, že to nelze slovy vyjádřit. Právě to, co odmítáte, je základ lidské existence - něco vybojovat a urvat na úkor někoho druhého. Možná akceptování téhle skutečnosti brání jakémusi štěstí, zajišťuje ale přežití.

A rozhodně pokládám za důležitější, abych žil já a mé děti, než abychom byli v souladu s nějakou pošahanou gándhíovskou představou štěstí.

0 0
možnosti

kram.bigbloger.lidovky.cz

27. 7. 2012 10:25
Hrabeci rady

A jak pak by si pan autor takovou dohodu predstavoval? Mozna, kdyby jeho moudre reseni poslechli, mohli ti lide co pracovali v World Trade Center napsal panu Usamovi hezkz email, aby na ne neposilal letadlo. Nebo to meli udelat ti z londynskeho autobusu a metra co se ocitli ve spatny cas na spatnem miste? Anebo to maji udelat ti co ted strili syrske tanky? Pane vase naivita je hezka, ale pokud se nekdo rozhodne zautocit neni to o tom, ze byste to mohl ovlivnit muzete se jen pripravit a to Londyn dela.

0 0
možnosti

okold

27. 7. 2012 9:54
!!!

Tak to autor asi ví, kdo je ten nepřítel s kým se může dohodnout na klidu zbraní!!! Zase jeden snílek - tedy ten autor!!!

0 0
možnosti

rainmanLJ

27. 7. 2012 9:17
Autor asi nezná historii

Podobný nápad jako autor článku měli již Němci během OH v Mnichově 1972. Minimální bezpečnostní opatření (Německo chtělo se chtělo prezentovat jako pacifistický stát což je po 2. světové válce celkem pochopitelné) vedla k únosu a vraždě 11ti Izraelských sportovců a členů olympijského týmu. Datum únosu je také považováno za hodinu 0 mezinárodního terorismu. Není tady divu, že je potřeba zavést nutná opatření proti lidem, teroristům, teroristickým organizacím, kterým olympijské myšlenky a fair play nic neříkají. Co se týče zrušení OH chápu spíše jako hodně nepovedený vtip. Neví co je špatné na tom, že se CIVILIZOVANÍ lidé sejdou na sportovních stadionech, připomenou si olympijské myšlenky a změří síly během soutěží. To že jsou stadiony, letiště, veřejná místa střežena různými bezpečnostními silami je jen důsledek, toho toho, že někteří lidé nejsou schopni akceptovat olympijské myšlenky.

0 0
možnosti

NobodyWasHere

27. 7. 2012 8:25
jo, když jsem koukal na pár záběrů,

tak jsem si řekl, že pokud bych chtěl jít na vojenskou přehlídku, tak bych na ní šel. Jinak Váš příklad Mahátmá Gándího není tak úplně šťastný, důsledkem jeho jednání bylo i rozdělení Indie s exodem milionů - a oběti se počítaly minimálně na statisíce.

A, pravda, jak píší jiní - olympiáda má se sportem již jen málo společného, je to business.

BTW - pobavil mne záběr na protiletadlový komplex, vybavený ovšem cvičnými raketami. Otázka je, zda je ten záběr reálný, nebo fake.

0 0
možnosti

klofac

27. 7. 2012 8:20
Autor už zapoměl

co se stalo takřka přesně před 40 lety v Mnichově ???

0 0
možnosti

Quintus73

26. 7. 2012 21:57
Zbabělost

kvůli podobným naivním lidem jako je autor vzniknula Mnichovská dohoda. Zlo nikdy nezanikne samo od sebe. Už v osumnáctém století napsal Edmund Burke tento citát: "Pro vítězství zla stačí, když slušní lidé nebudou dělat nic". Jediná škoda na obětech válek je, že se bojuje i za zbabělé blázny co vždy znovu zradí.

3 0
možnosti

habit-.!..

26. 7. 2012 23:11
Re: Zbabělost

R^

0 0
možnosti

nepohodlný energetik

26. 7. 2012 19:53
Fatah, Hamas, Alkajda už čekají na dohadování

Můžete začít.......:-P

1 0
možnosti

František Matějka

26. 7. 2012 18:51
Olympiáda není svátkem míru.

Olympiáda je tvrdý byznys.

0 0
možnosti

aljavX

26. 7. 2012 16:53
jak se dohodnout s fanatiky ?

a k tomu ještě schovanýma někde po kanálech. A jelikož to nejde, tak zrušíme OH ? Hádej kdo z toho bude mít největší radost ... !?

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1974x
Malíř a autor knihy Univerzální zákony života.
Žijeme ve světě, který stále balancuje na ostří nesvobody. Svoboda a neohroženost začíná až tehdy, když se zbavíme všech drobných i velkých strachů. Pak nás nemůžou zotročit ani vnější okolnosti. Mým přáním je, abychom byli všichni skutečně svobodní. www.mirekvojacek.cz