Děti zase jako rukojmí

Každá diktatura s chutí zneužívá děti ke zlomení dospělých. Platí to beze zbytku i dnes. Neočkované děti, jejichž rodiče odmítnou nesmyslné testování ve školách, mají být šikanovány a vyloučeny z třídních kolektivů. 

Ve třídě totiž na rozdíl od ostatních musí mít mj. nasazenou roušku a stravovat se odděleně od ostatních dětí. To v důsledku znamená jasnou snahu o jejich vyloučení z dětského společenství. Zvláště úžasné musí být takovéto „uvítání“ v případě prvňáčků. Zdá se tedy, že očkovací lobby se nezastaví před ničím… Asi mají pocit, že otevřené pronásledování neočkovaných dospělých už nepřináší potřebné výsledky, a tak pod hrozbou šikanování dětí se snaží jejich rodiče dotlačit k poslušnosti, kterou představuje zapojení jejich potomků jako pokusných subjektů do celosvětové klinické studie zkoumající potenciální vedlejší účinky neprověřené vakcíny.

Vyjde tento zvrhlý kalkul? Možná ano. Musíme si totiž přiznat, že v případě očkování dospělých šikana funguje zatím velmi dobře. Žádné masové protesty proti ní se nekonají a mnoho lidí ji dokonce vyloženě podporuje! A odhadem opravdu většina očkovaných (alespoň v okruhu mých známých to určitě platí) se dala očkovat nikoli proto, že by se cítila covidem ohrožena nebo že by věřila povídačkám o jakési kolektivní imunitě, ale jednoduše proto, že už nechtěla být šikanována povinností mít povolení např. i ke vstupu do hospody. Tedy jinak řečeno chtěla být šikanována méně než ti neočkovaní. Není to šílené?

A to vše se děje za situace, kdy podle výsledků předchozích testování ve školách je pravděpodobnost pozitivního testu dítěte minimální, kdy máme pouze několik skutečně nemocných na celou republiku, kdy nikde na světě ani náznakem nebylo prokázáno, že školní děti jsou významnými šiřiteli infekce a kdy si každý může dohledat, že nikde otevřené školy (v porovnání se státy se zavřenými školami) v žádném případě nezvýšily počet nakažených nebo dokonce mrtvých.

Mimochodem povinnost se testovat pouze pro neočkované nelze chápat jinak než jako formu marketingové podpory prodeje vakcín. Je dnes přece už všeobecně známé, že přenašeči covidu mohou být i očkovaní a že účinnost vakcín postupem času významně klesá…   

Mé rodiny se naštěstí testování ve školách netýká, protože nemáme nyní žádné dítko školou povinné. Jinak by bylo velké dilema. Nikdo nechce svým dětem způsobovat trauma vyloučením z kolektivu, na druhou stranu podporovat vládní mánii s hledáním nakažených „ber kde ber“, taky určitě není správný postoj. Veškerá ta nesmyslná šikana bude totiž fungovat přesně tak dlouho jak dlouho si ji občané nechají líbit.

Jestliže však většina obyvatel, jak to tedy prozatím podle dosavadních průzkumů vypadá, v nadcházejících volbách zvolí ty, kteří více než rok zavádějí nebo v parlamentu podporují i ta nejnesmyslnější opatření (celý parlament mimo SPD a Levého), která bezprecedentně omezovala a omezují běžný život občanů a zároveň stresují celou společnost, budou to brát logicky jako mandát k dalšímu šikanování. Další dávky očkování budou jistě k dispozici a občany bude potřeba zase nějak „motivovat“…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslav Jeřábek | středa 1.9.2021 16:31 | karma článku: 30,62 | přečteno: 605x