Zázračný lék na peněženku plešatých funguje víc než jedno století

On je vůbec zázrak, že je plešatých tak málo. Při dnešním životním stylu a té chemické laboratoři, co si mnozí lijí na hlavu a jak zachází s vlasy (od barvení, fénování až po žehlení), je překvapující, co pokožka hlavy vydrží. 

Není potřeba utrácet tisíce za slibované zázraky na počkání, protože univerzální řešení neexistují. Celostní přístup ano. Jsme individualita, každý jsme jedinečný a o tom to celé je. Jestliže je Karlova, lehce prořídlá a padající kštice ovlivněna překyselením organismu, pak mu oplachování obyčejnou sodou udělá velmi dobře. Ovšem Jardovi, který je v neustálém stresu, pojídá fast food a díví se svým zdravotním potížím, to je dost málo. Pokud nepřibrzdí, nezmění způsob stravování, nepřidá například na zinku a dalším kůži a vlasům prospěšným prvkům (zase podle individuálního nedostatku), tak mu pravděpodobně budou vlasy padat i kdyby si na ně lil kýblíky zázračného přípravku. Protože vnější stav odráží i ten vnitřní. Na reklamách na vlasové vodičky si můžeme všimnout ještě jedné důležité informace: zdůrazňuje se napětí pokožky hlavy. To způsobuje hlavně stres, který se dá odstraňovat velkým množstvím metod. podle povahy. Ale taková okamžitá první pomoc pro vlasy je naprosto jednoduchá a zadarmo. Stačí si udělat jemnou masáž hlavy. Promněte si krk, pak pomaloučku pohybujte pokožkou (zjistíte, že v nejhorším stádiu je skoro jako tvrdá helma), probírejte se vlasy, mírně si promasírujte dlaněmi uši a spánky. Nebuďte líní, dejte si na to klídek a nespěchejte, uvidíte za chvíli výsledek a úlevu na vlasech i obličeji. A když vám to bude dělat s láskou vaše drahá polovička, pak je účinek několikanásobný.

Všechno souvisí se vším, stačí se zastavit a hledat příčiny. Vodička, která má smysluplný základ, může být pro někoho dobrý podpůrný prostředek, ale zdaleka po něm všichni neobrostou hustým porostem, jak slibovaly už ty proslulé letáčky z dob "první republiky".  

Holt někdy je řešení táááák snadné, jindy náročnější a jsou chvíle, kdy se musíme smířit s realitou, jaká je. Což nám paradoxně může přinést ten kýžený klid a smíření, které udělá prostor pro ten pravý zázrak. Že píšu nesmysly? Taky znáte lidi, kterým se přírodní cestou narodilo dítě poté, co se přestali honit a nervovat s umělým oplodněním? Ale to už je jiné téma.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | čtvrtek 11.8.2016 9:36 | karma článku: 14,52 | přečteno: 481x