Zase ta homeopatie

Předepisují ji lékaři, jsou součástí domácích lékárniček, používá se úspěšně na akutní i chronické problémy spoustu let. Kdo ji používat chce, tak používá. Kdo má raději hrsti drahých farmaceutických chemikálii, může si vybrat je.

Blíží se projednávání zákona o léčitelství, ze kterého se může nakonec vyklubat cokoliv, co nevyhovuje velkým obchodníkům se zdravím. Už tu máme jedno, opravdu neuvěřitelné, nařízení, kdy se na léčivky (třeba kapky) nesmí psát účinky na organismus. Bylinky v ilegalitě. Naštěstí to na kvalitní produkty nemá žádný vliv. Snad je nezakáží úplně. 

Už léta se proslýchá, že tímto způsobem by mohla být postižena i celá homeopatie, která by byla "postavena mimo zákon" čili vyřazena z oficiálních léčebných metod. Pravděpodobně tím ztíženo i jejich nakupování v lékárnách. Nepochopitelné u tak rozšířené léčebné metody. 

Proč by si člověk nemohl vybrat způsob léčení? Pro sebe ten nejlepší, který ho víc uzdraví než poškodí?  Nakonec časem spousta metod, technik a způsobů přemýšlení    o zlepšení života a zdraví, byla před léty považována za naprosto ulítnuté nápady léčitelů mimo realitu a dnes jsou běžnou praxí. Například somatizace nemocí nebo potřeba vnímat člověka (pacienta) jako celek nikoliv jednotlivou chorobu či orgán, předepisování homeopatik všeobecnými lékaři i specialisty apod. 

Je pravda, že prodlužování života s sebou přináší státu ohromné problémy. S délkou života, bohužel, nekoresponduje prodloužení dobrého duševního i fyzického zdraví. Staří lidé dlouho využívají nejen vyplácení důchodu, ale zvyšuje se potřeba vyplácení sociálních podpor na péči, peněz na hromady drahých léků, jaké často berou, zdravotní, hygienické a kompenzační pomůcky. 

Proč tedy ničit další, levnější, možnosti jak přispět k lepšímu zdravotnímu stavu lidí, kteří o to mají zájem? Já vím, důvodů je hodně. Hlavně peníze. Doufejme, že zvítězí zájem lidí nad zájmy finančními!!!

PS: těm, co homeopatie pořád leží v žaludku, bych doporučila nejméně jednou denně tři kuličky nux vomici, těm už otráveným arsenicum album (pokus o homeopatický vtip)

Autor: Milena Zelenková | pondělí 26.8.2019 7:42 | karma článku: 15,20 | přečteno: 604x