Zakázat chodce a sanitky

Chodci a sanitky jsou největší brzda dopravy ve městě. Lidi chodí pořád sem a tam, sanitky se snaží brzdit naše spěchající spoluobčany vynucováním si jakési otravné přednosti velkým hlukem a jízdou ignorující dopravní předpisy.

Tak u nás, ve městech, toho bohdá nebude, aby nás tihle - a případně ještě otravná MHD - zdržovali! 

Představte si dopravní cvrkot na Konečného náměstí a do toho se každou chvíli řítí houkající žlutá bedýnka z Veveří nebo Kotlářské, to aby jeden dával přednost a postával v jednom kuse. Mají mít pořádné brzdy, přednost je přednost a my ještě dva, tři a více, důležitých řidičů, prostě před nimi projet musíme. To snad chápe každý, ne?

A chodci, to je kapitola sama pro sebe. Courají se celý den kolem silnic, důchodci se, určitě naschvál, belhají co nejpomaleji. Ale ať nepočítají a tím, že jim na to skočíme. Klidně si zastavím třeba na chodníku. hned za přechodem, ať babka s chodítkem ukáže svoje manévrovací schopnosti! A ti čumilové, co se shromažďují u zebry bez semaforu? No však je ta chvilka čekání na pět, deset, projíždějících aut nezabije. To spíš můj bourák, ale jistě jim zastaví někdo za mnou, však jich je celá šňůra, tak proč bych měl zastavovat zrovna já? Kdosi sýčkoval, prý viděl kdesi v zahraničí, že auta po městě jezdila pomalu, tolerantně a chodci měli naprostou přednost, ovšem možná je to jen fáma z oblasti "jedna paní povídala", ani se tomu nechce věřit. 

Prý je lepší ustoupit a počkat na přechodu, živá a zdravá, než mít sice přednost, ale užívat si svá práva, ležíce v nemocnici nebo na patolce. Jen houšť takových marně čekajících naivů. Nebo nejlépe vůbec zakázat chodcům přecházet přes silnici a bude klid, doprava plynulejší a rychlejší a my se můžeme víc věnovat závodění v pruzích.

Jo a ještě ty sanitky a MHD. Ti budou na řadě příště. 

Autor: Milena Zelenková | čtvrtek 20.4.2017 10:08 | karma článku: 15,74 | přečteno: 646x