Škoda, že nejde vidět do myšlenek a svědomí všem těm ministrům, hygienikům, novinářům...

Často mě napadá, jak se žije lidem s překrucováním pravdy nebo rovnou lhaním. Co je k tomu vede? Opravdu věří tomu, co hlásají, přikazují a snaží se vtlouct lidem do hlavy? Nebo jsou za tím jen ryze zištné důvody?

Už nejméně dva roky se ze zpráv line jen děs a hrůza. Nic jiného. Každý přemýšlivý jedinec chápe, že je lepší lidi povzbuzovat a radit, jak si život zlepšit než je strašit, deptat a zhoršovat jejich psychický stav. Jedna strana je prezentována jako čistá, neprůstřelná pravda a kdo má jiný názor, tak je shazován, osočován jako šiřitel lží a nepravdivých dezinformací. Ten tlak na to, aby byly odlišné a nesouhlasné názory umlčeny je obrovský. 

Každý má svou pravdu. ALE. Informace, které se nehodí jsou okamžitě prohlašovány za konspirační teorie a lidi, co je řeknou nahlas za hloupé, poblázněné, naivní, "ezoterické" a co já vím co všechno. Včera jsem viděla video, kde se pan premiér před časem dušoval, že je konspirační teorie to, že by mohlo být očkování povinné a nějaké pasy? Kdepak. Nebo video v TV, kdy reportér vykřikoval, jak se kdesi tlačí obrovské davy na očkování. K tomu záběr na tři, čtyři lidi postávající před střediskem (vždyť ty davy sám viděl!). Nemocnice, kde se už lidi nevejdou pomalu ani na chodbu a překvapivý projev ředitele jedné z nich jmenované, který tuto informaci vyvrátil. Demonstrace: čísla z médií o těch u nás i v zahraničí se naprosto rozchází se záběry účastníků. Čísla jsou kapitola sama pro sebe. Znamená pozitivní (podle testů) i nemocný - je to totéž??? Kolik z těch mrtvých zemřelo skutečně jen na covid?

Že se s informacemi manipuluje víme všichni. Kdo se nikdy nenechal obalamutit hodným pánem nebo slečnou, kteří nás chtěli k něčemu přinutit, ať hodí kamenem. Od reklamy po očkování. Ale teď mi nejde o boj očkovaní - neočkovaní, ale o ty, kteří nás všechny kompletně k něčemu tlačí a jde tu o život do budoucna. O svobodu, jaká nás od 89 pořádně rozmazlila. A  o to, jak se šíří nepravdy z řad osob veřejně činných. A jak jim to vůbec nevadí, nestydí se. Nebude se nařizovat tohle a bum, druhý den je všechno jinak, přestože nic z toho nemá logiku. A nemůžou těm nesmyslům snad ani ti chytří politici, lékaři, hygienici, novináři a jiní, věřit. Přece když se potkáváme všichni v MHD, obchodě, doma a pak se musíme separovat (skoro i označovat o-neo) při různých činnostech? Ti smí a ti nesmí. Další křiklavý příklad. Slíbeno: očkovaní jednou dávkou mají vystaráno     a pak zase nemají a musí na další  a další a navíc kupodivu mnozí onemocní atd. Pak musí každého normálního člověka napadnou, že tady něco pořádně nehraje.

Co na tyhle podivné hrátky a praktiky říká SVĚDOMÍ? Nebo jim chybí?

A nakonec si dovolím jednu konspirační otázku: jaký je účel celé hry, kam směřuje, co má za cíl? 

 

Autor: Milena Zelenková | pátek 3.12.2021 6:55 | karma článku: 18,04 | přečteno: 341x