Recyklace herců a účinkujících v našich televizích je už totálně absurdní

Nejlépe problém s nedostatkem nových tváři vyřešil pan ředitel Soukup na Barrandově. Tvoří pořady podle okopírovaných modelů a dosazuje do hlavních rolí sám sebe a pár svých oblíbenců a to se vysílá celé dny. Dívá se na to někdo?

České filmy a seriály jsou obsazovány pořád stejnými herci už léta letoucí. Nejhorší ovšem je, pokud se autor rozhodne pro komedii. Pak vsadí na osvědčené "vtipné tváře", což ovšem humor v žádném případě nezaručí, jak se pořád dokola ověřuje. Natáčí se další díly nekonečných seriálů a zbytečné filmy. Opravdu dobrý film, který by se dal dokoukat do konce, jsem už dlouho neviděla. A to se snažím, občas.

Co je ovšem ještě tragičtější je kompars neboli jakože účinkující v různých "reality" show. Jsou oblíbené, tak se natáčí další a další ročníky - no po pravdě něco se vysílat musí, když máme tolik programů a filmy už i tak kolují z jedné stanice na druhou dlouhé roky. Jenže už asi došli i ti poslední šílenci, kteří se touží ztrapnit před širokým okolím, tak dobrovolníky doplňují buď opravdu psychicky narušení jedinci nebo opravdu divné osoby s různým počtem umělých částí těla, s nálepkou "modelky". Kdyby to aspoň mělo trochu logiky! Modelky nasazené do stájí farmářů nebo všemi díly kolující ukřičená ženská, která má jakože zájem o všechny nabízené mužské, to už snad ani není vtipné. A rodit v přímém přenosu mi taky nepřipadá normální, ale asi jsem v tom moc konzervativní se svým názorem, že to je velmi intimní záležitost na veřejnou show...

Možná to je nějaká nová živnost: účinkující v tzv. reality show. Určitě je to dobře placené a ženské se tam zviditelní pro případné nabídky na další kariéru. A bonus by zasloužila kterási stanice s přebraným formátem hry na seznamku, jejíž ukázky kolují na youtube, jejíž účinkující už nemůžou být umělejší a slovní projevy podivnější. 

Kam se dají televizní "kanály" ještě posunout? Ještě, že aspoň ZOOM má trochu rozumu a koukatelných pořadů...

 

Autor: Milena Zelenková | úterý 17.10.2017 9:02 | karma článku: 32,96 | přečteno: 1898x