Řachandy zapudily český humor až to i Boučka rozplakalo

Představte si: vyprávíte dlouhý, nudný a hloupý vtip a uprostřed ho přerušíte, začnete druhý, třetí a pak se zase vrátíte k tomu prvnímu a tak pořád dokola. Navíc se u toho pitvoříte a přehráváte. Jednoduše řečeno seriál Krejzovi.

Je těžké být vtipný na večírku, natož vyplodit vtipný film nebo seriál. Že se naše televize dlouho marně snaží chrlit humorné (i ty jakože seriózní nekonečné) seriály jako na běžícím pásu, není žádná novinka. Bohužel často marná snaha o něco koukatelného. 

Nedivím se, že Libor Bouček v nejnovějším počinu TV Prima pod názvem Krejzovi pláče, divák k tomu taky nemá daleko. Hloupé a přehnané scény, herci odhrkávají texty jako by hráli "v úkole" a chtěli to mít co nejrychleji za sebou a celé je to korunované střihačem, který musí být pod vlivem, jinak si nedokážu představit, proč celý děj rozsekal na puzzle, které k sobě nepasují. V nejméně očekávaném místě, kdy už už by se snad dala pomaloučku očekávat nějaká pointa (jak po dalších 3 částech každý o něčem jiném zjistíte, mnohdy - pokud máte tolik trpělivosti - k ní ani nedojde), střih a nechápete...

Krejzovi shrnuto: špatný text, špatně zpracovaný, mizerně zahraný paskvil. Navíc nevíte, při náhodném zapnutí TV o co jde, protože stejní herci vystupují hned v několika seriálech naráz. Jako obvykle se podobné trapné scény opakují: hloupí ezoterici a koučové, scény mezi žárlivými ženskými (chtělo by to víc uvěřitelné provedení), různé rodinné historky apod. Absurdita nevadí, pokud je nějakým způsobem dobře zpracovaná - viz Comeback s báječným Dejdarem a Matonohou.

Nakonec jedno pozitivum. V uměleckých školách by se o Krejzových mohlo vyučovat. "Milí studenti. Tak takto by to vypadat opravdu nemělo".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | středa 5.9.2018 8:14 | karma článku: 28,86 | přečteno: 1544x