Proč lidi šílí po očkování

Potkávám spoustu lidí, kteří touží po očkování vakcínou proti covidu. Jedno jakou, hlavně rychle. Proč? Co si od toho slibují? Jaké jsou motivy?

Nový Svatý Grál má zaručit zdraví. Vlastní i všem okolo. Rozptýlit strach a nejistotu. Zaručit a vrátit původní klid a bezpečí, pohodlíčko a blahobyt na jaký jsme si všichni zvykli. Nikdo nezemře. Nikdo nebude nakažlivý. Spousta lidí věří, že odměnou bude návrat svobody a volnosti. Očkovaní budou moci cestovat, vykonávat všechna zaměstnání, pustí je na kulturu, sport. Šíří se poplašné zprávy, že bez něj to u mnoha činností nebo povolání možné nebude. Čekáme od toho vysvobození, zázrak?

Jenže zázrak se stejně konat nebude. Doba se změnila. Lidi se mění. Čas se vrátit nedá. A ani žádná vakcína nás nezachrání před námi samotnými (kdoví jestli vůbec před čím?) Člověk se dokáže vyděsit a vystresovat až ke zbláznění sám. Kdysi vysmívané teorie alternativních léčebných směrů se ukázaly jako pravdivé: všechno je v naší hlavě, psychika ovlivňuje tělo,  člověk si dokáže výborně somatizovat svoje problémy, všechno souvisí se vším atd. A to samozřejmě platí i naopak. 

Změna je potřeba. Jen trochu jiným směrem. K volnosti nezávislé na druhých. Začít si pěstovat větší samostatnost, umění radovat se z maličkostí. Potkávat a vyhledávat milé a příjemné lidi. Jít ven načerpat sluneční energii. Nezblbnout a nezbláznit se.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | úterý 2.2.2021 7:10 | karma článku: 28,71 | přečteno: 1001x