Práva nekuřáků na celé čáře vyhrála nad právy kuřáků

Je to celé ošemetné. Všude čtu jen o právech nekuřáků na všechno bez cigaret. Zatímco kuřáci nemají právo na nic. Ovšem jedním z nejvíc zdraví ohrožujících faktorů není kouření, ale stres a permanentní "nasírání" člověka.

Jsem zvědavá, jestli v té velké starosti a péči o občany, přijde taky zákaz škodlivých potravin (a jedů nacházejících se v nich), léků, lživých reklam (které mnohdy k nezdravému chování přímo vedou a uvádí nepravdivé informace), skutečné narovnání právního systému, aby spravedlnost měřila všem stejně, bez ohledu na funkce, konta, známosti a další výjimky. Aby poslanci a státní úřady začali konat ve prospěch svých voličů a ne jen pro své zájmy,...  Je toho hodně, co škodí tělesné a psychické stránce života našich občanů. 

Jestliže je, jak bylo hrdě zvěstováno, tento stát veden jako firma, pak docela mizerná. Z příkladů mnoha zahraničních firem - nebo v poslední době mnoha našich marketů - se můžeme poučit, že jen neustálou "buzerací", strašením, omezováním a obíráním o finance na co nejvyšší míru, se prosperita nedělá. Nejsem žádný ekonom, ale tohle mám z vlastní praxe a trochy obyčejného selského rozumu. Neustále naštvaní pracující vždycky měli jediný zájem: splnit si nutné povinnosti, nebýt přichyceni při žádném průšvihu a po "padla" co nejrychleji vypadnout. I když do průzkumu názorů zaměstnanců pochopitelně museli napsat něco jiného, protože anonymita nezaručena a kdo by chtěl mít zbytečný malér, že?

Všechno zase směřuje ke starému známému: my si děláme co chceme, ale vás ostatní budeme dusit tak dlouho, dokud se nenaštvete a neuděláte si to po svém. Jako ten hostinský, co u něj byl Babiš na pivu. Vulgárně, leč trefně řečeno "kašlete na mě, kašlu na vás". Potírání šedé ekonomiky tím, že do ní, v rámci přežití, budou lidi natlačení, je dost divný způsob jak vést státní firmu. 

Tak nevím, nebudeme v příštích volbách raději volit někoho s talentem pro rozvoj země, nikoliv rozvojové země? Ale kde ho vzít???

PS: někdy mám z těch nekonečných kuřáckých tahanic dojem, jakoby nekuřáci byli spolek pod vedením Mirka Dušína, zatímco kuřáci patřili do pranýřovaného Bratrstva kočičí pracky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pondělí 12.12.2016 8:27 | karma článku: 35,32 | přečteno: 1334x