Policie si posvítí na video z Brna, na kterém Romové vyhrožují Ukrajincům

Pod tímto titulkem se snaží Brněnská drbna dobrat záhady uveřejněného videa z Bratislavské ulice, kde se dav shromáždil před ubytovnou a vykřikoval různá hesla, protože policie prý o situaci na záznamu neměla tušení.

Je to zvláštní. Každý běžný "rasista" je ihned stíhán a pacifikován, zatímco dav vykřikující sprostá a "xenofobní" hesla, dokonce v místech kde jsou kamery na každém rohu, se nějak nepodařilo zachytit. A tak, cituji z ono článku: "Policisté se událostí budou zabývat, vyhodnocovat záznamy a zjišťovat, jestli zachycené jednání nemá rasový podtext a nenaplňuje znaky přestupku či trestného činu," informoval mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka. 
 Ještě si neodpustím jednu perličku uvedenou na konci článku. Opět cituji: "Asociace Romských občanských iniciativ Evropy adresovala ukrajinskému prezidentovi otevřený dopis, ve kterém uvádí, že roste napětí mezi Romy a uprchlíky z Ukrajiny. Viní z toho mimo jiné českou vládu, která podle asociace neumí srozumitelně komunikovat s občany". 

V posledních letech máme pořádání protestů a shromáždění jako nové národní hobby.   U každého obvykle asistují všechny možné ozbrojené policejní složky. Ale s těmito novými výpady proti cizincům jako by si najednou nevěděly rady. Pokud by policie rázně zasáhla, mohla by být, jako obvykle, nařčena ze všeho možného, včetně nespravedlivého a rasistického chování. 

Jenže je tu jedno nebezpečí. Těchto aktivit přibývá a pro bezpečnost v našich krajích, by se takové chování nemělo přehlížet. Kdokoliv a kdykoliv se může náhodně a omylem dostat do potyčky znesvářené skupiny s jinak mluvícím cizincem a bude zle. A mě připadá, jako by to některé nudící se skupiny obyvatel začínalo docela bavit. V davu je síla a vědí, že zatím je jejich akcím jen opatrně přihlíženo. Proč jim pravděpodobně právě tihle cizinci vadí je jiné téma. Kde jsou všechny mírumilovné neziskovky, které by mohly tyto vypjaté situace zklidňovat a "srozumitelně vykomunikovat"???!!!

Přestupek nebo trestný čin platí pro všechny skupiny obyvatel úplně stejně. Nebo by měl platit. Uvidíme, čeho se brněnská policie dobere.  Aby to neskončilo jen u "huliče", který část situace natáčel z okna!
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pondělí 24.7.2023 7:02 | karma článku: 30,57 | přečteno: 736x