Nemohl by se nařídit do voleb klid a zákaz mluvení o nich?

Myslím, že už jsme slyšeli dost a debaty nikam nevedou, kromě silné žaludeční nevolnosti. Skoro každý má vybraného svého favorita. Ostatní by mohli v klidu rozmýšlet třeba v jakémsi duchovním rozjímání.

Tentokrát se mi zdá, že je kampaň velmi daleko za čárou slušnosti, lhaní a manipulace. Vím, žádná nikdy nebyla v rámci úplné korektnosti, ale co se děje teď je naprosto přehnané. Debaty, které útočí na druhého kandidáta a jsou jen o hledání a házení co největší špíny nemají smysl. Pochybuji, jestli někoho přesvědčí k volbě někoho z nich, kdo je v tomto směru lepší, úspěšnější, přesvědčivější. Pochopitelně je spousta lidí, které dávno přesvědčil nějaký, pro ně pozitivní rys nebo jen dojem o tom, kde je pravda, protože to říkali v TV. Ty už mají kandidáti v kapse, další vidí něco jiného, ti jsou také rozhodnutí. 

Proč pořád dokola rozmazávat (bohužel nemůžu sem použít to správné slovo) nechutnosti kolem dokola? Napadá mě k tomu jen jeden jediný důvod. Odradit ty nerozhodnuté vůbec k nějakým volbám chodit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pondělí 23.1.2023 8:21 | karma článku: 17,08 | přečteno: 308x