Nejhorší virus je lež-20-21

Kdyby se mluvila a vysílala pravda, nařízení by byla smysluplná, nebylo by vše tak dramatické a lidi by se chovali k sobě a nařízením úplně jinak. Pokud si člověk párkrát ověří z praxe, že všechno není tak, jak se píše, pak...

Každý zná někoho, kdo měl těžší průběh virového onemocnění. Každý zná někoho, kdo zemřel za ten rok - na virus nebo infarkt nebo stářím nebo... Každý zná spoustu lidí, kteří byli sice pozitivní, ale bylo jim houby, jen museli být doma v karanténě. Každý známe seniory, kteří třeba měli test pozitivní, ale byli bez příznaků nebo se vyléčili(!!!), ale později zemřeli na svá chronická onemocnění. Jenže o tom se nepíše.

Co se myslím opravdu podařilo, je zasít mezi lidi rozkol, nedůvěru až nenávist. Lid se rozdělil na dvě poloviny: lidi, co věří bezmezně všemu oficiálně prezentovanému a ti, co nevěří ničemu. Obě strany mají své argumenty a svou pravdu. Kdo není s námi, je proti nám. Zastánci oficiální doktríny: všude číhá nebezpečí, kdo nebude poslouchat, co my říkáme, zemře, všude leží tisíce mrtvých, začali být až zlí a nenávistní vůči těm, kdo si to nemyslí a situaci berou s nadhledem. Nikdo doopravdy neví, čemu věřit. Extrémisti         z druhé strany dokonce tvrdí, že začala další světová válka. Jen už není potřeba vojáků, ale zbraně jsou psychologické a chemické pod nálepkou "léčení".

Kdyby tady nevládla demagogie, ale pravdivá informovanost, upřimnost, následovaná promyšlenými, nutnými a efektivními kroky, které by byly důvěryhodně podloženy, věřím, že by se život u nás dávno vyvíjel jinak a my mohli jít dál.

Velkou neznámou je otázka, jestli strach, izolace a nepřátelství není záměrnou               a pomalou cestou, jak nás připravit na nový životní styl. Síla je v přátelství, vzájemné pomoci, porozumění, důvěře, podpoře a spolupráci. A to teď někam zmizelo, lidi se vzájemně bojí jeden druhého. Bonzování se vrátilo.

Jen ten humor nám zůstal. Jenže stačí to? Budeme zase přátelé, kamarádi? Naživo?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pátek 5.3.2021 7:28 | karma článku: 27,62 | přečteno: 703x