Jedu si takhle osmičkou po Křenové

Na zastávce u pracovního úřadu nastupuje rodinka s několika dětmi. Tři černovlasá děvčata ve věku mezi 12 - 15 lety přisedají kolem pána, odhadem sedmdesát plus. A bez vyzvání s ním začínají konverzaci.

Pán se ohradí, že si povídat nechce. Několikrát. Marně, děvčata s úšklebkem cosi na něj melou dál. Dívám se. Průšvih. Děvy zneklidní:  " Co čumíš - píp, píp, píp...?" Na mě vulgárně pořvávají. 

Pak jednu z nich napadne nová zábava: začne pánovi šermovat pěstičkami kolem obličeje, další se hned přidávají, děsná sranda naznačovat údery. Zatím.  Zvednu se a za nimi se chytnu tyče. Pán mě ubezpečuje, že je v pořádku. Zatím. Ovšem děvy spustí nehorázný křik: "Co tady stojíš, ty píp, píp, píp! Nebudeš tady za mnou stát! Píp, píp. Apod.

Naštěstí je tu Hlavní nádraží a celý klan přestupuje. Cestou ke dveřím to ještě slíznu alespoň slovně: "Ty píp, píp, píp" v několika variacích a plivou po mě. No snad tyhle scénky aspoň ušetřily pánovi peněženku nebo něco horšího. A to jsem neřekla ani slovo...

Hned se mi vynořila vzpomínka z jiné tramvaje o ulici dál, kde dědu věchýtka ohrožoval mladý, zfetovaný chlap. Děda zachoval chladnou hlavu a když hulváta na zastávce vlekla ven jeho krasavice, jen suše utrousil, bez ohledu na následky: " A vy se divíte, že vás lidi nemají rádi?" 

PS: příhody jsou pravdivé, podobnost s čímkoliv je pouze náhodná.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pátek 7.9.2018 8:10 | karma článku: 38,54 | přečteno: 1781x