Jedeme s komedií na teambuilding

Taková to mohla být výborná česká komedie. Každý, kdo někdy podobné aktivity absolvoval by mohl jistě vyprávět spoustu vtipných historek. Úspěch komedie nikdy nestojí na obsazování rolí "tutově vtipnými" herci a množství vulgarit.

Tohle filmové dílo vstoupilo na Netflix. A zase zklamání. Kdyby se trochu ubralo na prostoduchém vtipkování, přehrávání herců, scének, dalo by se z toho určitě vykřesat něco, co by pobralo a pobavilo víc diváků. I těch, kteří na žádném teambuildingu nebyli, ale skoro všichni jsme nějaké pracovně sbližovací nebo oslavné akce zažili. A ty následky. Mnoho veselých historek koluje firmou po dlouhé týdny a měsíce.

Je otrava vidět v každé tzv. komedii pořád ty stejné herce. Chvílemi už přestáváte rozlišovat, na který film nebo seriál se díváte. Vlastně přestává dávat smysl taková veledíla vůbec natáčet. Kde se na ně berou peníze? A proč se jich chrlí tolik? Vždyť třeba televize sází na všech programech jeden rádoby vtipný seriál za druhým, ale kolika divákům se skutečně líbí? Filmy jdou do kin v počtu, na počet obyvatel, docela bohatém, ovšem - nudaaa. U čeho jste se mohli opravdu pořádně zasmát?

Chápu - i herci se potřebují uživit. A v naši malé zemičce je ta parta krapet omezenější, takže se vybírá pořád dokola ze známých tváří a okoření třeba přespolními Třemi tygry nebo (hahaha) těmi z Brna. Jak se ovšem říká: "Opakovaný vtip, už není vtipem". 

Nevím, čím to je. Jestli jsou slabé scénáře, unavení herci, špatná režie, vyschlé nápady, neumíme lepší humor, vytvořit vtipné příběhy, pointy,... Ale pokud nás donutí film či seriál po pár minutách vypnout, pak je tady něco špatně. A ty peníze za natáčení by se jistě daly využít jinde líp!

Prostě a jednoduše pořád platí, že méně je často více. 

 

Autor: Milena Zelenková | pátek 5.4.2024 12:03 | karma článku: 16,02 | přečteno: 459x