Je český divák připraven na reality show s příjemnou atmosférou a milými lidmi?

Zda se, že náš náročný divák začíná mít dost všech těch podivínů, protivců, exotů a umělých lidí vybíraných do TV reality show, kde se, doplněny o pár normálních jedinců, dějí různé vyhrocené situace za vydatné asistence štábu.

Napříč tvorbou od Výměny manželek, přes Prostřeno až po MasterChefa, se hranice podivností posunuje dál a dál. Dokonce pro mnohé až příliš daleko. V diskuzích už se kupodivu (!) čím dál víc objevuje kritika a nespokojenost s tím, co televize předvádí. Opravdu se namlsaný divák bez extrémů neobejde? Máme rádi konflikty, problematické a podivné typy (tedy v TV nikoliv doma nebo za sousedy!)?

Nenapadá mě, co v televizi ještě nebylo. Všechny formy násilí, manipulace, lží,... No snad všechen hnus světa, jaký si člověk dokáže představit. 

No zpět k našim oblíbeným tzv. reality show. Mám ráda ty o jídle. Letošní MasterChef byl ovšem dost zvláštní. Na porotce, účinkující (bodování) i průběh. Přiznávám. Hit "Mám to rád" mi trochu změnil pohled na porotce i soutěžní kolo v Olomouci. Čím dál náročnější úkoly, se kterými by měli problém i profíci (jak přiznávají porotci) a to, jak soutěžící umí ve vteřině vymyslet a připravit složité, exkluzivní jídlo z nejpodivnějších surovin, které vidí třeba poprvé v životě, je samo o sobě těžko uvěřitelné. Hodnocení soutěžících občas nepochopitelné. Výsledné pokrmy taktéž. Aspoň vítěz méně předvídatelný, potěšil.

Naopak Pečie celé Slovensko vybočilo z obvyklého show stereotypu: příjemní účinkující, milá porota, báječná atmosféra. Všichni si vzájemně radili, pomáhali, fandili. Výrobky jak tradiční sladké i slané, tak modernější nebo zahraniční zákusky a dorty, ale všechno normální - ani jeden "rozložený štrúdl" nebo zákusek jaký svět neviděl. Byla to opravdu moc příjemná podívaná a kupodivu - sledovanost veliká. Chválím. Spokojenost a dobrý pocit z každého dílu.

Třeba i tady svítá na lepší časy a diváci budou vyžadovat a potřebovat víc pěkných pořadů než těch plných zloby a nechutností!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | středa 21.12.2022 7:15 | karma článku: 16,52 | přečteno: 451x