Jak se prezidentští kandidáti snaží vypořádat s horkým bramborem Babišem

Aby si to s částí voličů nerozházeli, všichni by ho jako premiéra jmenovali i v případě trestního stíhání. Ovšem pan Horáček by mu, cituji z tisku: "V rámci svých pravomocí jeho plány důsledně a energicky hatil". Nej blábol dne.

Pan Drahoš by sice byl pro jmenování, ale nechal si zadní vrátka prohlášením, prý si nedovede představit, že by se člověk obviněný z trestného činu o takový post ucházel (Aktuálně.cz). Zatímco my všichni ostatní ano. Ani Miloš Zeman se jmenováním nemá problém. 

V každém případě si to kandidáti nechtějí rozházet na žádné straně, aby neztratili podporu mocných a současně zůstali z obliga: "Co jsme mohli dělat jiného, že? Presumpce neviny a výhra nejsilnější politické strany a ..." Kdoví s čím ještě přijdou. Je to velmi horký brambor, který, pro ně bohužel, nemůžou ignorovat. 

Ale pokud je jednou z jejich osobních charakteristik, na kterých staví předvolební agitaci čestnost, poctivost, slušnost a podobné vlastnosti (netýká se pana Zemana, tomu jsou názory ostatních úplně jedno), pak tady něco nehraje. Jak známo, tak praxe nestojí na slovech, ale činech. Jestliže někdo přísahá na zdraví svých dětí a vnuků (což už je samo o sobě, promiňte, nepochopitelné), že něco nedělá, aby se ukázalo že to samozřejmě mohutně dělá, mění svá prohlášení každý den jako ponožky, podle momentálně prozrazených skutečností, pak se mi nezdá nejlepší vizitkou kampaně za zvolení prezidentem slib jmenování do vysoké funkce člověka o jehož jednání v souladu se zákonem se vedou vážné pochybnosti.

Nikdo z nás nepochybuje, po mnoha a mnoha dřívějších zkušenostech, že se nakonec ukáže, jak je celá kauza vykonstruovaná, vše je opět křišťálově čisté, šéf klanu o ničem nevěděl, vše se dělo za jeho nevinnými zády, v kruhu - nejlépe co nejvzdálenějšího - příbuzenstva, možná se ve hře vynoří i nějaká úplně cizí figurka.

Mají to ti prezidentští kandidáti těžké. Musí všechny problémy a horké brambůrky přetransformovat tak, aby to bylo poživatelné pro všechny možné druhy a typy voličů. No a po volbách? Děj se vůle Boží. Viďte pan Zemane!

 

 

Autor: Milena Zelenková | pátek 18.8.2017 8:54 | karma článku: 25,21 | přečteno: 2428x