Dáme ještě šanci seznamovacím reality show?

Zajímalo by mě, co se honí hlavou lidem, co se hlásí do tzv. reality show? Kde berou ta očekávání, že je televize za ty peníze předvede   v pěkném světle, udělají si dobrou reklamu a bulvár s diskutéry nebudou na ně hnusní?

Vždycky mě baví, jak, podle scénáře daného formátu, se amatérští herci snaží dostát předepsaným formalitám. Licence snad předepisuje i to, jak se mají lidé chovat, kdy plakat, kdy se smát, co říkat, jak se nechat ztrapňovat. Protože většina těchto produktů jsou každý díl pomalu jako přes kopírák.

Stejně nejlepší jsou seznamky. Kdy je například na těch lidech vidět, jak je jim druhá polovička nesympatická, ale stejně mu (jí) musí stále dokola "dávat šanci" (přestože nemůžou druhého i v sestříhané story ani vystát). Co kdyby se vzájemné antipatie          z ničeho nic zvrhly v romantiku až za hrob? Padnou si nakonec sestrkaní partneři kolem krku?  Asi největší mistryní ve svém oboru byla taková ta blondýnka, co obrážela seznamování s farmáři. Ta bavila publikum, tudíž měla "své šance" vždycky jisté. I když nakonec nikoho neulovila.

Podobná srandička je poslední produkt Novy o svatbách dvojic, sestavených, vážně se tvářícími odborníky, s testy DNA zasílanými až do USA (to už musí něco znamenat), kteří se vidí poprvé na (jakože) svatbě. Dvě vybrané, velmi náročné (méně sympatické) dámy, vyfasovaly dva sympaťáky a ačkoliv se jim ani jeden nelíbil, nastala hra "na šance". Třetí (v pořadí druhá) dvojice byli takoví úleťáci, tak uvidíme, jak si s nimi štáb poradil. 

Docela mě baví, jak vidíte na těch lidech, jak by rádi z té rozehrané hry utekli, ale smlouva a pokuta za porušení, je silná motivace, jak se v tom motat do konce. Samozřejmě správná show je o emocích, střetech, diváckých reakcích (čím divočejší tím lepší) apod. A dávání a dávání a dávání šancí. Ovšem po několikátém okatém opakovaná už to ztrácí šmrnc.  

Nakonec, za scénu nevidíme. Jak to diriguje štáb, do čeho je nutí a jak se výsledný produkt sestříhá, aby byl dostatečně atraktivní. No svatby se jim teda moc nepovedly. Zdlouhavé a výběr prapodivný. Škoda, že Pavlína z jiného pořadu už je vdaná.Ta by to teprve rozpumpovala!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pátek 13.11.2020 7:44 | karma článku: 14,89 | přečteno: 561x