Cokoliv řeknete, může a bude použito proti vám

Od tzv. celebrit po politiky. Pokud kdokoliv pustí do veřejného prostoru nahrávky svých slov, musí si uvědomit, že je vidí od stovky až po miliony diváků. Pak tvrdit: "Já to nikdy neřekl/neřekla" je zcela naivní, dětinské a hloupé

Samozřejmě je možné videa jakkoliv sestříhat. Pokud ovšem je nahrávka výplodem vlastní tvorby nebo živého vysílání, pak není možné svalovat vinu na ostatní. ONI. Oni (novináři, média, bulvár), z mých zcela nevinných slov nebo údajných "vtipných žertíčků" vytvořily urážky druhých osob nebo lživé výroky či jinak zmanipulovaly mé bláboly.

Stovky, v některých známých případech až miliony, diváků a sledujících nemají krátkou paměť a to, co viděli a slyšeli na vlastní oči a uši, nezapomínají. Často se objeví drsné reakce a komentáře, k nelibosti autorů. Ale co čekali? A než se přes ostudu převalí nějaká jiná, můžou být ve světě internetu sdílena a v médiích rozmazávaná hodně dlouho. Zvlášť pokud se dotyčný stále snaží zahrát průšvih do autu prohlašováním nových a nových verzí, jak to bylo "doopravdy". Jeho slova se překroutila. Všechno bylo jinak. Vytrženo z kontextu. Lidi je špatně pochopili. A jako vrchol drzosti bych zvolila prohlášení, že tyto slova řekl vlastně někdo jiný. Přitom na záznamu je vidět realita!!!

Takže pozor na svá slova. Kamerové záznamy nemizí podle reakcí publika na ně a často si pak na sítích začnou žít svým vlastním životem. Nelžou a člověk za ně nese odpovědnost a následky, ať se jedná o známé a slavné osoby nebo prohlášení poslední rádoby celebritky. I když se to mnoha z nich nelíbí. Nakonec za veřejného zlobra nebo hlupáka nebo průšviháře může být v okamžiku kdokoliv.

Autor: Milena Zelenková | středa 25.1.2023 7:06 | karma článku: 12,83 | přečteno: 475x