Celoroční dovolená nebo domácí vězení od brněnské radnice?

Mám velkou chuť rozjet petici za celoroční dovolenou placenou brněnskými pány radními. Protože je tu doba, kdy se prakticky nedostaneme do práce a z práce domů, z města dovnitř a naopak ven. Doprava se totálně zablokuje.

Oficiální prohlášení je, že oprava všech komunikací za minulých radních byla velmi zanedbávána a každý rok byly komplikace způsobené opravami velmi malé, tudíž je to potřeba napravit. Uzavřít na dlouho nejméně půlku města. Nejlépe nejfrekventovanější části a to opravami trvajícími měsíce až roky. To všechno NARÁZ!!!

Dobrá rada, aby se obyvatelstvo přesouvalo MHD taky moc nefunguje. Kdo nikdy nejel už teď, během pracovního dne, trolejbusy nebo autobusy kolem židenických kasáren (oprava zábrdovického mostu, v plánu je Francouzská a husovický tunel!!!) z Vinohrad na Merhautovu, netuší, jak dlouho ten - snad kilometr - může trvat. Zato pak můžete jet několika busy naráz, protože se tam v koloně naskládají a jízdní řád je zbytečný. Pokud se stane byť jen maličká dopravní nehoda nebo závada na kolejové dopravě, tak stojící tramvaje bleskově zablokují cestu i těm trasám, kterých se to vůbec netýká.

Autem to taky nepůjde. Uličky, kterými by se dalo vykličkovat, se rychle plní a ucpávají. 

Nejhorší je, že všechny práce trvají neuvěřitelně dlouho. Nevím, jestli je to způsobeno nedostatkem pracovní síly a tudíž se musí rozptýlit po několika kusech na všechny plánované stavby (málokdy se to tam hemží davy pracovníků a techniky) nebo způsobem zdejší práce? Oprava dálnice by svědčila pro obě varianty dohromady!

Viděla jsem v reportáži neuvěřitelnou věc. Letiště ve Frankfurtu. Večer nastoupila parta dělníků na jednu dráhu a celou ji rozbila. Navezla a upravila podloží, po vrstvách (aby lépe chladl) lila asfalt a ráno bylo hotovo. Těžká letadla mohla startovat. A to prý mají jeden z nejfrekventovanějších provozů na světě!!! Tam by měli jezdit naši opraváři - silničáři povinně na školení.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pondělí 8.4.2019 6:07 | karma článku: 28,06 | přečteno: 1548x