Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kalouskovo válečné štvaní bilo do očí, prosba dívky z Donbasu jej právem zostudila

Byl čtvrtek a opět jsme měli slovo my, občané, na které od čtvrtka do čtvrtka myslí paní Jílková. Byla to ostuda v přímém přenosu, kdy váleční štváči vlevo se posmívali protiválečným argumentům hostů vpravo.

Že válečným štváčům, kteří chtějí posíláním zbraní na válkou týranou Ukrajinu tuto válku udržovat ve varu a ještě ji umocnit, aby se vraždění a vyvražďování lidí ještě více vyostřilo, velí Miroslav Kalousek, není až tak divné. Tento člověk je a bude vždy na straně zla. Proč ale paní Jílková takového profláknutého zlem prolezlého ignoranta zve do studia? Nu samozřejmě proto, aby její šou byla co nejvíc adrenalínová.

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/zahranici/pohled-jinam/Lide-hladovi-a-jsou-zoufali-chteji-uz-jenom-mir-Hlavne-zadne-dalsi-zbrane-Po-placici-uprchlici-u-Jilkove-zaznivaji-dalsi-hlasy-obycejnych-Ukrajincu-367147

 

O hloupých výrocích mladíků podobajících se mladíkům ve stejnokrojích tmavých obleků, s červenými kartičkami, mladíků, kteří horlivě  hovořili o strachu z Ruska, protože přeci byl rok 68, raději pomlčím, protože to zvedá adrenalín zas pro změnu mně. 

Oni jim jejich rodiče, prarodiče a učitelé neřekli že to nebylo Rusko, co přijelo v tancích, ale že to byli Poláci, Němci, Maďaři a zkrátka členské státy tehdejší Varšavské smlouvy? Že ti, co tito fanatičtí mlíčňáčci považují za Rusy, byli vojáčci, kluci mladí, v letech, jako oni teď, kteří byli převážně z Ukrajiny a jiných oblastí bývalé SSSR?

O dospělém osazenstvu šou "Máte slovo" jen tolik, že je s podivem, jaké posty lidé s názory typu Kalouska a nedochůdčat podobajících se mladým navedeným červenokaretníkům, mohou tito válku podněcující osoby, zastávat...

Úctu si naopak zaslouží hosté, kteří byli jednoznačně na straně míru a nezbrojení. Byli to pan Jiří Vyvadil, pan poslanec Pavel Kováčik a hlavně také pan Marek Obrtel, veterán a vojenský lékař, který vrátil veškerá svá vyznamení, která za svou práci získal, protože je doslova zhnusen počínáním NATO, jež rozhodně není mírovou organizací, ale je organizací zločineckou. Pan Marek Obrtel, na rozdíl od proválečných křiklounů ví z vlastní zkušenosti, jak skutečná válka vypadá, jaký hrozný a tragický pohled je na umírajícího postřeleného člověka... Tito lidé žijí skutečnou současností a mají tak přehled o realitě. Jejich vystoupení bylo velmi skromné a ač byli překřikováni jak z řad několika proválečných zastánců z řad diváků, či ze strany paní Jílkové, zachovali si důstojnost a nadhled nad těmito křiklouny.

Jaký to byl kontrast s nejapným a křiváckým chováním pana Kalouska, který se vesele bavil, který si prý nepřeje, aby se střílelo, ale chce přesto dodávat zbraně. Posmíval se názorům protistrany a ač horoval nekompromisně pro válku, stále se falešně omlouval tím, že prý chápe to utrpení lidí na Ukrajině, avšak svým postojem se tak vysmál všem co trpí válkou a jejím obětem. Tento člověk je nestoudný agresor s povahou slizkého jedovatého hada.

Nicméně, úsměv panu Kalouskovi na okamžik ztuhl ve tváři, po odpovědi na otázku paní Jílkové, směrem k mladé ženě z Donbasu. Ať ona sama řekne," jak to posílání zbraní vidí lidé, z její vlasti". Mladá žena, jejíž rodina žije na Donbasu, popsala zlou situaci nejen svých blízkých, ale i ostatních lidí, kteří nemají ani vodu, kterou jim však Ukrajina nedodá, ta se o své týrané obyvatele nepostará, naopak humanitární pomoc z Ruska je jejich jedinou oporou a doslova záchranou životů. Řekla mj. : "Je tam strašná situace, prosím vás, nedodávejte tam zbraně, my chceme normálně žít,  chceme konec války, chceme mír." 

Vše co tato velmi hezká mladá dívka, podobající se našim dívkám, které však nemusí takto trpět, sdělila, bylo pronášeno se slzami v očích s velmi kategorickou prosbou o skutečnou humanitární pomoc Ukrajině, která rozhodně nepotřebuje žádné zbraně, ale nutně potřebuje jídlo, vodu a jinou humanitární důležitou, skutečnou pomoc lidem.. Kalousek slečnu farizejsky politoval, s tím, že dodávka zbraní by byla "pouze" dodávkou zbraní obranných...Jaký je rozdíl mezi "obrannými" stejně zabijáckými zbraněmi, které tak jako tak jsou schopné zabít člověka, již neřekl. Zkrátka "humanitární bombardování" v podání páně Kalouska...

Bližší podrobnosti se dozvíte zde

 A také ze záznamu ČT

Co k tomuto tyjátru ze strany pana Miroslava Kalouska dodat? Paní Jílkové se šou díky tomuto hostu opět vydařila, šou pěkně po Česku byla opět naplněna svými potřebnými markanty a to byl účel.

Miroslav Kalousek při skutečně "inteligentním" projevu... Cituji Kalouska : "Všichni chceme aby se tam přestalo střílet" Konec citace ...  Proto tam budeme pane zákeřný a proradný, posílat zbraně?!   Hm, opravdu zajímavá logika pane Kalousku.  Není divu, že jste s takovou "logikou", kdy je i sebemenší malá domů vítána, neukočíroval státní kasu a zadlužil jí a ještě jste ty dluhy svedl na národ a posílal občanům této země složenky.  Miroslav Kalousek je absolutně neempatický, nesolidní a zákeřný člověk...Mezi námi, celé to trio jako celek u levého pultíku, je výkvět demagogie. Jejich krédem je ohlupování diváků ČT. Za tímto účelem jsou také takto demagogicky a egoisticky orientovaní lidé do podobně hrocených pořadů ČT zváni:

Nikoliv omylem dávám tento odkaz podruhé. Pro nechápající "zbrojaře" a chtivé válečné štváče, je i tento znovu vložený odkaz málo.

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/zahranici/pohled-jinam/Lide-hladovi-a-jsou-zoufali-chteji-uz-jenom-mir-Hlavne-zadne-dalsi-zbrane-Po-placici-uprchlici-u-Jilkove-zaznivaji-dalsi-hlasy-obycejnych-Ukrajincu-367147

A takto vypadá rozvážka zbraní v roce 2015!!, soukromými firmami z Ukrajiny na podporu zabíjení v různých částech světa, kde probíhají boje. Názorná ukázka kšeftování s válkou a se smrtí. A že ty kšefty se dějí i ze strany našich soukromých firem, na to vezměte jed! A toto přesně chce Miroslav Kalousek. Válečný byznys! Zde se jedná o ukrajinské letadlo Mirja. Hádejte, co do svých útrob nakládá na ostravském letišti? Nu, brambory to nebudou...

A vy Miroslave Kalousku a spol. styďte se! Pokud jste ovšem něčeho takového, jako je vlastní stud, vůbec schopni.

        Milena Poláková

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Poláková | pátek 20.3.2015 8:46 | karma článku: 39,52 | přečteno: 2349x
  • Další články autora

Milena Poláková

Stockholmský syndrom, kdy "prasárny" jsou zapomenuty?!

Co je záviděníhodné na SPD? Ptal se jeden diskutér, který tuto stranu "nemá rád". Pokusím se odpovědět ve svém následujícím textu a to pokud možno jasně a stručně. Avšak dá se to jasně a stručně? Toť otázka...

20.2.2018 v 8:32 | Karma: 38,13 | Přečteno: 2629x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Nikdy mě nepodceňujte! Nemáte na to ani právo, ani um!

DEMOKRACIE! Stokrát ohrané, stokrát překroucené téma, kdy ti, co se brání demokracii jsou mimo čas, mimo téma a tím mimo život!!

13.2.2018 v 15:02 | Karma: 29,35 | Přečteno: 860x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Myslet si, že vzdělaní lidé jsou zároveň inteligentní, je velkým omylem.

Samozřejmě to neplatí vždy. Máme spoustu vzdělaných, zároveň moudrých lidí, ti se však sami do popředí ze skromnosti nederou a média, zvláště veřejnoprávní, je prezentují jen sporadicky a spíše v nočních hodinách, jako např. ČT2..

27.12.2017 v 12:21 | Karma: 38,76 | Přečteno: 2365x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Kalouskův blok neznamená seskupení, ale je odvozen od slova "blokovat" a to, vše a vždy!

To, že vrána k vráně sedá, je staré dobré pořekadlo. To, že Kalousek vždy, když mu teče do bot "tvoří", víme z minulosti. Vždyť co jiného je blok demagogů pidistran, než byla Kalouskova tvorba v "průběhu hry", kdy stvořil Top 09?

24.11.2017 v 9:38 | Karma: 36,09 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Panoptikum města pražského, aneb manuál, jak neslavit, jak znectít...

Kalendářní svátek památného 17.11. 1989, se nám rok od roku jaksi vymyká z rukou. Ne, že bychom to sami chtěli, chtějí to však ti, které nikdo nezve, kteří se stále vnucují a jsou tímto nejen směšní a ohraní, ale hlavně trapní.

18.11.2017 v 10:35 | Karma: 40,95 | Přečteno: 2265x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:39

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy