Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dva andělé v lidské podobě. Černý a bílý... Který nakonec zvítězí?

Jen na lidech však záleží, kterému pomohou zvítězit tu bitvu o pravdě a lži, o válce a míru. Lidé se probudili a tak už to ten černý anděl nebude mít vůbec jednoduché. Z chtivosti války se nevylže.                                                           Výzva evropským národům

Ti andělé nejsou rozlišeni jen barvou pleti, ale i tím, jak se chovají vůči stavu, ve kterém se souboj těchto dvou andělů právě nachází. Oba jsou hráči. Jednomu z nich záleží na hře, druhému jen na výsledku hry. Pokud nejste hráčem od přírody, jste jen propadlý hře za jediným cílem. Záleží vám vždy jen na výsledku. Jak dosáhnout maximum za každou cenu, bez tolerance pravidel a jen z pozice chtíče porazit a porobit soupeře. Takový hráč se však nikdy s výsledkem nespokojí, takový hráč neumí prohrávat, prohra jej deptá a svou hru tak protahuje do nekonečna, až se nakonec sebezničí. To, že se s prohrou nikdy nedokáže smířit, jej nakonec dostane na kolena a to jednou provždy.

Bílému anděli, který v našem případě představuje hráče, který se hráčem narodil, jde nejen o průběh férovosti hry, ale pochopitelně i výsledek. Není to však výsledek za každou cenu. Umí se při hře soustředit, zbytečně neriskuje a když ano, tak jen tak, aby se nezruinoval a nepoškodil i ty, kteří do hry přispívají dobrou radou a moudrostí a za které nese zodpovědnost, kterou má právě danou tím, že je hráčem zrozencem. Trpělivost a pokora jsou hlavní silou anděla bílého...

Rok 2015. Rok zmatků, stěhování národů, hrozby války a to války, z které není návratu zpět. Lži, manipulace, násilí agrese. Na druhé straně probuzení. Probuzení, ke kterému nám pomáhá jedna technologie, technologie spojující lidstvo tak, jak se nám o tom ještě v nedávné minulosti ani nesnilo. Spojení lidí je důležité.

I lidé jsou anděly jak černými, tak i bílými. Zatím jsou stále spíše pouhé šachovnicové figurky, které ovládají ti hrou pověření andělé. Figurky se kvůli hře mezi sebou občas i hádají a napadají se tak, že se podráží... Zatím... 

Hráč, v našem případě černý anděl, který ve skutečnosti svou hru neovládá vlastní vůlí, lže. Lže lží, kterou zkouší ohlupovat černé i bílé figurky na šachovnici, až nakonec již lže i sám sobě. Musí, vždyť chce záměrně prodlužovat hru, chce získat čas na své spekulace a výpady ke všem figurkám, aby je zmátl a pak je všechny do jedné srazil z hracího plátna.  Lže prostřednictvím své vlastní technologie a fermanu, který mu někdo na počátku předepsal a který již nedokáže porušit a obejít a to jej nutí neumírněně riskovat. Svou prohru chce oddalovat, i když i ty figurky, hlavně ty bílé, vědí, že to je jeho konec. Ty černé se zatím ještě brání chápat situaci na šachovnici, ale jak je anděl bílý svou trpělivostí a strategií viklá v jejich naivitě, tak pomalu se stahují z bojiště a naopak bílých figurek na různých hracích polích přibývá. Anděl černý ví, že je poražen, ví, že si lže do vlastní kapsy, ale stále hraje tu komedii hegemóna. A to je ta chvíle, kdy ty bílé figurky začnou používat technologii tu, co je spojuje, tu, která jim pomáhá se semknout a postavit se jako jeden muž za bílého anděla, který trpělivě a moudře nezazmatkoval a neudělal tak jediný chybný krok, kterým by způsobil nezvratnou katastrofu...

Pozn. Obrázky jsou klikací, po kliknutí na jednotlivý obrázek se objeví nová bližší fakta:

 

 

 

Tento logický protest je šířen mílovými kroky pokrokovou komunikační technologií po celé ČR:

Kategoricky protestujeme!

Vážený pane prezidente a předsedo vlády České republiky.Oznamujeme vám, že kategoricky protestujeme proti průjezdu kolony těžké bojové techniky amerických válečných štváčů územím naší krásné země  a jsme  proti přítomnosti jakýchkoliv vojsk NATO na našem území.Žádáme vás, abyste jako nejvyšší státní představitelé učinili taková opatření, aby noha amerického vojáka a jakéhokoliv vojáka NATO nikdy nevstoupila na posvátné území České republiky. Zároveň vás žádáme o vyhlášení referenda o vystoupení České republiky z agresivního uskupení NATO. V opačném případě budeme vaši nečinnost považovat za zradu na nás občanech této země.

posta@hrad.cz; posta@vlada.cz

Jméno Příjmení, město

http://domaci.eurozpravy.cz/armada-a-policie/115662-americka-armada-v-cesku-tudy-pojede-vojenska-kolona-mapa/  

Chceme je tady? Slováci řekli ne! A jiné podrobnosti, které jsou přinejmenším zajímavé tím, jak do sebe zapadají.

Na Ukrajině se vraždí malé děti a vraždí je ukrajinští vojáci, tzv. pravý sektor. I to je bezcitná daň všech válek. Smrt nevinných obětí, smrt dětí, které by měly být naopak ochraňováni dospělými lidmi. Jsou však vojáci dospělí? Ne nejsou. Jsou to cvičená monstra bez srdce a zábran, bez mozku. Figurky na šachovnici, které jen poslouchají proválečné příkazy nemocných generálů. Příkazy proti míru, lásce a lidskosti.

Projev pana profesora Piťhy nikdo nikde nezmínil. Opět nám zde pomáhá výše zmíněná technologie. Zkuste se zaposlouchat a pro pochopení si poslechněte několikrát. V jeho projevu je pojmenováno, vše  co nás dělá lidmi...Zamysleme se nad jeho vzácnými slovy.

Projev prof. Petra Piťhy, probošta Kolegiátní kapituly Všech svatých na Pražském hradě

 

Jedině sounáležitost národů a spolupráce ve skutečném spojenectví, nám zachrání mír a stabilitu. To se i tak skutečně stane.

Tanky v dnešní době projíždějící cizím územím, v době, kdy se píše třetí tisíciletí nejsou nic normálního. Tanky měly být dávno na šrotišti a lidé měli dávno žít v míru a to v celosvětovém míru!  To jediné je normální. Tečka.          

     Milena Poláková

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Poláková | úterý 17.3.2015 3:07 | karma článku: 22,40 | přečteno: 1580x
  • Další články autora

Milena Poláková

Stockholmský syndrom, kdy "prasárny" jsou zapomenuty?!

Co je záviděníhodné na SPD? Ptal se jeden diskutér, který tuto stranu "nemá rád". Pokusím se odpovědět ve svém následujícím textu a to pokud možno jasně a stručně. Avšak dá se to jasně a stručně? Toť otázka...

20.2.2018 v 8:32 | Karma: 38,13 | Přečteno: 2629x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Nikdy mě nepodceňujte! Nemáte na to ani právo, ani um!

DEMOKRACIE! Stokrát ohrané, stokrát překroucené téma, kdy ti, co se brání demokracii jsou mimo čas, mimo téma a tím mimo život!!

13.2.2018 v 15:02 | Karma: 29,35 | Přečteno: 860x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Myslet si, že vzdělaní lidé jsou zároveň inteligentní, je velkým omylem.

Samozřejmě to neplatí vždy. Máme spoustu vzdělaných, zároveň moudrých lidí, ti se však sami do popředí ze skromnosti nederou a média, zvláště veřejnoprávní, je prezentují jen sporadicky a spíše v nočních hodinách, jako např. ČT2..

27.12.2017 v 12:21 | Karma: 38,76 | Přečteno: 2365x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Kalouskův blok neznamená seskupení, ale je odvozen od slova "blokovat" a to, vše a vždy!

To, že vrána k vráně sedá, je staré dobré pořekadlo. To, že Kalousek vždy, když mu teče do bot "tvoří", víme z minulosti. Vždyť co jiného je blok demagogů pidistran, než byla Kalouskova tvorba v "průběhu hry", kdy stvořil Top 09?

24.11.2017 v 9:38 | Karma: 36,09 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Panoptikum města pražského, aneb manuál, jak neslavit, jak znectít...

Kalendářní svátek památného 17.11. 1989, se nám rok od roku jaksi vymyká z rukou. Ne, že bychom to sami chtěli, chtějí to však ti, které nikdo nezve, kteří se stále vnucují a jsou tímto nejen směšní a ohraní, ale hlavně trapní.

18.11.2017 v 10:35 | Karma: 40,95 | Přečteno: 2265x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy