Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Obohacují nás přistěhovalci nebo ne?

MPI hlásí poplach, Evropa se chce bránit  přistěhovalectví a podle expertů na to doplatí, třeba v roce 2030 už bude chybět obyvatelstvo, jelikož Evropa stárne. MPI - Migration Policy Institute. Země která se uzavře, neproudí do ní lidé je na tom bídně. A podle všeho, lidé začínají utíkat jinam, do Číny, Indie, Maroka, Mexika, Turecka nebo Brazilie, čímž ochudí Evropu. Ne že by to nebyla pravda. Ale nelze se dívat jak pitomec jenom na čísla ve statistice, musí se jim také rozumět. Jak praví přísloví - když dva dělají totéž, není to to totéž. Přistěhovalectví je vítáno, ale musí se to umět, a nemít strach si říct že si chceme vybrat, do rodiny si také vybíráme.

Přistěhovalcí bývají přínosem, pravda, jenže jak kdy a jak kdo. Většinou jsou to lidé co chtějí uspět, polepšit si, jakkoliv, nejen ekonomicky. A podle toho jednají. Pokud neseženou práci, nějak podnikají. Evropě se ale nedaří začlenovat, neví si rady, a hodně těchto lidí, hlavně z Afriky a Blízkého Východu končí na podpoře, těžko chtít aby Evropa změnila svoji sociální politiku, na kterou jsou její občané zvyklí, ale pro ne-evropské přistěhovalce je to novota, skoro výhra v loterii, časem si zvyknou a zbyde jen pocit křivdy, zvláště když nejsou absorbováni do společnosti, to právě díky různým "výhodám", jako zajištěné bydlení pro menšiny, v Česku jsou to Romové, tak je shromáždí na jednom místě, a máme ghetta, odjakživa líhen problémů.

TAM KDE PŘISTĚHOVALECTVÍ JE VÍTÁNO A FUNGUJE. Dříve v USA, dnes už to také pokulhává, máme affirmative action, například. Tak teda Mexiko. Dávno už tavící hrnec, ba houba pro přistěhovalce. Žádné programy na integraci, děje se to samo. Nejžádanější přistěhovalci jsou Libanonci, jeden dávný mexický president se nechal slyšet že kdyby nepřicházeli, museli by si je pozvat. Jsou to lidé pracovití, podnikatelé jedna radost, a jsou pro každou zemi přínos. Mexický miliardář Carlos Slim, tento rok spadnul na druhé místo v žebříčku světových milionářů, je libanonského původu, má se ale za Mexičana, a jeho přínos mexické ekonomii je enormní. Když se jeden president dozvěděl že si sám řídí auto a jezdí bez ochranky, zhrozil se a poslal mu svoji. Prý něco se mu stát, tak to hospodářství ucítí.

Také bělochy at z USA nebo Evropy rádi, jsou vzdělaní, tudíž přínosem. Nenajdete je dělat manuálně, těžko  mají jen základku, a pokud ano, zůstávají doma, tady žádné podpory neexistují. Mimoto jsou Mexičany tak nějak považováni za hezčí, čím vycmrndlejší tím krásnější, pokud jste blond, zrzavý, pihatý, modrooký, s kůží jako politou vápnem, jste pro ně neodolatelný Adonis. O holkách nemluvě.

Čínané proudí do Mexika ve velkém, od začátku 19. století, jak z Californie, tak rovnou z Číny, a stále jich tu utěšeně  přibývá, jak legálně tak ilegálně. Ale lidem nevadí, jsou pracovití, málokdy jsou to zločinci, a poradí si i bez zaměstnání, podnikají. Chinatowny jako takové žádné, smíchají se s místním obyvatelstvem. Já jsem z počátku měl za to že indiáni vypadají trochu jako Čínané, až jsem se poučil.

Z Afriky dost málo, bývalo tu trochu otroků, ted chodí z Haiti a ze Somálie a Nigerie. Dávky žádné, ani pomoc na ubytování, tak si musí pomoct sami, pracují všelijak, nebo něco prodávají na trhu. A učí se španělsky, to každý kdo chce tady žít. A ctít místní zvyky je normou i pro ně.

Muslimové jsou tu také, už dávno. Moc nejsou vidět. Mají své modlitebny, od jisté doby jsou velmi kontrolováni, žádná buzerace, ale žádné extrabuřty, prostě, jak si někteří jejich duchovní stěžují, jejich komunity jsou prošpikovány agentama. Madrasy tu nejsou, jelikož všechny školy, i soukromé, podléhají ministerstvu škoství a Mexiko je velmi sekulární země, tak to nějak nejde, i katolické školy jsou pod kontrolou, musí splnovat program ministerstva. A jelikož se tu musí makat, podpory žádné, tak jim nezbývá příliš času na cokoliv jiného.

Jediní přistěhovalci na které se dívají skrz prsty jsou ze Střední Ameriky. Nehrnou se do práce, většinou žebrají nebo kradou, a ještě ke všemu jsou sprostí. Sám jsem viděl pár scén když je hnali svinským krokem a hrozili že zavolají migra. Oni totiž Mexičané jsou zvyklí například za všechno děkovat, v krámu nebo v autobusu, a když žebrákovi nedáte, i tak poděkuje a řekne - tak příště šéfe. Žebráci ze Střední Ameriky vám vynadají, a to tu nevydýchají. 

Z Jižní Ameriky, Argentiny nebo Venezuely je jich tu háfo, také z Kuby, ale většinou ti vzdělaní, nevede se jim tu špatně, naopak, a jsou velmi vítáni. A lidé odjinud přinášejí znalosti odjinud a je to tak dobře.

Tak proč v Evropě je to problém? Pokud to srovnám, vidím v tom rozdíl hlavně v tom že se s tím nedělá věda. Přijdou, legálně či ne, a postarají se o sebe, naučí se řeč, jak, to je jejich věc, a pokud by chtěli aby se jim místní přizpůsobili, dostanou výchovný pohlavek. Dávky, pomoc, ubytování nebo umělé začlenování, nevídáno, neznámo. No, a pak to jde nějak samo. A to tak že Cikáni, povětšinou Romové, tak 100% z nich tu maká a podniká, dokonce si žijí lehce nad průměr. Když jim řeknete že v Evropě málokterý z nich pracuje, nemůžou uvěřit.

Toto je jen příspěvek o přistěhovalectví, Mexiko má sice jiné problémy, ale jde ekonomicky nahoru, a o obohacování přistěhovalci nijak nekáže, zato si toho užívá.

Autor: Milan Zavala | pátek 31.1.2014 4:12 | karma článku: 20,70 | přečteno: 992x
  • Další články autora

Milan Zavala

EU jde konečně cestou Daladiera a Chamberlaina, nejsme přece váleční štváči

Se Zlem nebudeme válčit, Zlo musíme ukecat a donutit podepsat smlouvy. Podepsal Hitler, podepsal Erdogan, a plní to, žádné migranty už nepouští, jen Rumuni je stále zastavuji na moři. Podepsal Irán, to je záruka že atomovku mít

12.9.2017 v 17:02 | Karma: 38,51 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Ostatní

Milan Zavala

Zasloužili by si Evropané v budoucnu atomovou válku jako si zasloužili dvě světové?

Asi ano. WW1 a WW2 je vina německá, ale i vina nečinnosti ostatních. Když pročítám diskuze které se týkají atomových zbrani v KLDR a Iránu, zírám když i lidé kteří jsou si vědomi nebezpečí od islámu, brojí proti USA a volstrýtu

7.9.2017 v 23:55 | Karma: 34,63 | Přečteno: 1471x | Diskuse| Ostatní

Milan Zavala

Jak jde o prachy, i Lidl se omlouvá, i americké university a podniky už pociťují kopanec

do nejcitlivější části těla - šrajtofle. Dožírat zákazníky jde jen tam kde se vesele žije ze státních grantů, a koho chleba jíš....Ale v Lidlu jste pání VY, zákazníci, berte to na vědomí místo jejich planých omluv, není to poprvé

2.9.2017 v 20:25 | Karma: 45,07 | Přečteno: 4029x | Diskuse| Ostatní

Milan Zavala

Anglické děvčátko na převýchovu do muslimské rodiny, doufejme že to byl jen přešlap

a někdo chtěl být papežštější než papež. Pětiletá byla odebrána matce, možná právem, ale neprávem dána do rodiny odlišné kultury a náboženství. Ten kdo je zodpovědný to neudělal omylem, přišlo se na to a bude se to vyšetřovat.

29.8.2017 v 18:06 | Karma: 40,67 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Milan Zavala

Přichází na řadu socha Kolumbuse, zítra Washington, Jefferson......a nadvláda menšin

možná se Antifa inspiruje i v Evropě. Padají sochy jak listí, drtivá většina lidí je proti, ale politici se bojí pár křiklounů. I obchodníci se jich bojí a je jim fuk jestli to je zákazníkovi milé, hlavně že je novináři pochválí

27.8.2017 v 1:22 | Karma: 42,86 | Přečteno: 2191x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Britové volí nový parlament, očekává se drtivý triumf labouristů

4. července 2024

Britové ve čtvrtek od osmi hodin ráno SELČ hlasují v parlamentních volbách. K jasnému vítězství...

VIDEO: Etna se opět probudila. Nejvyšší činná sopka chrlila lávu a popel

4. července 2024  7:52

Etna se opět probudila k životu. Z nejvyšší činné sopky se ozývalo hřmění a silné výbuchy, které...

V Austrálii našli tělo dívky, kterou pod vodu stáhl krokodýl, zabijáka se nedaří chytit

4. července 2024  7:44

V Austrálii našli tělo dvanáctileté dívky, kterou před dvěma dny stáhl pod vodu krokodýl. Školačka...

Propalestinští demonstranti obsadili střechu australského parlamentu

4. července 2024  6:48

Propalestinští demonstranti vylezli na střechu budovy australského parlamentu v Canbeře, kde...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik