Hlas lidu - hlas pitomců..

...zaznívá od politiků, ne z KLDR, Číny nebo Ruska, ale z demokratických zemí, ke kterým jsme vždy hleděli s obdivem, a někteří Češi i s mindráky. Z Británie zasmrděl hlas kandidátů na diktaturu. Když Zeman prohlásil že polovina 

národa jsou pitomci, tak to hodně lidí bralo tak jako že z něj zase promluvila slivovice, pár čecháčků zaslintalo blahem a jali se diskutovat na téma že opravdu mají sníženou inteligenci. Jinak se nestalo nic. Ale po Brexitu se ti jediní spravedliví ozvali že by se mělo volit znovu, protože lidé volili a nevěděli proč, a nebo že když to není závazné, tak ať si voliči trhnou. 

Ale nic naplat, ten Cameron je třída, pravý gentleman, ustál svému slovu a rezignoval. Juncker už ne, ten se ještě více uvelebil v křesle. Aby ne, když i německý president se nechal slyšet že problém neni v elitách, ale v lidu. To už známe dávno - souzi, nějak se nedaří, vyměňme lid. Merkel by ráda potrestala Brity, i když to není v její pravomoci, alespoň by nemělo být. A už vůbec si nepřipustí že ona a Juncker hodně přispěli tomu aby se Brexit uskutečnil. Jestli úmyslně nebo z blbosti, to je naprosto nepodstatné. 

Ale ještě jedna maličkost, tu Británii občas v médiích mazali o hubu Čechům, Británie bývala vzor země kde multikulturalismus kvete, každý je jím nadšen, zato Češi jsou zasmrádlí xenofobové. Den po Brexitu se i v idnes objevují články o tom jak se tam z nich ze dne na den stali xenofobové, a pro Poláky už tam pšenka nekvete. Najednou jsou i Britové xenofobní náckové. Asi je Británie také zaprděná postkomunistická země. Takový obrat.

Před Brexitem se masírovalo v médiích tak, po Brexitu onak, pravda je taková že Britové nejsou v tomto jiní než Češi. Když už nic jiného, tak by to mělo Čechům posloužit jako znamení toho že nejsou horší ani lepší než jejich západní sousedé. Pouze okolnosti jsou jiné. 

Tak teď už v EU aspoň na chvíli V4 nebude ta nejhorší sebranka, na čas ji nahradí padouši z Británie. To je tak když někdo přestane skákat jak Brusel píská. Pouze budou ty druhořadé členy EU ignorovat, Sobotka bude líbat ruce, a vše při starém. Nebo dokonce Brusel utáhne šrouby, to by tak hrálo aby se přestalo poslouchat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Zavala | středa 29.6.2016 0:06 | karma článku: 41,93 | přečteno: 2222x