Generalizování, kolektivní viny a hříchů otců se nezbavíme

Generalizování bývá nutné, i když nespravedlivé, ale každý čin nese důsledky i pro další pokolení, nikomu se to nelíbí, ale nelze s tím nic dělat. Co se dnes děje v EU zasáhne další generace. Činy otců pocítí potomci, a nevinní

budou potrestáni. 

To co nadrobili potomkům idealisté francouzské revoluce, to si odskákali nejen nevinní té doby, ale další gnererace, Napoleon je vtáhl do zbytečných válek, a umírali ve velkém. Dodnes Francouzi beze studu oslavují to peklo zvané Francouzská revoluce, a za Napoleona se neomlouvají. 

V Rusku jedna debilní carevna se nechala ožrat rohlíkem, myslela si že Rasputin je svatý muž, a aby mu to u ní vydrželo, tak jí radil, a když ho někdo chtěl u carevny prásknout a informovat o jeho chování, vždy poradil že ten nebo ten je pro Rusko hrozba, až se carevna, (car byl toho času ve válce a rozhodovala ona), zbavila všech schopných mužů kteří usilovali o modernizaci Ruska. Důsledky odnesly další generace kterým bylo hůř než za cara, a pak i ostatní sousedící státy, nás nevyjímaje.

Nebýt chrapounské versaillské dohody, tak se Áda nedostal k moci. Dodnes se Němcům káže že si mají sypat popel na hlavu za hříchy pár otců, a všichni sousedé se šklebí a občas je v tom utvrzují. Kdyby se dnes Němci na hlavu stavěli, vždy jim škodolibě připomeneme že jsou náckové, jsou tímto strachem paralyzováni.. A tak jsme tento početný národ tak oslabili, že nejsou schopní odporu k nájezdníkům, ale okolní žemé ta sranda brzo přejde. Pozdě si uvědomíme že tento početný národ hýbá osudy ostatních.

Jen perlička - dnešní Izrael je kritizován v jednom kuse, brání se a Evropa z toho dělá násilí na sousedech, které pak podporuje miliardama euro, chudáky. Což se časem vymstí, ale všímáte si jak dnes Německo a Izrael mají společného jmenovatele? Ať dělají co dělají, všichni je odsoudí coby nácky.

Co se dnes děje v Evropě, to odnesou i vaše děti. Té spousty kanonfutru někdo zákonitě využije, ať už je to Erdogan nebo někdo jiný, muslimové jsou stále náročnější a nespokojenější. Důsledky se dostaví.

GENERALIZOVÁNÍ

Je nutné na přežití, pavouci a hadi jsou většinou neškodná boží stvoření, ale těžko to rozeznat, tak se jich bojíme a vyhýbáme se. Za WW2 Američané ještě uznávali že kádrování je na prd, a Japonce ve své zemi izolovali. Angláni ostrakizovali německé poddané. 

Já byl také prokádrován a na studie mě pustili, a jen já věděl jak jsem komanče nenáviděl. Já a spousta jiných. Dnes se Evropané ještě tváří jako mulitikulti ovce, a muslimové možná jsou umírnění, ale jak dojde na lámání chleba, vše se ihned změní, v Česku pamatujeme henleinovce, a dnes, jako přes kopírák, budou v Německu erdoganovci, také stát ve státě, a budou tak překvapeni jako Češi. A řeknou si, proč jsme negeneralizovali? A tááák, nebylo to spravedlivé. Inu, není to spravedlivé, ale odkdy je život spravedlivý?

Zde jedna Němka co procitla, po letech, ale stále volá po větši pomoci státu migrantům, i když už jí docvaklo že se integrovat nebudou protože nechtějí. Ale stát - Německo - nese tu vinu, a musí více pomahat. Ale pomahat těm co jsou očividně nepřátelé. Takto jiným nepomahali. Sebemrskačství jak vyšité.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Zavala | neděle 18.9.2016 18:06 | karma článku: 32,76 | přečteno: 628x