Velkému a malému bratrovi posílám kopii své občanky

Velký bratře, ten malý bráška, co pro tebe nyní tak usilovně v redakci pracuje, tak ten má pochybnosti, zda jsem to opravdu já, kdo je součástí tvé obsáhlé databáze.

Já vím, k čemu by ti nakonec byla ta tvoje databáze, kdyby byla bez těch skutečných jmen a ještě plná chyb? A tak musí být malý bráška dle tvých pokynů nedůvěřivý a hlavně hodně důsledný. Jen tak budou ty údaje pro tebe co nejpřesnější a použitelné.

Nyní, co po mně požaduješ i tu občanku (bez které mě nepustíš do diskuse) vím, že nechápeš, jak mohl dříve někdo jen tak a bez jakéhokoliv profitu obnažovat dobrovolně své politické postoje pod pravým jménem. Ta nedůvěra došla tak daleko, že podezřívavý bráška nevěří ani té adrese kam mně pravidelně posíláš tebou ovládané noviny. Tím také nevěří ani pravdivosti mého bankovního účtu, ze kterého ty noviny platím. Nedivím se. Vidí vzor v tobě, a tak to vše cítí nějak více tajemné a zakuklené.

Trochu to bolí, ale přistupuji na tvou hru. Za své názory se totiž nestydím a snad je dokážu i obhájit. Posílám ti tedy na tvé přání kopii občanského průkazu i s jeho číslem. Znáš nás všechny dobře, a tak jsi správně odhadl, že nás tou svou hrou asi neztratíš. Obzvláště, když je pro mě a též i některé další to vytrubování vlastních plků jako droga. Tu hrstku odešlých, zhnusených jedinců z diskusí a článků jistě brzo nahradíš.

Budeš mít pak ucelenou mozaiku názorů na společnost pěkně pod kontrolou. Vždyť ono se to určitě hodí. Již nyní z reakcí třeba přesně víš, jaké procento občanů podporuje toho či onoho prezidentského kandidáta. Nebo politickou stranu. Pak pouze jen ty budeš mít tu výsostnou možnost to procento cílenými provokacemi upřesnit a také ovlivnit. Třeba i pod vymyšlenými jmény. V krachující společnosti se dá přece předpokládat, že profesionálně pojaté fízlování, bude patřit k tomu nejvýnosnějšímu byznysu.

 

Autor: Milan Prokop | sobota 3.11.2012 13:10 | karma článku: 24,44 | přečteno: 1669x
  • Další články autora

Milan Prokop

Školství? Brrr

2.4.2015 v 21:01 | Karma: 24,57

Milan Prokop

Tak asi ta světová válka bude

6.3.2015 v 20:55 | Karma: 43,74

Milan Prokop

Tak nevím

27.2.2015 v 14:40 | Karma: 27,42

Milan Prokop

Zase jsem se spletl

1.2.2015 v 20:38 | Karma: 22,98