Tak nevím

Ukrajina polarizuje společnost. Aby také ne, když do probíhající války se tak vehementně zapojila média. Kdo má však pravdu? Příznivci politiky USA či naopak jejich odpůrci?

Totalita nás naučila být nedůvěřiví a také, jak odlišit dle jemných indicií pravdu od veřejně proklamovaných a všudypřítomných keců. Mám dojem, že tato škola, kdy člověk věnuje pozornost detailům nezapadajících zcela do mozaiky mainstreamu, se nyní zase hodí. Tedy určitě nepodléhat emotivní prezentaci jakési černobílé víry o dobrákovi a ničemovi. Týká se to především nekritického hodnocení států na ty výborné a ve všem příkladné, a na ty, ze kterých přece nikdy nic dobrého nemůže vzejít. Protože naše média převážně příliš halasně podporují postoj USA, uvedu úmyslně dva odkazy do této mozaiky nezapadající.

První odkaz je o Porošenkovi, jak od Arabů na zbrojařském veletrhu v Abů Zabí nakupuje zbraně. Usmívající se Porošenko tam dle přiložené fotografie asi opravdu nakupoval. Je tam vyfocen spolu s rozzářenými Araby. Ti se prý Putina nebojí, dokonce se nebojí ani té třetí světové války a krom toho mají s Putinem nevyřízené účty. Nemohou přece právě díky němu, ještě více rozvíjet Spojené arabské emiráty, když cena ropy poklesla na polovinu.

Větší volovinu o vině jsem dlouho neslyšel. Právě účelový pokles cen ropy přece postihl především Rusko. Co však volovinou být nemusí, jsou ty zbraně. Nějak nevím, jaký špičkový sortiment zbraní Arabové vyrábějí. Takže pokud k prodeji dojde, bude se pouze jednat o obcházení tvrzení o nedodávkách zbraní Ukrajině západními zeměmi přes papírového arabského překupníka.

Druhý odkaz se týká vyjádření předního iráckého zákonodárce Hakema al-Zameliho po sestřelení dvou britských letounů převážejících zbraně pro islámský stát(IS). V obsáhlejším prohlášení obviňuje Hakem z dodávky zbraní pro IS též USA. Poukazuje, že USA upřednostňují chaotickou situaci a vlastně vůbec nechtějí, aby krize s IS skončila. Stojí za přečtení a zamyšlení.

 

Autor: Milan Prokop | pátek 27.2.2015 14:40 | karma článku: 27,42 | přečteno: 853x
  • Další články autora

Milan Prokop

Školství? Brrr

2.4.2015 v 21:01 | Karma: 24,57

Milan Prokop

Tak asi ta světová válka bude

6.3.2015 v 20:55 | Karma: 43,74

Milan Prokop

Zase jsem se spletl

1.2.2015 v 20:38 | Karma: 22,98

Milan Prokop

Fedu se povedl meisterstuck

21.12.2014 v 11:35 | Karma: 32,98