Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tibetske protesty a cinsti agenti provokateri

Podle Ciny se chystaji Tibetane zautocit sebevrazednymi bombovymi utoky (CNN), Tibet byl osvobozen, v Cine se neporusuji lidska prava, respektuje se pravo na libovolne nabozenske vyznani a Tibetane vyprovokovali nasili pri breznovych protestech. Shrnuto do jednoho slova: LZI. Zamerim se na jeden aspekt a to udajne provokovani nasilnych incidentu ze strany Tibetanu, o kterych se Dalajlama vyjadril, ze jsou zinscenovany cinskymi agenty provokatery z rad Cinske lidove armady a policie.

Pokusim se na zaklade dostupnych zdroju popsat a dolozit situaci co mozna nejstrucneji, protoze muj i vas cas je samozrejme omezen. Davam tedy k uvazeni nasledujici:

Tak nejprve nasledujici snimek. Proc maji cinsti dustojnici v rukou roby buddhistickych mnichu? Chystaji se na maskarni?

Dale nize snimek z videozaznamu

Jde o tibetsky protest v Lhase z 14. brezna 2008. Muz vpravo nahore drzi v rukou macetu.

Dle novinoveho clanku Epoch Times byl tento mladik viden cinskym studentem vchazet spolu se zadrzenymi Tibetany na policejni stanici. Kratce potom udajne svlekl svuj tibetsky stylizovany oblek a oblekl si policejni uniformu.

Tento svedek rekl, ze po odhaleni jeho identity nasledne tento clovek zmizel ze snimku prezentovanych v televizi a puvodni snimek cloveka s macetou se tam jiz nikdy neobjevil:


Tento obrazek byl vydan Cinskou ambasadou po odhaleni identity osoby s macetou. Jak vidite, ten uz tam videt neni.

Dale mame Dalajlamu obvinujici Cinu, ze pouziva agenty provokatory. Dalajlama je ctnostny muz. Lhal by?

Posudte ale jina svedectvi, ktera cele veci s provokatery dodavaji na vaze:

Byvaly cinsky komunisticky vladni zapisovatel Ruan Ming obvinil Cinu ze zinscenovanych provokaci pro demonizovani Tibetanu a Dalajlamy, ktere pomoci techto opravdu fingovanych provokaterskych manipulaci ma vytvorit o Tibetanech obrazek agresivnich teroristu. Zdroj opet Epoch Times

Pravdou je, ze tyto zinscenovane provokace a pri protestech nevyprovokovane zabijeni tibetskych mnichu vedlo nakonec u nekterych mladych Tibetanu k nasili. V tomto pripade nejde o mnichy, takze se z filozofie nenasili mohou citit zoufali, a stalo se to, co je zcela normalni. Stejne jako kdyz na Czechteku policie bez jakekoliv nasilne provokace zacala nasilne vyhanet lidi, systematicky pouzivat slzny plyn a jine chemicke latky a nahodne nektere mlatit. Je normalni, ze rada lidi zacala po policistech hazet klacky. Kdyz clovek kouka na krute bezpravi zamerne se snazici vyprovovat nasili, je to psychologie, ktera funguje. Najednou jste ve valce. Je to naopak prirozene a moralne spravne, ze se clovek zacne branit.

Pak je zde tvrzeni cloveka z britske zpravodajske sluzby GHCQ britske kralovny, ktery pro zmenu v jinem clanku Epoch Times hovori o jeho nazoru, ze tyto provokace jsou zamernym kalkulem cinske vlady vytvorit negativni obraz o Tibetu pri blizicich se Olympijskych hrach. Dle jeho nazoru by Tibetane v techto dnech a tydnech postupne nabyvali na sile a mezinarodni pozornosti, a tak bylo potreba vytvorit predehru pro nemilostne potlacovani jejich protestu. Udajne dle satelitnich snimku GHCQ infiltrovali Cinane agenty provokatery do Lhasy z rad Cinske lidove armady. Ti byli udajne zodpovedni za podpalovani budov.

Zdroj uvadi, ze noviny Epoch Times maji delsi dobu protibetske zamereni, takze muze jit o propagandu na obou stranach. Podpalovani obydli a obchodu Cinanu muze byt v dusledku rozjitrenych vasnich samotne tibetske mladeze. Obzvlast kdyz pred sebou vidi agenty provokatery, kteri jim davaji nepekny priklad.

Toto jsou davove jevy a je stejne tak experimentalni psychologii prokazano, ze pokud jste v davu vice nez rekneme 15ti lidi a vidite nejake nasili (nejaky nasilnik mlati nejakou zenu, ohrozuje ji nozem apod.), tak cim vic to lidi pozoruje, tim je pravdepodobnejsi, ze nikdo nic neudela a bude predpokladat, ze nekdo jiny zavola policii. Stejne podle me i zde naopak v situaci utlacovanych tibetanu se tibetska mladez, kdyz vidi vrazdeni jim nejsvatejsich osob, kdyz jsou vyprovokovani, muze se cela vec zvrhnout. Podstatne je podle me, kdo si zacal.

Abych neuvadel jen same odkazy na Epoch times, je zde clanek londynskych Timesu z 5. dubna 2008 , kde Cinane strileli do davu tibetskych mnichu a vesnicanu. Cely incident zacal jejich vpadem do klastera mnichu (jejich webstranka: www.donggusi.com), kde zacali zabavovat mobilni telefony a fotografie svatych muzu, kdy se jeden 74lety mnich snazil zabranit, aby cinane neshazovali fotografie Dalajlamy na zem, coz je v ocich tibetskych mnichu vrcholnym zneuctenim. Zastal se ho i jiny 25ti lety mnich, oba byli zatceni.

Nasledne vznikl dav rozlobenych mnichu a mistnich vesnicanu, kteri pochodovali smerem k taboru cinske polovojenske policie a dozadovali se propusteni techto dvou osob. Vykrikovali "Slava Dalajlamovi" a "Chceme svobodu!". Cinane zahajili palbu do davu a zabili 8 lidi vcetne jednoho 27leteho mnicha, dle svedka z onoho klastera.

Dalsim duvodem je naprosto miziva verohodnost cehokoliv, co totalitni Cina tvrdi.

Zaverem dodavam, ze tito agenti provokateri jsou typickou zalezitosti vsech kontroverznich demonstraci po celem svete vcetne a obzvlaste demonstraci proti globalizaci. Diky tomu je vzdy "legalizovana" brutalni sila.

Zde je pripad (s videozaznamem) incidentu z Kanady na summitu SPP , kdy policie nakonec sama pripustila, ze tito lide byli opravdu policejni provokateri. To nejsou konspiracni teorie, ale opravdu bezna praxe nejen Ciny. Obzvlast u Ciny by to nijak neprekvapovalo.

policejni provokatori (jeden z nich v ruce drzel kamen):

Jde o snimek z videozaznamu, kde se jeden z demonstrantu snazi od nich zjistit, co jsou zac s jasnym presvedcenim, ze jde o agenty provokatory.

Zde je clanek televize CBC o potvrzeni policii, ze slo o provokatery, nasledne po zverejneni videozaznamu incidentu na youtube. Ze slo o policisty utvrzoval snimek na videozaznamu, kde bylo videt, ze nosili stejne boty jako policie.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Míka | úterý 15.4.2008 0:42 | karma článku: 17,36 | přečteno: 1752x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 697x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:54

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...