Protiruská propaganda opakuje stále stejně obecné hlášky

Jde vůbec o ruské propagandě hovořit jinak než obecně o "ruské propagandě"? Většina věcí o ruské propagandě jsou podloženy názory lidí, kteří nemají ani žádnou pozici, že by mohli mít přístup k utajovaným informacím.

A jinak by ani nemohli mít k takovým informacím přístup. Tedy informacím o cílech Ruské propagandy (píšu záměrně s velkým R, protože už to není ani tak běžný termín jako spíš klíčové slovo)  Pokud Ruská propaganda nemá oficiální webstránky, kde své taktiky zveřejňuje, pak jde jen o plané žvanění názorů různých lidí.

Reaguji nyní například na právě zaslechnutý rozhovor s panem poslancem Gabalem na DVTV: http://video.aktualne.cz/dvtv/boj-ceske-a-ruske-propagandy-musime-se-zamerit-na-rusy-v-ces/r~8f599936deea11e5a6b7002590604f2e/

Ale je v podstatě jedno, s kým je veden rozhovor o "Ruské propagandě", protože je vždy obsah jakoby stejný. Jako nejzajímavější tvrzení se mi zdála odpověď na otázku reportéra "Používá USA také svou propagandu?". Odpovědí hosta České televize bylo "Ano, ale s tím rozdílem, že americká propaganda používá pouze pravdu.".

"Ruská propaganda nedělá nic náhodou" řekl poslanec Gabal

Nebo "CIA nedělá nic náhodou" je asi tak na úrovni podprůměrné konspirační teorie. Když tu já začnu rozhlašovat, co Americká propaganda ráda nebo nerada dělá. Můžu si tvrdit, co chci, ale důkazy řešit nemusím. 

Pokud jde o vystoupení z EU (pan Gabal dodal, že dojem, že EU na ČR tlačí, je prací "Ruské propagandy", stále ten samý vzorec nepodložených sic možných tvrzení) neznamená se vzdát evropských obchodních dohod ani Shengenu. To je naprostá mystifikace pana Gabala, že vystoupení EU je nutně jen záměr Ruské propagandy(tm), nebo že to znamená se obchodně izolovat vůči Evropě.

Jinak protiruská propaganda opakovaně "varuje", že tlak Ruské propagandy(tm) roste. 

Často se mi to ale jeví, že čím více se oficiální postoje hroutí pod tlakem faktů a odporu veřejnosti, tím více jde (musí jít) o práci Ruské propagandy. Podobnou rétoriku měli naopak komunisti za totality. Za všechno (úplně všechno) mohli vrazi z Wall Streetu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Míka | úterý 1.3.2016 11:37 | karma článku: 32,13 | přečteno: 1270x