Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Objektivita médií

Setkávám se s kritikou, že masmédia kritizuju za cenzuru a zároveň je uvádím jako zdroj informací. To je ale jejich černobílé vidění ne moje. Média jsou zdrojem většiny mých informací. Neustále uvádím odkazy právě na média.

Ze stejné logiky vyvozují, že musím milovat Írán a Islám. Černobílé vidění jim znemožňuje vidět více jak 2 extrémy možností. Pokud nemiluju Vůdce a dokonce ho kritizuju, nutně musím být na straně nepřítele.

Uvádím zdroje právě na média, protože je to ostatně jeden z největších zdrojů informací právě v tom směru. To byste nevěřili, co všechno bylo zveřejněno a nikdy jste o tom neslyšeli, protože to vyšlo jen v několika málo médiích anebo jste tomu nevěnovali pozornost, nedali si to do souvislosti.

Masmédia jsou řízena poměrně dost vychytralým způsobem. Jejich manipulace vychází ve velké míře z jednoduché logiky, že pravda je to, co se objevuje nejčastěji a na nejvíce místech. S úniky informací se počítá a některé jsou přímo vědomé povolené z nejvyšších míst médií.

A právě tyto úniky informací jsou jeden z velkých zdrojů, na které se odkazují konspirační teorie. Zapadlá fakta, které se objevily jen v jednom nebo dvou článcích na CELÉM světě. Jako například svědectví šéfa udělování víz na americké ambasádě v Saudské Arábii, který byl svědkem, jak byl nucen udělovat víza na základě špatně vyplněných žádostí o víza. Když taková víza zamítnul, následoval telefonát od CIA, že tohoto člověka (šlo o teroristy Al Kaidy) musí nechat projít, že je ten člověk pro ně důležitý a jeho teroristické pozadí je údajně jen jeho krytí. Toto všechno se odehrálo v letech před 11. září 2001, ale zřejmě to pokračuje dodnes (nikdo to neřešil). Tento člověk si stěžoval na všech možných místech, ale nikoho to nezajímalo, úřady měly pro něj vyhýbavé odpovědi. 

Když odmítl udělit těmto teroristům vízum, tak vždy zjistil, že ho obešli a dali jim ty víza tomu navzdory. 15 z 19 údajných únosců při útoku na WTC získali víza na základě žádostí, kde bylo například nevyplněné pohlaví, název školy a adresa, přestože zaškrtl, že je student apod.

To samo o sobě je tak absurdní vzhledem k tomu, jak dnes řešíme, jestli ČR bude mít zrušenu povinnost získat víza při cestě do USA. Ten dvojí metr je tak absurdní, že ani nevím, co k tomu říct. Jakoby teroristé byli vítaným hostem zatímco v médiích se dělá strašné bububz, že teroristi nejsou důvěryhodní. Naopak dle těchto lidí byli teroristé Al Kaidy pro USA něčím cenní.

Nakonec si stěžoval tolik, že ho z tohoto postu na ambasádě sesadili a nahradilo ho někým jiným.

No a tento člověk se pak snažil o tom informovat masmédia a byl kompletně ignorován až na BBC, které v jediné reportáži s ním udělali rozhovor. Pak ještě kanadská televize CBC.. ovšem na jejich stránkách již tyto odkazy hází "file not found". Tedy asi jediný zůstává onen jediný článek (přepis reportáže) na BBC. 

To je jediná informace, jediný článek z celého světa informující o tom, že teroristé získavali víza do USA na základě ABSURDNĚ nevyhovoujících žádostí a to nemluvím o jejich úřadům známém teroristickém pozadí. Ale ani ta žádost nebyla správně. Proč to rovnou neusnadnit a nedat v žádosti o víza hned nahoře kolonku "Jste terorista?" s tím, že pokud je zaškrtnuto tohle, tak nemusí vyplňovat už nic jiného. Ani jméno. 

Co mě pak ještě naprosto dostane, když je mi pak řečeno, že tento článek BBC (snad jediný na celém světě) je důkazem toho, že média cenzurována nejsou. Ale nikdy bych ten článek nenašel, kdybych na něj nebyl upozorněn. 

Zpochybňovat konspirační teorie a přitom naprosto ani se nechtít zajímat o to, že tady teroristé dostávali desítky let (a možná dodnes) zcela neoprávněně víza s tím, že je tu to svědectví, že tento zájem byl z nejvyšších míst a zároveň akceptovat drakonické zákony omezující NAŠÍ svobodu, protože údajně jsou teroristé tak strašně mazaní, že není dost prostředků je potírat... V tom ale problém očividně není, protože ty víza získali na základě byrokraticky záměrné chyby, takže žádný tvrdý zákon žádnému teroristickému útoku stejně nezabrání, když se pak v některých případech budou porušovat předpisy, tak na tyto tvrdé zákony nakonec doplatí normální slušný člověk, co chce jen v klidu žít. 

Absence bezpečnostních prostředků pro potírání terorismu je tedy ten největší blábol poslední doby. Svou naprostou nepodložeností. Posuďte to, co Vám teď tady píšu já o udělávání víz teroristům (což jsou informace a různé podrobnosti) a rétorice politiků, kteří Vám neříkají žádné podrobnosti o tom konkrétně v čem byly ty zákony předtím nedostatečné pro potírání terorismu. To je už je příliš inteleguální pro televizní obrazovku. V kurzu jsou bonmoty a ne nějaká fakta proboha. Proč rozebírat v čem přesně byly ty zákony nedostatečné, bohatě stačí vědět, že byly.

Každopádně případ tohoto šéfa udělování víz na ambasádě je ukázkou toho jak dvousečně média o věcech informují. Totiž tato informace má jako zdroj masmédia, ale protože se tento člověk marně snažil tuto informaci protlačit do masmédií, které i zároveň ignorovaly onen článek BBC, tak vlastně jediným zdrojem je jediný článek. 

V tom je ta manipulace. Jediný článek nemůže nikoho ohrozit. Těch článků musí být víc a musí být v televizi, ve všech zemích a několikrát, opakovaně, párkrát na titulních stránkách novin, pak se to doví i ten, kdo ani televizi ani noviny prakticky nesleduje, nečte.  Nikdo nečte všechny noviny světa každý den ani nesleduje televizi 24 hodin denně, jesli se tam náhodou něco nemihne. 

Na závěr se omlouvám, že jsem neuvedl žádný zdroj ani jméno tohoto člověka (to byl nakonec jen příklad). Musel bych to dohledávat a v podstatě bych byl ve stejné pozici jako Vy. Musel bych si dát www.google.com a znovu to hledat, protože to nikde nemám uschované. Ale když zadáte "VISA 911 terrorist" nebo něco podobného myslím, že na první druhé nebo třetí stránce tento článek BBC najdete (jinak zkuste lépe formulovat ten dotaz) anebo také článek, kde máte i fotokopie oněch žádostí o víza, které jsou Občanské judo naruby. 

Schválně jsem teď zkusil zadat do Google dotaz "visa terrorist" a ony fotokopie těch víz jsou hned jako první nalezený odkaz, tak ho sem rovnou uvedu:

http://www.nationalreview.com/mowbray/mowbray100902.asp

Článek je z roku 2002 a od té doby o tom neštěkl ani pes.  Udělování víz teroristům? Co je na tom zajímavého?

11. září jako podvod je nesmysl chorých mozků, protože taková konspirace by se nepodařila utajit. Někdo by promluvil. Média by to rozmázla. Opravdu?

 

Anketa

Myslíte si, že otázka záměrného udělování víz teroristům na základě neplatných žádostí o víza, může nějak souviset s bezpečností a rizikem terorismu?

To je námět na diskuzi v komentářích.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Míka | středa 18.6.2008 21:46 | karma článku: 14,32 | přečteno: 1957x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...

Na sestru vzal nohy od stolu, líčil muž řádění pacienta. Za jeho smrt soudí policisty

21. května 2024  17:36

Trojice sanitářů z Psychiatrické nemocnice v Bohnicích se v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 8...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci schválili odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomůže těm, kteří se ve...

Děda chtěl vnučku do péče kvůli týrání. Zmanipuloval ji k výmyslům, soudí ho

21. května 2024  17:25

Bouchla mě sušákem na prádlo, kopla do břicha, je zlá, křičí, tahá mě za vlasy, sráží na zem. Takto...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!